REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Lilija Larionova ir Egidijus Rainys pristatė rudens/žiemos kolekcijas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Ilgai laukta tikros mados šventė šįmet vėl prasidėjo įpusėjus pavasariui. Pripažinti ir talentingi šalies dizaineriai Lilija Larionova ir Egidijus Rainys balandžio 20-ąją Vilniaus rotušėje pristatė naujausias 2017-2018 metų Prêt-à-Porter rudens ir žiemos kolekcijas.

49

Ilgai laukta tikros mados šventė šįmet vėl prasidėjo įpusėjus pavasariui. Pripažinti ir talentingi šalies dizaineriai Lilija Larionova ir Egidijus Rainys balandžio 20-ąją Vilniaus rotušėje pristatė naujausias 2017-2018 metų Prêt-à-Porter rudens ir žiemos kolekcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į prabangią šventę jau nuo 19 valandos rinkosi išsipuošę svečiai. 

REKLAMA

Egidijus Rainys šįmet publikai žadėjęs tikrą spalvų sprogimą pristatė net trisdešimt kolekcijos modelių. Šie sužėrėjo visa spalvų gama ir nustebino netikėčiausiais spalvų deriniais, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo visai nesuderinami.

Kuomet kai kurie kiti lietuviai dizaineriai kurdami Prêt-à-Porter – dėvimosios mados drabužius kiek prisibijo ryškių spalvų, Egidijus ne kartą įrodė, kad ryškios ir sodrios spalvos jo kolekcijai suteikia išskirtinio žavesio, o klientės savo drabužinę mielai papildo nuotaiką pakeliančiais apdarais. „Šioje kolekcijoje nėra nė vieno juodo ir pastelinio drabužio. Kitais metais žiema bus deganti, nes moterų garderobe vyraus visi įmanomi raudoni atspalviai, - šypsosi E.Rainys. - Pastebėjau, kad kai realiame gyvenime atsiranda išgyvenimų, mano kūryboje apstu spalvų, o kai kasdienybė graži ir lengva - drabužiai tamsūs ir ramūs… Yra ir tokių kūrinių, kurie primena mano paauglystės laikų disco ir aerobikos drabužius. Kolekcija - labai eklektiška, o deriniai kontrastingi.”

REKLAMA
REKLAMA

Kūrėjas iš karto nuramina: klasika ir elegancija - jo kūrybos bruožas, todėl tai aiškiai matoma kiekviename drabužio modelyje. Tiesa, savo firminių gėlių-rozečių šįmet atsisakė, nes kaip pats tikina, nuo jų tiesiog pavargo. Didelį dėmesį E.Rainys skyrė proginėms suknelėms, kurios jau ne vienerius metus tampa tikromis raudonojo kilimo pažibomis. Moterys į valias galės gėrėtis nuostabaus grožio prašmatniomis vakarinėmis suknelėmis iš šilko ir kitų natūralių audinių. „Užtat nebus nė vienos vestuvinės suknelės! Šįmet Rainys maištauja“, - nusijuokia kūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrieji podiumu žengė Lilijos Larionovos modeliai. Iš viso dizainerė pristatė per trisdešimt kūrinių, kurių patogumą, kokybę ir funkcionalumą, per ne vienerius kūrybos metus, jau spėjo įvertinti įvairaus amžiaus stilingos minimalizmo ir laisvės gerbėjos. Sukurti šią kolekciją Liliją įkvėpė secesinė architektūra, gyvavusi 1895-1914 metais, todėl ir kolekcijos drabužiai pasižymi abstrakčiomis formomis, yra turtingi ornamentais: drąsiai kurianti dizainerė nepabijojo gėlių motyvų, skirtingų faktūrų ir margaspalvių audinių derinimo. Asortimentas - kaip visada gausus, todėl kiekviena moteris čia gali rasti visko, ko tik gali prireikti jos garderobui: paltų, suknelių, liemenių, sijonų.

REKLAMA

Nors ryškių spalvų - daug, neapsieita ir be ramesnio atspalvio audinių: pilkų ir žemės spalvų, kurie labai puikiai dera prie skaisčiai rožinės. Prie natūralaus audinio drabužių L. Larionova derina natūralaus kailio detales: jau ne pirmus metus pamėgusi kalnų ožkos kailį, kuris iš šį kartą puoš drabužius iš vilnos. Oversized minimalistinių drabužių dizainerė neatsisakė - tokio stiliaus apdarų ant podiumo renginio svečiai išvydo ir šiandien, tačiau nemažai rūbų išryškino gražiausias moteriškas vietas ir ypatingai pabrėžė liemenį.

Lilijos kūriniai - su bohemišku prieskoniu, tačiau dizainerė jų neskirsto į kasdienius ir proginius - ta pati suknelė gali nesunkiai tikti dienai ir vakarui, kai moki tinkamai parinkti aksesuarus, šukuoseną, rankinę ir batelius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų