REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė posėdyje trečiadienį dar kartą diskutuos dėl Seime svarstomų pataisų, kurios labiau ribotų galimybes įsigyti alkoholį ir jį reklamuoti.

Vyriausybė posėdyje trečiadienį dar kartą diskutuos dėl Seime svarstomų pataisų, kurios labiau ribotų galimybes įsigyti alkoholį ir jį reklamuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės išvadą keliems Seime svarstomiems įstatymų paketams rengusi Sveikatos apsaugos ministerija yra pasiūliusi pritarti iniciatyvai, kad alkoholį būtų galima pirkti tik sulaukus 20 metų (dabar jo galima įsigyti juo 18 metų).

REKLAMA

Išvadą praėjusią savaitę pasitarime svarstęs ministrų kabinetas preliminariai tam pritarė, kaip ir siūlymui, kad alkoholiu nuo pirmadienio iki šeštadienio būtų leidžiama prekiauti nuo 10 iki 20 valandos, o sekmadieniais – iki 15 valandos (dabar parduotuvėse alkoholio galima įsigyti nuo 8 iki 22 valandos visą savaitę).

Be kita ko, Vyriausybė prieš savaitę preliminariai pritarė ir visiškam alkoholio reklamos draudimui.

Pagal parengtą išvadą, Vyriausybė siūlo Seimui kol kas nenustatyti specialių reikalavimų alkoholio parduotuvėms, nes dar planuojama įvertinti specializuotų parduotuvių galimybę. Parengtame dokumente taip pat sakoma, kad šiuo metu Seimas neturėtų keisti akcizų alkoholiui. Pažymima, kad Vyriausybė yra pavedusi kelioms ministerijoms iki metų pabaigos įvertinti 2016 metai priimtų akcizų pakeitimų poveikį viešiesiems finansams, šalies ekonomikai, akcizų mokesčio surinkimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgiant į tai, kad nauji alkoholio produktų akcizų tarifai įsigaliojo nuo 2017 metų kovo 1 dienos ir dar nėra aiškus šio reguliavimo poveikis, manytina, kad šiuo metu netikslinga keisti Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo ir nustatyti naujų akcizų tarifų alkoholio produktams“, – teigiama išvados projekte.

Šiuo metu Seimui yra pateikti du įstatymų paketai – jie numato steigti specializuotas alkoholio prekybos parduotuves, vėlinti amžių, nuo kurio galima pradėti vartoti svaigalus, ir ankstinti laiką, kada draudžiama parduoti alkoholį. Savivaldybių taryboms būtų suteikta teisė nustatyti vietas ar teritorijas, kur būtų draudžiama prekiauti alkoholiu. Projektuose numatytas ir alkoholio reklamos draudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų