REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Algirdo Brazausko našlė verslininkė Kristina Brazauskienė prašo Vyriausybės suteikti jai nemokamą būstą.

Prezidento Algirdo Brazausko našlė verslininkė Kristina Brazauskienė prašo Vyriausybės suteikti jai nemokamą būstą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gautas prašymas pateikti galimų būstų sąrašą. Vyriausybės sprendimas vienoks ar kitoks bus artimiausiu metu“, - BNS ketvirtadienį sakė premjero patarėjas Arnoldas Pikžirnis.

REKLAMA

K.Brazauskienė gyvenamąsias patalpas prašo suteikti panaudos - neatlygintino naudojimosi - pagrindais. Ji tikina, kad tokią teisę jai suteikia Prezidento įstatymas.

Prezidentės nuomonė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį paragino Vyriausybę kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis pateiktų išaiškinimą, ar prezidento Algirdo Brazausko našlei verslininkei Kristinai Brazauskienei priklauso nemokamas būstas.

Prezidento našlės teisę į nemokamą būstą prezidentė pavadino „nomenklatūrine privilegija“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokios nomenklatūrinės privilegijos, kurios yra įteisintos mūsų įstatymuose, niekur kitose Europos Sąjungos šalyse nėra numatytos“, - žurnalistams Vilniuje sakė prezidentė.

„Matėme jau Konstitucinio Teismo reakciją dėl rentos ir manyčiau, kad šioje situacijoje būtų tikslinga, kad Vyriausybė kreiptųsi į Konstitucinį Teismą dėl konkrečios šios privilegijos ir klausimas būtų iš karto išspręstas“, - sakė D.Grybauskaitė.

Šiuo metu įstatymas numato, kad mirus prezidentui jo sutuoktiniui panaudos pagrindais suteikiamas būstas. Remdamasi šia nuostata, K.Brazauskienė prieš kelias dienas paprašė Vyriausybės atsiųsti jai galimų būstų sąrašą. Vyriausybė sprendimą žada priimti kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas 2014 metais paskelbė, kad prezidento našlės rentą įtvirtinanti įstatymo nuostata prieštarauja Konstitucijai.

------

Prezidentūra šį mėnesį BNS patvirtino, kad kreipėsi į antstolius, prašydama iš Turniškių priverstinai iškeldinti K.Brazauskienę. Teismas yra pripažinęs, jog ji Turniškėse esančiose patalpose gyvena neteisėtai ir privalo išsikraustyti.

A.Brazauskui buvo suteiktos gyvenamosios patalpos Turniškių gatvėje neterminuotam laikotarpiui, jam mirus, su jo našle buvo sudaryta panaudos sutartis penkeriems metams. Jai pasibaigus, K.Brazauskienė turėjo išsikelti iš rezidencijos, nusprendė teismas.

K.Brazauskienės su sūnumi Vilniuje valdo viešbutį. Valstybinė mokesčių inspekcija tiria naujienų portalo 15min.lt paviešintą informaciją, jog bendrovė „Draugystės“ viešbutis galėjo nuslėpti nekilnojamąjį turtą ir piniginius sandorius Floridoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų