REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

tv3.lt šaltiniai teigia, kad tarp atstatydinusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Edvino Eimonto ir LFF Vykdomojo komiteto iš tikrųjų perbėgo juoda katė. To priežastys – kelios. Viena jų – su Vladimiru Romanovu susiję žmonės, pradėję dirbti LFF.

tv3.lt šaltiniai teigia, kad tarp atstatydinusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Edvino Eimonto ir LFF Vykdomojo komiteto iš tikrųjų perbėgo juoda katė. To priežastys – kelios. Viena jų – su Vladimiru Romanovu susiję žmonės, pradėję dirbti LFF.

REKLAMA

VK nepatiko, kad į LFF pakviestas Vytautas Žirgutis

„Edvinas dirbo normaliai. VK nėra jokios pozicijos ir opozicijos. Esame susirinkę dėl bendro tikslo. Apie intrigas, pykčius gali kalbėti tik tie, kurie nori sukiršinti, ne laiku ir ne vietoje uždegti degtuką, papūsti burbuliuką“, – ketvirtadienį vaizdžiai tv3.lt kalbėjo LFF VK narys Leonas Dunauskas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Tačiau tv3.lt šaltiniai teigia, kad VK ypač nepatiko, jog E. Eimontas į darbą pasikvietė V. Žirgutį. Jis neseniai tapo LFF plėtros vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno diena“ rašė, kad V. Romanovo valdytas Ūkio bankas 2011-ųjų kovą ir birželį buvo sudaręs dvi, galimai fiktyvias, paslaugų iš V. Žirgučio konsultacinių bendrovių pirkimo sutartis. Viena pripažinta fiktyvia.

REKLAMA

V. Žirgutis dienraščiui taip pat patvirtino dirbęs su Ūkio banku susijusioje akcinėje bendrovėje „Pramprojektas“.

„Nelaikau savęs buvusiu V. Romanovo aplinkos žmogumi“, – penktadienį tv3.lt tvirtino V. Žirgutis.

„Kauno diena“ taip pat rašo, kad V. Žirgučio vadovaujama bendrovė yra bendradarbiavusi su buhalterine apskaita ir auditu užsiimančia „Astra Minerva“. Ji buvo paruošusi galimybių studiją Kauno medicinos centrui. Ją už 42 tūkstančius eurų pirko LFF, projektą kuravo tuometinis federacijos generalinis direktorius E. Eimontas.

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt šaltiniai teigia, kad visus minėtus faktus VK vadina „nešvariais darbais“ ir saugojasi tokios veiklos federacijoje. VK baiminasi, kad viskam gali vadovauti į Rusiją pasprukęs V. Romanovas.

Paprašytas pakomentuoti tokias tv3.lt šaltinių mintis, V. Žirgutis teigė: „Kas jums taip sako? Pasakykite pavardes, nes jūsų klausimai tendencingi, kalbate nesuvokiamai absurdiškus dalykus. Vertinu Edvino darbą ir pastangas prikelti futbolą.“

V. Žirgutis, paprašytas pasakyti savo nuomonę, ar jo atėjimas į LFF turėjo įtakos VK rūstybei ir E. Eimonto pasitraukimui, sureagavo: „Klauskite Edvino, už jį apie pasitraukimo priežastis kalbėti negaliu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt mielai paklaustų, bet E. Eimonto telefonas antrą dieną išjungtas, o LFF prezidentas į žinutes feisbuke neatsako.

VK nepatiko ir sutartis su BMW

Praėjusių metų rudenį Vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (VJFA) vadovu tapo Donaldas Urniežius. Jis yra dirbęs V. Romanovo labdaros fondo direktoriumi.

„Ką reiškia, esu susijęs su V. Romanovu? Taip, aš dirbau jo valdomoje Ūkio banko investicinėje grupėje, sporto departamento teisininku, taip pat fondo direktoriumi. To niekada neslėpiau. Tą sakiau ir tada, kai dalyvavau konkurse į VJFA direktoriaus vietą. O tai, kad esu V. Romanovo žmogus – daugiau nei juokinga. Paklauskit paties V. Romanovo, vargu, ar jis išvis apie mane žinos“, – juokėsi D. Urniežius.

REKLAMA

Kai tv3.lt pasiteiravo apie šaltinių minimas sąmokslo teorijas, D. Urniežius atsakė: „Buriate iš kavos. Nematau prasmės apie tai kalbėtis. Daugiau komentarų neturiu.“

Pasak tv3.lt šaltinių, VK nepatiko ir komercinis LFF bendradarbiavimas su BMW atstovu „Krasta auto“. Iš jo LFF gavo aštuonis BMW automobilius. Jais federacija naudojasi, o rėmėjams atsidėkoja rinkodara ir komunikacija.

tv3.lt žiniomis, VK mano, kad „Krasta auto“, remdama LFF, neturėtų gauti naudos.

„Jei atvirai, jokio nepasitenkinimo negirdėjau. VK dar sausį buvo pristatyta sutartis ir nariai, balsuodami, uždegė žalią šviesą. Jei kas nors būtų nepatikę, nebūtų pritarę“, – tv3.lt sakė LFF komercijos vadovas Edgaras Stankevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, dvišalė sutartis neteisingai pateikta žiniasklaidoje: „Tai abiems pusėms naudingas verslo sandoris. Pirma, automobiliai LFF suteikti išskirtinėmis, su BMW koncernu suderintomis sąlygomis, mainais už reklamos pozicijų paketą. Be to, mes taip pat galėsime naudotis „Krasta Auto“ rinkodariniu, socialiniu ir finansiniu palaikymu, kurį naudosime tik savo projektams. Antra, susitarimas yra ilgalaikis ir apims platesnį bendradarbiavimą, ne tik automobilių gavimą. Turime bendrą rinkodaros biudžetą ir kartu numatome organizuoti įvairius komunikacijos, reklamos projektus, kuriais bus kuriama pridėtinė vertė tiek LFF, tiek BMW.“

E. Stankevičius neslepia, kad LFF moka automobilių veiklos nuomą: „Tam tikri įsipareigojimai yra ir iš BMW atstovų pusės, o tų įsipareigojimų vertė taip pat skaičiuojama penkiaženklėmis sumomis. Pavyzdžiui, BMW nemokamai suteiks papildomų automobilių delegacijų logistinėms reikmėms. Tokiu atveju LFF nepatirs sąnaudų, kurios nesant partnerystei, būtų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keista komunikacija

Ketvirtadienį, prieš LFF VK posėdį, savo gero futbolo valdymo praktikos raportą pristatė buvęs LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius.

„Pačiame VK posėdyje nedalyvavau, nes nesu jo narys. Galiu pasakyti tik tiek, kad Lietuvos futbolas ne vienus metus prinokęs permainoms, o jos gali atsitikti artimiausiu metu. Vyksta procesas, grąžinsiantis kraujotaką į Lietuvos futbolą, – tv3.lt komentavo G. Babravičius. – Dabartinėje LFF vadovybėje yra skirtingų pažiūrų žmonės. Dalis nori permainų, kiti siekia išlaikyti esamą padėtį.“

Jo nuomone, LFF prezidento atsistatydinimo priežastys turėjo būti pakankamai svarios. G. Babravičius įsitikinęs, kad E. Eimonto išėjimas – didelė Lietuvos futbolo netektis.

REKLAMA

„Edvinas inicijavo daug pokyčių. Jis – jaunas, modernus žmogus, glaudžiai bendradarbiavęs su FIFA ir UEFA pareigūnais. E. Eimontas jau buvo įsivažiavęs į darbus“, – mano G. Babravičius.

LFF, vykstant VK posėdžiui Marijampolėje, išplatino pranešimą apie E. Eimonto pasitraukimą. Kaip pagrindinį prezidento sprendimą nurodė asmenines priežastis. Taip pat pateikė E. Eimonto citatą: „Tikiu veiklos tęstinumu ir tuo, jog toliau bus vykdomos pradėtos struktūrinės reformos.“

„Jei tai tikrai asmeninės priežastys, LFF komunikacija normali“, – tv3.lt vertino futbolo aistruolis Aidas Puklevičius.

Dažnai tokiais atvejais skelbiama neeilinė spaudos konferencija ir joje pranešama apie atsistatydinimą.

REKLAMA

„Taip būtų daug geriau. Tačiau, veikiausiai, norėta, kad šiam įvykiui nebūtų suteikta daug reikšmės. Nors naivu to tikėtis, nes traukiasi A lygos direktorius ir prezidentas, federacijos vadovas. Žodžiu, dalykai keičiasi, o LFF sprendimai lieka keisti“, – stebėjosi komunikacijos specialistas.

A. Puklevičius nepateisina ir dvi dienas išjungto E. Eimonto telefono: „Jei tai asmeninės priežastys, tarkime, kažkas negerai šeimoje, tokiu atveju paskutinis dalykas, kuris rūpi, yra atsakyti kažkam į klausimus. Tačiau šneku visiškai teoriškai. Normaliais atvejais, jei esi žmogus, kuris suvokia, kad tavimi domisi, stenkis būti kuo labiau prieinamas, kuo daugiau bendrauti ir kiek įmanoma daugiau atsakyti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų