REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį gaisras kilo Šiaulių rajone, Kryžių kalne.

Pirmadienį gaisras kilo Šiaulių rajone, Kryžių kalne.

REKLAMA

Bendrasis pagalbos centras pranešė 9 val. 34 min. sulaukęs skambučio, kad Jurgaičių kaime dega Kryžių kalnas. Į įvykio vietą išsiųstos Šiaulių ugniagesių pajėgos.

Jei ne gaisrą laiku pastebėję vietos gyventojai, visas kalnas galėjo virsti pelenais. Mat pirmadienio rytą lankytojų čia nei su žiburiu nerasi, tad ir pagalbą iškviesti nebuvo kam. Ugniagesiai sako, kad tai jau nebepirmas kartas kai tenka gesinti Kryžių kalną. Maždaug prieš dešimtmetį čia išdegė apie 50 kvadratinių metrų plotas, degėsiais tūkstančiai kryžių.

Kol ugniagesiai svarstė, kad gaisras greičiausiai kilo nuo žvakelės ar nuorūkos atsirado kryžių kalno padegėjas. Nusikaltimu prisipažino 73-ejų Juozas Vancevičius iš Velžio kaimo Panevėžio rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Štai žurnalistus kieme sutikęs vyras nė nemėgina slapstytis. Paklaustas ar tiesa, jog šis tyčia padegė kryžius nė nemirktelėjęs linkteli galvą.

Nuoskaudas dėl savo bėdų ir žlungančio verslo liejantis pensininkas netgi smulkiai papasakojo, kaip įvykdė makabrišką planą. Apipylė žibalu skudurą, jį padegė ir numetė ant kryžių. Įvykdęs protu sunkiai suvokiamą planą vyras sėdo į mašiną ir parvažiavo namo. Vos grįžęs, apie tai, ką padarė, jis prisipažino žmonai ir paskambino policijai.

Pensininkas tikina nenorėjęs, kad supleškėtų visas kalnas. Neva tik norėjęs įrodyti, jog yra nepelnytai skriaudžiamas. Senjorui pikčiausia, kad į jo kalbas ir prašymus niekas rimtai nežiūrėjo pradedant vietos rajono savivaldybę, teisėsauga, baigiant prezidentūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų