REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į vieną autobusą netilpę mažamečiai Vilniaus ledo ritulio klubo "Geležinis vilkas" žaidėjai buvo išlaipinti Baltarusijos pasienyje ir laukė kelias valandas. Toks sprendimas nustebino tiek vaikų tėvus, tiek pačius, kartu keliavusius trenerius. 

Į vieną autobusą netilpę mažamečiai Vilniaus ledo ritulio klubo "Geležinis vilkas" žaidėjai buvo išlaipinti Baltarusijos pasienyje ir laukė kelias valandas. Toks sprendimas nustebino tiek vaikų tėvus, tiek pačius, kartu keliavusius trenerius. 

REKLAMA

Tai įvyko dėl autobuso gedimo, Baltarusijos pasieniečių sprendimo ir nustatytų sienos kirtimo taisyklių.

Vieną komandą teko palikti Baltarusijoje

Vieno iš vaikų tėvas, teisėjas Audrius Cininas pasakoja, kad dėl sugedusio autobuso ir Baltarusijos pasieniečių sprendimo, vieną vaikų komandą teko palikti Baltarusijoje.

„Savaitgalį ledo ritulio komandos „Geležinis vilkas“ vaikai 2004 metų ir 2006 metų gimimo išvažiavo į Baltarusijoje žaisti čempionato rungtynių. Abi komandos žaidė skirtinguose miestuose, todėl važiavo skirtingais autobusais. Jaunesnių vaikų autobusas sugedo Baltarusijoje ir abi komandos norėjo grįžti vienu autobusu. Tačiau pagal Baltarusijos taisykles iš šalies teritorijos turi išvažiuoti lygiai tiek pat žmonių, kiek ir įvažiavo ta pačia transporto priemone. Tai pakankama staigmena buvo treneriams ir vadovams“, - teigia A.Cininas.

„Autobusą sustabdė ir apie valandą pralaikė muitinės zonoje uždarytus autobuse. Ir po to grąžino visą autobusą atgal į Baltarusiją. Nebuvo kitos išeities, tie pertekliniai jaunesni vaikai buvo išlaipinti Baltarusijos pasienyje su lydinčiais tėvais degalinėje. Autobusas su tais vaikais, kurie ir įvažiavo kirto Baltarusijos sieną, parvežė vaikus į Lietuvą. O autobusas apsisuko ir grįžo atgal į Baltarusiją pasiimti likusių vaikų. Mes savo vaikus pasiėmėme apie 12 valandą nakties, o tie jaunesni grįžo, manau, kad apie 3 valandą nakties. Degalinėje tėvai su vaikais pralaukė kokias 3 valandas“, - teigia pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepavyko perkalbėti pasieniečių

Ledo ritulio mokykla „Geležinis vilkas“ informuoja, kad dabar viskas yra tvarkoje. Nors buvo bandoma susitarti su pasieniečiais, deja, tai nepavyko.

REKLAMA

„Ne žiema, vaikai buvo su tėvais, prižiūrėti, viskas tvarkoje. Tiesiog nepraleido vieno autobuso su dviem komandomis. Čia jų įstatymai tokie, nelabai korektiški vaikų atžvilgiu. Mes jau 10 metų važinėjame dėl varžybų, bet taip dar nėra buvę. Baltarusijoje įstatymai tokie, kad kiek įvažiavo viena transporto priemone, tiek ir turi išvažiuoti. Tai kai su vienu autobusu bandėm išvežti dvi grupes, niekaip nepavyko susitarti. Taigi teko vieną komandą palikti Baltarusijos teritorijoje. Nors bandėm įrodyti su treneriais, komanda, tėvais, kad čia vaikai. Bet pasienio ruožo darbuotojams nebuvo skirtumo“, - pasakoja ledo ritulio mokyklos atstovas.

Šiuo metu visi vaikai saugiai grįžę į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų