REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) šiandien prasideda mažojo finalo kovos. Čia susitiks Šakių „Vytis“ ir Raseinių „Rasai“.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) šiandien prasideda mažojo finalo kovos. Čia susitiks Šakių „Vytis“ ir Raseinių „Rasai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reguliaraus sezono metu šios komandos buvo susitikusios keturis kartus: jei raseiniškiai laimėjo pirmuosius tris susitikimus, tai pastarajame nugalėjo „Vytis“.

REKLAMA

Sykį prieš „Vytį“ karjeros rungtynes sužaidė Tomas Galeckas, įmetęs 29 taškus bei surinkęs 41 naudingumo balą. Į neviltį šakiškius, tąsyk žaidusius septyniese, varė ir Šarūnas Vingelis, kuris surinko 28 taškus bei 31 naudingumo balą. Tai – geriausios jo sezono rungtynės.

Praretėjusiomis gretomis – vos šešiese – „Vytis“ prieš raseiniškius žaidė ir dar kartą, tačiau Edvino Jezukevičiaus dominavimas (35 tšk., 11 atk. kam., 40 n. b.) jėgų trūkumo nekompensavo.

REKLAMA
REKLAMA

Pagaliau palaužti „Rasus“ „Vytis“ sugebėjo pastarajame tarpusavio susitikime. Geresnį taiklumą ir kovą dėl kamuolių rodę šakiškiai sunkiai, bet palaužė varžovus, o šalia trigubo dublio tada buvo Gytis Radzevičius (14 tšk., 10 atk. kam., 8 rez. perd.).

Tiek „Vytis“, tiek „Rasai“ pusfinalio serijas pralaimėjo 0:3: pirmieji – Klaipėdos „Naftai-Uni-Akvaservis“, antrieji – Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.

Raseinių ekipos treneris Giedrius Kurtinaitis prieš mažąjį finalą įspėjo „Vytį“, kad šie svetingai pasitikti nebus. „Gerbiame varžovus, bet jų nebijome. Kad tai nebūtų staigmena, tegul „Vytis“ žino – būsime agresyvūs, kovingi ir jie turi būti tam pasirengę“, – sakė „Rasų“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu„Vyčio“ kapitonas Paulius Beliavičius atkirto, kad iš „Vyčio“ raseiniškiai gali tikėtis lygiai to paties.

„Mes irgi būsime tokie patys. Manau, kad laukia gera kova, nes visi nori medalių, dabar tokia sezono atkarpa, kad nėra ko taupytis.

Raseinių komanda pasižymi tolimais metimais ir pagal juos lygoje yra viena lyderių, tad stengsimės tai sustabdyti.

Po pusfinalio reikėjo šiek tiek atsigauti ir fiziškai, ir psichologiškai, tačiau dabar viskas yra gerai, atiduosime viską, ką turime, dėl pergalės“, – sakė „Vyčio“ kapitonas.

Kovingo NKL mažojo finalo startas – šį penktadienį, 18 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų