REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaisras Vištyčio miestelyje kilo šeštadienį po pietų. Pranešimą apie nuosavame name kilusį gaisrą bendrasis pagalbos telefonas gavo apie 15 val. Taip pat buvo pranešta, kad degančiame mediniame name yra žmonių. Į įvykio vietą buvo išsiųstos Vilkaviškio PGT pajėgos.

Gaisras Vištyčio miestelyje kilo šeštadienį po pietų. Pranešimą apie nuosavame name kilusį gaisrą bendrasis pagalbos telefonas gavo apie 15 val. Taip pat buvo pranešta, kad degančiame mediniame name yra žmonių. Į įvykio vietą buvo išsiųstos Vilkaviškio PGT pajėgos.

REKLAMA

Įvykio liudininkai netruko pasidalinti užfiksuotais kadrais, kaip į gaisro vietą Vištyčio ugniagesių automobilį atstumia vietiniai gyventojai. Būrys vyrų ir jaunuolių stūmė gelbėtojų automobilį, nes šis neužsikūrė. Kaip paaiškėjo, ugniagesiai įsikūrę visai netoli gaisro vietos, iki jos – maždaug trys minutės kelio.

Į nelaimę – stumiant rankomis

Kaip pasakojo žmonės, problemų su vietine ugniagesių komanda yra buvę jau ne kartą. „Tai automobilis neužsiveda, tai jie vandens pritrūksta ar kas nors panašaus. Juolab, miesteliuose mažuose, pažiūrėkit ir kokie žmonės dirba“, - neslėpė pasipiktinimo aplinkiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Gesinti gaisro, pirminiais duomenimis, buvo atvykusios Gražiškių, Vištyčio, Vilkaviškio ir Kybartų gaisrinės. Visgi, pirmieji iš nelaimės išvyko būtent Vištyčių ugniagesiai, kuriuos vėl teko išstumti, nes neužsivedė automobilis. Kalbintas gaisravietėje dirbęs ugniagesių pamainos vadas trumpai pasakė, kad apie šį incidentą girdėjo tik iš aplinkinių.

REKLAMA

Atvykęs Vilkaviškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Erikas Žarskis buvo nekalbus ir teigė negalintis nieko pasakyti. Daugiau papasakoti apie Vištyčio ugniagesio darbo ypatybės sutiko miestelio seniūnas Bronislovas Polita.

„Pats mačiau tą vaizdo įrašą. O ko norėti, kai automobiliui virš keturiasdešimt metų yra. Kreipiausi į rajono valdžią dėl tokios situacijos, mes patys nepajėgūs nusipirkti naują automobilį. Visgi, aš pats vežiausi ugniagesius į Lenkiją apžiūrėti naujo automobilio, kurį galėtume turėti. Tačiau neatsirado tam pinigų pas rajono valdžią. Bloga dėl to situacija ir niekas nežino, kas dar gali įvykti“, - teigė miestelio seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tik laiko klausimas, kada vėl ugniagesiai gali nespėti atvažiuoti ir išgelbėti žmones. Stebėtina ir tai, kad filmavę tokią situaciją žmonės, sulaukė ir grasinimų. Nors akivaizdu, kad čia glūdi rimta problema. 

Sudegusį vyrą rado kaimynas

Mediniame name sudegė pusamžis Vištyčio miestelio gyventojas Gintautas Balčiūnas. Nelaimėlį rado jo priešais gyvenantis kaimynas. „Atbėgau į namą ir radau jį palinkusį prie lango. Jis bandė išsigelbėti. Žinojau, kad jis ten būna, ten buvo jo kambarys“, - portalui tv3.lt pasakojo kaimynas Vitalius.

Atvykę medikai žmogui jau niekuo padėti negalėjo, jis buvo miręs. Kaip spėjama, jis užduso nuo dūmų. Rastas vyras galimai dar bandė išsivaduoti per langą, bet jau nesugebėjo to padaryti, nes langas buvo aptrauktas plėvele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nelaimės vietoje dirbę policijos pareigūnai nurodė, kad gautame pranešime buvo nurodyta apie gaisrą ir vieną žuvusį asmenį bei apie kitą, galimai,

iš įvykio vietos pasišalinusį žmogui. Apie tai užsiminė ir aplinkiniai, kad Gintautas prieš tai buvo pastebėtas su draugu, bet jis prieš kurį laiką jau buvo išėjęs.

Gyveno vienas

Vietiniai gyventojai teigė negalintys pasakyti blogų žodžių apie žuvusį vyrą. Nors neslėpė, kad jis mėgo pakilnoti stikliuką ir gyveno vienas, tačiau nebuvo piktybiškas ar konfliktiškas.

Kai kurie prisiminė, kaip jis dar vakar padėjo puošti miestelio bažnyčią. Seniūnas pasakojo, kad dar vakar Gintautas buvo atėjęs pakalbėti pas jį. „Dar taip mandagiai pakalbėjom, atrodė, lyg būtų atėjęs atsisveikinti“, - prisiminė B. Polita.

Nors vyras kurį laiką jau gyveno vienas, tačiau draugų jo namuose būdavo. Vyras gyveno tvarkingai, namuose buvo elektra, netrūko ir šilumos. Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus rūkymo.

Portalas tv3.lt dėkoja informacija ir vaizdo medžiaga pasidalinusiems žmonėms. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų