REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
„Domino“ teatras savo dešimtmetį iškilmingai paminėjo Vilniaus miesto rotušėje (nuotr. Organizatorių)

Dešimt metų – tiek gyvuoja vienintelis toks Lietuvoje profesionalus komedijos teatras „Domino“. Balandžio 8 d., šeštadienį, į Vilniaus miesto rotušę, kur vyko iškilminga „Domino“ teatro gimtadienio šventė, rinkosi pasipuošę ir besišypsantys svečiai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių.

41

Dešimt metų – tiek gyvuoja vienintelis toks Lietuvoje profesionalus komedijos teatras „Domino“. Balandžio 8 d., šeštadienį, į Vilniaus miesto rotušę, kur vyko iškilminga „Domino“ teatro gimtadienio šventė, rinkosi pasipuošę ir besišypsantys svečiai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raudonu kilimu žengė Lietuvoje ir už jos ribų puikiai žinomi aktoriai, režisieriai, scenografai, kostiumų dailininkai, kompozitoriai, teatrų ir kultūros centrų vadovai, pramogų pasaulio atstovai, „Domino“ teatro darbuotojai, partneriai.

REKLAMA

Vakaro metu šventės dirigentas Arūnas Valinskas ištarė 10 AČIŪ tiems, kurie, remiantis žiūrovų simpatijomis bei statistika, labiausiai nusipelnė „Domino“ teatro padėkos, kurių nuoširdaus darbo, atsidavimo, lojalumo ir meilės komedijai dėka jau 10 metų gyvuoja „Domino“ teatras. Kiekvienam, išgirdusiam padėką, buvo įteikta specialiai šiam renginiui ir teatro dešimtmečiui pagal unikalų dizainą pagaminta auksu žėrinti statulėlė.

REKLAMA
REKLAMA

1 AČIŪ

Populiariausias režisierius – Kostas Smoriginas

„Domino“ teatre režisierius pastatė 8 spektaklius, iš kurių „Žaidimas nebaigtas“, „Vyras po padu“, „Diena be melo“, „Mano žmonos vyras“, „Vilnius-Dakaras“. Spektaklius kartu su „Domino“ teatru K. Smoriginas kūrė ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Kostas „Domino“ teatre kuria nuo pat jo ištakų, jis režisavo ir pirmąjį spektaklį „Laukinė moteris“.

2 AČIŪ

Populiariausias užsienio režisierius – Olegas Šapošnikovas

Olegas yra Daugpilio teatro vadovas, pagrindinis režisierius, bendradarbiaujantis su visais pagrindiniais Latvijos teatrais: nacionaliniu dramos teatru, valstybiniu Dailės teatru, Minsko akademiniu teatru ir kitais. „Domino“ teatras kartu su režisieriumi spektaklius statė Latvijoje ir Rusijoje. Pagal profesiją šis režisierius yra ir gydytojas psichoterapeutas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3 AČIŪ

Populiariausias dailininkas – Wojciech Stefanek

Dailininkas, dirbantis viso pasaulio didžiosiose scenose, rūpinosi net 16 „Domino“ teatro spektaklių scenografija. Šio žmogaus unikalumas – produktyvumas ir universalumas. Sceną paversti kirpykla, restoranu, viešbučiu ar jaukiais namais šiam scenografui – vieni juokai. Wojciech sugeba pajusti kiekvieno spektaklio dvasią ir žiūrovus perkelti vis į kitą erdvę.

4 AČIŪ

Populiariausia aktorė – Gabija Jaraminaitė

Tai daugiausia kartų į sceną per visą dešimtmetį visoje Lietuvoje lipusi aktorė. Pirmasis jos vaidmuo – komedijoje „Nuodėmių miestas“. Be šio spektaklio, ji vaidina dar šešiuose: „Žaidimas nebaigtas“, „Žavios ir pavojingos“, „Diena be melo“, „Meilė pagal grafiką“, „Paskolinkite tenorą“, „Daktaras“.

REKLAMA

5 AČIŪ

Populiariausias aktorius – Sakalas Uždavinys, Eimutis Kvoščiauskas

Abu aktoriai per savo kūrybinę veiklą „Domino“ teatre į Lietuvos miestų ir miestelių scenas užlipo daugiau kaip 1200 kartų. Ir Eimutis, ir Sakalas savo karjerą šiame teatre pradėjo spektaklyje „Striptizo ereliai“. 6 AČIŪ

Populiariausias spektaklis – „Striptizo ereliai“

Drąsiai galima teigti, kad tai visų laikų sėkmingiausias spektaklis ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Pirmą kartą parodytas 1987 metais N. Zelandijoje, jis tapo pelningiausiu spektakliu teatro istorijoje. Spektaklio premjera įvyko 2008 metais, iki šiol jį visoje Lietuvoje pamatė daugiau kaip 150 000 žiūrovų.

REKLAMA

7 AČIŪ

Populiariausias miuziklas – Paryžiaus katedra

Didžiosiose Lietuvos miestų scenose kasmet rodomas miuziklas muša visus populiarumo rekordus. Pradėta rodyti 2007 m. gruodį, „Paryžiaus katedra“ šių metų pabaigoje švęs savo dešimtmetį.

8 AČIŪ

Dešimtmečio spektaklis – „Laukinė moteris“

Tai komedija, nuo kurios galima žymėti „Domino“ teatro pradžią. Prieš dešimt metų prekyboje pasirodžius pirmiesiems bilietams, prie kasos nusidriekė kilometrinė eilė. Šis spektaklis per 10 metų parodytas daugiau kaip 400 kartų ir gyvuoja iki pat šių dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9 AČIŪ

ŽIŪROVŲ PASIRINKIMAS

Mylimiausias spektaklis„Primadonos“

Mylimiausia aktorė – Larisa Kalpokaitė, Ineta Stasiulytė, Lina Rastokaitė

Mylimiausias aktorius – Eimutis Kvoščiauskas, Juozas Gaižauskas, Vaidotas Martinaitis

10 AČIŪ

Už nuopelnus „Domino“ teatrui – Komedijos žanras

Pasibaigus oficialiai „10 AČIŪ“ vakaro daliai, „Domino“ teatras susirinkusiems svečiams dovanojo Lino Adomaičio koncertą, vaišino gimtadienio tortu, o teatro kūrėjus pakvietė į šventės tęsinį restorane „Grey“.

Profesionalus komedijos teatras „Domino“ – tai teatras, kuriame niekada nebūna dramos, savo lankytojams visoje Lietuvoje rodantis tik populiariausias teatro komedijas, pasaulyje pripažintas ir žiūrovų, ir laiko. „Domino“ teatras buvo įkurtas 2007 m. kovo mėnesį. Per dešimtmetį pastatė 37 spektaklius, visoje Lietuvoje parodė daugiau kaip 5000 spektaklių, teatre kūrė 12 režisierių, 103 aktoriai. Kasmet „Domino“ teatras pristato bent po tris premjeras. Teatre dirba garsiausi Lietuvos ir kaimyninių šalių režisieriai, aktoriai, scenografai, kostiumų dailininkai.

„Domino“ teatro misija – kurti spektaklius, kuriuose žiūrovai, vertinantys profesionalų scenos meną ir skoningą humorą, atpažintų save, prisijuoktų iki ašarų ir gerai praleistų laisvalaikį. Teatras nuolat prisideda prie socialinės gerovės kūrimo Lietuvoje, teikdamas paramą ligoniams, studentų kultūrinėms iniciatyvoms, socialinę atskirtį jaučiančioms bendruomenėms, neįgaliesiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų