REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma žmonių savo virtuvėje laiko bulves, tačiau viena istorija, nutikusi 2014 metais įrodo, kad tai gali baigtis tragedija.

Dauguma žmonių savo virtuvėje laiko bulves, tačiau viena istorija, nutikusi 2014 metais įrodo, kad tai gali baigtis tragedija.

REKLAMA

Taip, bulves lengva gaminti, ir tiesiog puiku, kai jas turime virtuvėje po ranka. Tačiau dujos, kurias jos skleidžia, gali būti nuodingas. Jų laikymas namuose gali būti netgi pražūtingas.

Maria Chelysheva tuomet dar tebuvo aštuoneri metai. Šeima buvo įpratusi laikyti bulves rūsyje. Tačiau vieną dieną jos pradėjo pūti. Būtent tuo metu mergaitė su šeima ruošė vakarienę virtuvėje jų namuose.

Pirmasis pajutęs kvapą į rūsį nusileido tėvas, kiek vėliau brolis, abu jie negrįžo, todėl senelė iškvietė į pagalbą kaimynus. Istorija vis tik baigėsi tragiškai – apsinuodiję kvapu mirė mergaitės tėvas, mama, brolis ir senelė. Mergaitė liko našlaite. Nepaisant šios tragedijos vis dar yra daugybė žmonių nežinančių apie šį pavojų.

Atidariusi rūsį Maria pamatė ant grindų gulinčius savo šeimos narių kūnus.

Privataus namo rūsyje buvo rasti 42 metų vyro, 38 metų žmonos, 18 metų sūnaus ir 63 metų uošvės kūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Panaši tragedija Rusijoje jau yra nutikusi ir anksčiau.

2011 m. Novosibirsko srityje policija taip ir nesugebėjo atskleisti trijų šeimos narių mirties paslapties - jų kūnai buvo rasti jų pačių namo rūsyje. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vieną birželio dieną šeimos galva nusileido į rūsį ir ilgai negrįžo. Po kiek laiko ieškoti vyro į rūsį nusileido ir žmona - ji taip pat dingo. Paskutinis abiejų tėvų ieškoti išėjo septyniolikametis sūnus - dingo ir jis.

REKLAMA

Po keleto valandų visus tris be gyvybės ženklų rado kaimynai. Iš visos šeimos gyvas liko tiktai mažylis, kuris buvo užrakintas namuose. Ekspertizė tuomet nenustatė jokio nuodų poveikio.

Toksikologai aiškina, kad pūvant bulvėms išsiskiria panašus nuodingų dujų mišinys, kaip ir kanalizacijos šuliniuose, kuriuose palyginti gana dažnai žūsta nusileidę darbininkai.

Šios dujos yra sunkesnės už orą ir leidžiasi žemyn, todėl nevėdinamame rūsyje gali susidaryti didelė jų koncentracija.

Lietuvoje atvejų, kai žmonės nusinuodytų dujomis iš pūvančių bulvių, R.Badaras nežino, bet tas pats pavojingas dujų mišinys, susidaręs kitomis aplinkybėmis, kasmet nusineša ne po vieną gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų