REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

19-metis Augustinas Venckus prieš pat Naujuosius metus papildė Šakių „Vyčio“ komandą, į kurią atvyko iš Regionų krepšinio lygos (RKL).

19-metis Augustinas Venckus prieš pat Naujuosius metus papildė Šakių „Vyčio“ komandą, į kurią atvyko iš Regionų krepšinio lygos (RKL).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynėjas kol kas nėra vienas svarbiausių „Vyčio“ žmonių, tačiau pats supranta, kad trenerio pasitikėjimą turi užsitarnauti darbu ir pastangomis.

REKLAMA

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) A. Venckaus statistika per 11 minučių siekia 3 taškus, 0,9 atkovoto kamuolio ir 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Tokiame aukštame lygyje dar nesu žaidęs. Labai jaučiasi greičio, mąstymo, žaidėjų meistriškumo skirtumai. Pradžioje adaptuotis buvo nelengva, bet po truputį tą padaryti pavyko. Treneriai ir komandos draugai padėjo“, – apie pirmąją patirtį NKL pasakojo lygos debiutantas.

Tiesa, nedaug kas žino, jog A. Venckus kur kas užtikrinčiau nei ant NKL parketo jaučiasi „NBA 2k“ žaidime, net yra gavęs geriausiojo Lietuvoje vardą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai turnyruose nedalyvauju, bet kai dalyvauju – laimiu“, – šmaikštauja A. Venckus.

– Ar tikėjotės, kad tarp NKL ir RKL pirmenybių bus toks atotrūkis?

– Tikėjausi kažko panašaus, bet negalvojau, jog adaptuotis bus taip sunku. Visada žaidžiau Vilniuje, mieste, kur gimiau ir augau, o dabar teko pakeisti aplinką bei vykti į Kauną, pradėti profesionalo gyvenimą. Pats miesto pakeitimas nebuvo labai sudėtingas, nes koncentracija buvo nukreipta į krepšinį. Viskas į naudą. Man tai gera patirtis tiek kaip krepšininkui, tiek kaip žmogui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Po pusfinalio treneris Virginijus Sirvydis kalbėjo apie tai, kad „Vyčio“ jaunimui koją kišo patirties stoka ir tai buvo viena sudedamųjų dalių, kodėl serija buvo pralaimėta 0:3.

– Taip, patirties gal ir trūko, daug rungtyniauti turėjo tie labiau patyrę žmonės, kuriems kartais norėjosi pailsėti, tačiau atsarginiai ne visada galėdavo leisti tą padaryti. Galbūt ateityje jau ir mes, jaunesni žaidėjai, galėsime būti šimtu procentų naudingi komandai ir pasieksime dar geresnių rezultatų.

– Kokia jums pačiam yra NKL atkrintamųjų patirtis?

– Labai skiriasi požiūris į rungtynes, lyginant reguliarųjį sezoną ir atkrintamąsias. Skautingai, analizės, detalių analizavimai, prisideda ir įtampa, kalbėjimas apie visas šias rungtynes. Kiekvienas viduje turime susitvarkyti su savimi, kad būtume pasiruošę mačams.

REKLAMA

– Ko „Vyčiui“ trūko iki NKL finalo?

– Sunku pasakyti, atrodė, bandėme viską, tačiau priešininkai – Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ – buvo stipresni. Kartais pritrūkdavo sėkmės ir jėgų.

– Laisvalaikiu mėgstate „NBA 2k“ kompiuterinį žaidimą. Kada tai tapo jūsų hobiu?

– Nuo mažų dienų tai – mano hobis. Tėtis man nupirko žaidimų konsolę, lankiau krepšinį, tad norėjau jį žaisti ir virtualiai. Visada domėjausi NBA, tad norėjosi dar labiau pažinti visus krepšininkus. „NBA 2k“ žaidimui buvau gabus, užsiregistravau į kelis turnyrus ir tapau Lietuvos čempionu. Daugelyje turnyrų dalyvavęs nesu, bet kai tik dalyvavau, tai ir laimėjau (Juokiasi). Tai – hobis, kuris man neblogai sekasi.

REKLAMA

– Kiek laiko skiriate šiam žaidimui?

– Tiesą sakant, niekad tam neskirdavau daug laiko. Kai rasdavau laisvą valandėlę, prisėsdavau, o dabar jau sudėtinga tai suderinti ir su krepšiniu, ir su mokslais. Šiuo metu esu apsirgęs, tai yra proga pažaisti daugiau (Juokiasi).

– Į kurią komandą mėgstate įsikūnyti „NBA 2k“ žaidime?

– Hjustono „Rockets“, nes ten žaidžia Jamesas Hardenas. Jis – mano mėgstamiausias, nes yra kairiarankis, man patinka jo žaidimo stilius ir manau, kad galiu iš jo daug ko išmokti – net ir kompiuteriniame žaidime. Vis tik ten yra nukopijuoti tikri judesiai, kuriuos galima paanalizuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėgstu ir Stepheną Curry, bet bandau žaidėjuose rasti panašumų su savimi, kad galėčiau pats iš jų kažko pasimokyti. Pvz., žinau, kad niekada nebūsiu Kevino Duranto ūgio ir neturėsiu jo fizinių sugebėjimų. Galiu juo žavėtis, bet nieko panašaus negalėčiau pasiekti.

– Tai, pasirodo, neatsitiktinai Šakių „Žvaigždžių dienoje“, kai pataikėte 11 tritaškių, treneris jus ragino siautėti kaip J. Hardenas.

– Jei atkrintamosiose dar nepavyksta taip pamėtyti, tai bent kažkur galėjau pasijausti kaip J. Hardenas (Juokiasi).

– Ar pomėgis „NBA 2k“ žaidimui skatina labiau domėtis ir lygos aktualijomis?

– Žinoma, nes nuo žaidėjų pasirodymų pasikeičia jų lygis, tai susiformavus komandas gali keisti jos narius pagal jų pasirodymus. Būnu kartais kaip mūsų komandos vadovas Vytautas Strokas (Juokiasi).

REKLAMA

– Ar kažkas iš komandos draugų prisijungia prie jūsų šiame žaidime?

– Su kambariokais pažaidžiame, bet su jais sunku žaisti, nes jie labiau mėgėjai. Net pasirinkęs silpnesnes komandas prieš juos laimiu nesunkiai. Leisti jiems laimėti? Ne, nejuokaukite, taip nebūna, viskas sąžiningai (Juokiasi).

– Esate tas, kuris stebi NBA krepšinį naktimis ar tiesiog sekate rezultatus?

– Neturiu prabangos nemiegoti naktimis, nes rytais laukia treniruotės. Tačiau kai ateina finalai, tenka keltis ir stebėti mačus gyvai.

– Kaip manote, kas šiemet taps NBA čempionais?

– „Golden State Warriors“. Jie turi tokią sudėtį, kad būtų keista, jei titulo nelaimėtų. S. Curry, K. Durantas, Draymondas Greenas, Klay Thompsonas – tiek žvaigždžių vienoje vietoje yra nerealu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų