REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Poilsinės kelionės į jo namus Floridoje jau viršija 24 milijonus dolerių.

Poilsinės kelionės į jo namus Floridoje jau viršija 24 milijonus dolerių.

REKLAMA

Per 70 dienų Donaldas Trumpas kelionėms yra išleidęs daugiau nei Barakas Obama per pirmuosius dvejus buvimo prezidentu metus. Dabartinis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas kandidatuodamas į prezidentus žadėjo sumažinti viešąsias išlaidas ir visą savo metinį atlyginimą paaukoti, kad parodytų pavyzdį. Ir iki šiol vienintelis pavyzdys, kurį jis parodė, yra negalėjimas praleisti daugiau nei dviejų savaitgalių neskrendant į savo rezidenciją Floridoje, rašoma „El Pais“.

REKLAMA
REKLAMA

Viena kelionė namo – trys milijonai dolerių

Kiekviena D. Trumpo kelionė į jo namus Mar-a-Lago, Palm Biče, JAV iždui kainuoja tris milijonus dolerių (2,8 milijonų eurų). Ši sąmata apima prezidento ir jo saugumo komandos kelionę. Iš viso išleista 21 milijonas dolerių – taigi, šešios D. Trumpo kelionės į Floridą. Per aštuonerius metus Baltuosiuose Rūmuose B. Obama kelionėms išleido 97 milijonus dolerių, vidutiniškai 12 milijonų per metus.

REKLAMA

Tiesa ta, kad D. Trumpas savo rezidencijoje Mar-a-Lago susitikdavo su vyriausybės vadovais, pavyzdžiui, su pirmuoju Japonijos ministru Šinzo Abe arba Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, bet su jais abiem susitiko ir B. Obama, tik skirtumas tas, kad Baltuosiuose rūmuose, nešvaistant mokesčių mokėtojų pinigų. Be to, Vašingtono tarptautinis Dalaso oro uostas, kuris teikia paslaugas Vašingtono metropoliteno zonoje, yra tinkamiau įrengtas priimti tarptautinius skrydžius nei skrydžius į Palm Bičą.

REKLAMA
REKLAMA

Keičia nuomonę kasdien

Jei Trumpas išlaikys savo įprotį praleisti savaitgalius paplūdimyje bei išskirtiniame užmiesčio klube, kuriame žaidžia golfą, per ketverių metų mandatą sąskaita galėtų siekti net iki 438 milijonų dolerių. Palyginimui, biudžeto apkarpymas, kuris gresia įvairioms ministerijoms ir vyriausybinėms įstaigoms, ypač toms, kurios rūpinasi kultūra bei aplinka, siekia 597 milijonus.

Kaip ir daugelyje kitų klausimų D. Trumpas savo požiūrį koreguoja priklausomai nuo patogumo, pavyzdžiui, ar gali Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas žaisti golfą. Dabar jis tai daro ir nemato jokių problemų, bet anksčiau jis už tai kritikavo tą patį B. Obamą.

Pagal užsienio spaudą parengė Saulė Nikartaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų