REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus oro uoste daugėjant keleivių ketinama plėsti stovėjimo aikštelių skaičių.

Vilniaus oro uoste daugėjant keleivių ketinama plėsti stovėjimo aikštelių skaičių.

REKLAMA

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostus valdanti valstybės įmonė Lietuvos oro uostai antradienį Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės sostinėje statybos darbų konkursą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos oro uostų atstovė spaudai Agnė Mažeikytė atstovė spaudai BNS sakė, kad stovėjimo aikšteles praplėsti Vilniuje reikia didėjant keleivių srautams.

REKLAMA

„Vilniaus oro uostu besinaudojančių keleivių skaičius jau kelintus metus iš eilės auga daugiau nei 10 proc. Augant Vilniaus oro uosto paslaugomis besinaudojančių keleivių skaičiui, išaugo ir automobilių stovėjimo aikštelių paklausa“, - tvirtino A.Mažeikytė.

Daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės konkurso dokumentuose rašoma, jog Lietuvos oro uostai planuoja pasirašyti 6,53 mln. eurų vertės preliminarias 12 mėnesių trukmės sutartis su 7 tiekėjais.

REKLAMA
REKLAMA

„Planuojama pasirašyti preliminarias sutartis su potencialiais rangovais, kadangi kol kas nežinomas tikslus projektas ir detalios jo apimtys. Pagal šias sutartis bus vykdoma pakartotinė konkurencinga procedūra tarp tiekėjų pagal tikslų jau turimą projektą. Jos metu bus atrinktas pagrindinis rangovas, kuris ir vykdys darbus“, - tvirtino A.Mažeikytė.

Pirkimo dokumentuose taip pat rašoma, kad sostinės Rodūnios kelio ir F.Vaitkaus gatvių sankryžoje 10,3 tūkst. kv. m ploto teritorijoje planuojama pastatyti 4 aukštų, 32 tūkst. kv. m ploto daugiaaukštę automobilių saugyklą, kurios vieno aukšto plotas turėtų siekti apie 8 tūkst. kv. m, taip pat ketinama rekonstruoti sankryžą, įrengiant 4 juostų kelią, inžinerinius tinklus aikštelės teritorijoje ir po Rodūnios keliu.

Šiuo metu oro uosto teritorijoje yra 2413 automobilių stovėjimo vietų. Naujoji aikštelė bus skirta 999 automobiliams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų