REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje liks tie projektai, kurie padės šią progą tinkamai atšvęsti, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje liks tie projektai, kurie padės šią progą tinkamai atšvęsti, sako premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet koks darbas – šaligatvio nutiesimas, salės pastatymas ar parodos organizavimas – buvo pridėtas prie šimtmečio minėjimo. Tai liks dabar tie projektai, kurie tikrai yra realūs. Matysime per kelias prizmes, tai pirmiausia – kad tai būtų šventė, į tą šventę būtų įtraukta tiek Lietuvos piliečių, tiek mūsų tautiečių, gyvenančių užsienyje, kad tai būtų prisistatymas pasauliui, kas yra Lietuva, galiausiai pažinimas tam tikras ir šventimas“, – trečiadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

„Naują planą lydės finansavimas“, – žadėjo jis.

Trečiadienio popietę vyksta jo vadovaujamos komisijos posėdis, kuriame turėtų būti apsispręsta dėl šimtmečio programos atnaujinimo. Vėliau naują programą dar turės tvirtinti Vyriausybė.

Valstybės šimtmečio programos įgyvendinimui vadovauja S.Skvernelio pirmininkaujama komisija, joje iš viso yra beveik trys dešimtys narių. Programos įgyvendinimo priežiūrą atlieka premjero sudaryta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programos įgyvendinimo priežiūros darbo grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės atkūrimo šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė yra sakiusi, kad iš šimtų renginių ir projektų ketinama išskirti svarbiausius, dalies anksteniame plane buvusių projektų būtų atsisakoma. Anot jos, pagrindinis tikslas yra, kad į šimtmečio šventimą būtų įtraukta kuo daugiau žmonių.

„Neabejotinai centrinis renginys turėtų būti pačios Vasario 16-osios šventimas. Kad tai būtų šventė visiems mūsų žmonėms, ne tik Vilniuje, ne tik oficialiems pareigūnams, bet visiems žmonėms“, – anksčiau yra sakiusi N.Vaisbrodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į buvusios Vyriausybės patvirtintą valstybės šimtmečio minėjimo programą buvo įtraukti keli šimtai projektų, planuota pastatyti, įrengti 65 monumentus, atminimo lentas, biustus, išleisti 19 istorinių leidinių, surengti 276 renginius. Į programą įtrauktas ir Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymas, ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcija, ir daugiafunkcinio komplekso statyba Šeškinėje, ir Signatarų namų renovacija. Skaičiuota, kad viskam įgyvendinti gali būti išleista apie 200 mln. eurų.

Valstybės šimtmetį Lietuva minės 2018 metais. 1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje pasirašė dokumentą, kad „skelbia atstatanti nepriklausomą demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje ir tą valstybę atskirianti nuo visų valstybinių ryšių, kurie yra buvę su kitomis tautomis“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų