REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
81
Seimo posėdis  (nuotr. Fotodiena.lt)

Garsūs pokalbiai telefonu, intensyvios diskusijos būreliuose ir paprasčiausia nepagarba kalbančiam – tokius įspūdžius iš Seimo posėdžio salės išsinešė pranešimą diskusijoje skaičiusi Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė Audra Sipavičienė.

81

Garsūs pokalbiai telefonu, intensyvios diskusijos būreliuose ir paprasčiausia nepagarba kalbančiam – tokius įspūdžius iš Seimo posėdžio salės išsinešė pranešimą diskusijoje skaičiusi Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė Audra Sipavičienė.

REKLAMA

Mintis ir pastebėjimus A.Sipavičienė išsakė socialiniame tinkle „Facebook“.

Trukdo dirbti, tačiau tai įprasta?

„Praėjusią savaitę pirmą kartą dalyvavau Seimo Plenariniame posėdyje ir negaliu nepasidalinti įspūdžiais iš to renginio. Buvau kviesta kaip ekspertė padaryti pranešimą, tačiau šie mano įspūdžiai – tai įspūdžiai rinkėjo, kuris (nesinori sakyti, deja) šį Seimą rinko, tai įspūdžiai Lietuvos piliečio, kurio gyvenimas nemaža dalimi priklauso nuo šio Seimo darbo ir sprendimų. Taigi, pirmas įspūdis: tokios nedisciplinuotos auditorijos aš turbūt nesu mačiusi. Esu dalyvavusi ir pasauliniuose kongresuose ir rajoninio lygio seminaruose, todėl galiu lyginti. Nedisciplinuotumas ir nesiskaitymas tiek su pranešėjais, tiek su kolegomis, kurie klausosi, tiek su pirmininkaujančiu totalus“, - rašo A.Sipavičienė.

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė pastebi ir tai, kad kalbantys telefonu, ar tiesiog grupelėse garsiai bendraujantys Seimo nariai trukdo kokybiškam darbui, tačiau tai jų visai nejaudina.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet kuriuo momentu (aš buvau daugiau nei dvi valandas) kokie 2-3-4 seimo nariai kalba telefonu, bent vienas iš jų tai daro garsiai, lyg būtų gatvėje. Tai čia tie, kurie telefonu kalba gan demonstratyviai. Kiek kalba pasislėpę ir niekam aplink labai netrukdydami – nežinau. Tuo pat metu vyksta grupinės diskusijos rateliuose, ir toks ratelis yra ne vienas – ir vienam kampe, ir kitam. Tie rateliai nėra pastovūs – vienas išsisklaido, kitas susikuria. Bet visą laiką tas grupinis darbas vyksta ir nebūtinai tyliai. Tai, kad jie trukdo Plenarinio posėdžio pranešėjams ir kalbėtojams atrodo nieko nejaudina, lyg taip ir turi būti“, - patirtimi dalinasi A.Sipavičienė.

REKLAMA

Nepagarbiai elgiasi visų frakcijų nariai

Kritikos ekspertė nepagailėjo ir jauniesiems parlamentarams, kurie taip pat nesistengia palaikyti darbingos atmosferos.

„Kai kurie jauni parlamentarai (kažkodėl man susidarė įspūdis, kad jie bando gan nesėkmingai kopijuoti Lordų rūmų atstovus) stovėdami savo vietose ir mosikuodami rankomis garsiai šnekasi su kolegomis esančiais už kelių eilių nuo jų, na tokie labai jau sau “faini” ir atsipūtę. Ir tai nėra klausimai ar komentarai pranešėjui, ne, tai – paraleliniai pašnekesiai“, - įspūdžiais dalinasi A.Sipavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet didžiausią įspūdį paliko Seimo nariai, kurie, sugalvoję, kad reiktų pasikalbėti su už jo sėdinčiu kolega, ramiausiai atsistoja, atsuka nugarą Seimo pirmininkui ir pranešėjams, atsisėda ant kėdės atlošo ir ramiausiai taip šnekasi ir tai daro ne minutę ir ne dvi. Ir tokių atvejų per tas mano dvi valandas buvo tikrai ne vienas – kai kurie tolėliau (tie mažiau šokiravo), bet vienas - tiesiai priešais Seimo pirmininką. Ir vėlgi, kitiems seimo nariams tai neatrodė kažkas netinkama“, - rašo ekspertė.

Tačiau labiausiai A.Sipavičienę nustebino, kad tai tėra įprastas Seimo posėdis, kai dirbti trukdo visi Seimo nariai. „Kiek iš tų ramiai sėdinčių (man pasirodė, kad tokių mažiau nei pusė) iš tiesų klauso/dirba, o ne naršo kompiuteriuose ar mobiliuose telefonuose – nežinau, iš toli nesimato. Ir paskutinis pastebėjimas – tai nebuvo išskirtinis kurios nors vienos frakcijos elgesys, ne, tai vyko visoje salėje, visose frakcijose. Ir, bent man taip pasirodė, visi elgėsi taip, lyg tai būtų norma. Na, toks eilinis Seimo posėdis“, - pasakoja A.Sipavičienė.

„Taigi, taigi…. Labai norėčiau tikėti, kad šis mano stebėtas posėdis visgi buvo išskirtinis, netipinis. Bet jeigu taip elgiamasi ir tuo metu, kai priiminėjami įstatymai ir kiti svarbūs visai Lietuvai sprendimai, tuomet… na čia jau patys pabaikite. O tas posėdis buvo apie Emigraciją ir Lietuvos demografinę situaciją“, - patirtimi dalinasi Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų