REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja laikinoji tyrimo komisija siūlo Seimui panaikinti konservatoriaus Manto Adomėno teisinį imunitetą.

Nauja laikinoji tyrimo komisija siūlo Seimui panaikinti konservatoriaus Manto Adomėno teisinį imunitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį posėdžiavusi komisija tokį sprendimą priėmė šešiems komisijos nariams balsavus už, keturiems prieš ir dviem susilaikius. Kadangi balsai „už“ ir „prieš“ pasiskirstė po lygiai, lėmė komisijos vadovės balsas.

REKLAMA

„Tiesiog Seimo nariai posėdyje išsakė įvairius argumentus ir lėmė nuostata, kad vis dėlto mes nematome kokio nors prokuratūros ar teismų politikavimo. Ir šiuo atveju Seimo narys turės galimybę, jeigu Seimas dar pritars mūsų rezoliucijai, tiesiog įrodyti savo teisybę teisme“, – BNS sakė laikinosios komisijos pirmininkė valstietė Agnė Širinskienė.

Klausimas išspręstas per vieną posėdį, išklausius prokuratūros atstovą ir M.Adomėną.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą prašydamas leisti patraukti M.Adomėną baudžiamojon atsakomybėn, nes jį teismui privataus kaltinimo tvarka yra apskundusi televizijos žurnalistė Rūta Janutienė. R.Janutienė ją šmeižiančia informacija laiko M.Adomėno pasisakymus 2015 metais Seime vykusios konferencijos metu, kai jos laidą parlamentaras pavadino „perkama ir parduodama žiniasklaida“, siejo su Rusijos interesais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji Seimo sudaryta laikinoji komisija dėl šio kreipimosi siūlė Seimui nenaikinti konservatoriaus teisinio imuniteto. Tačiau šiam siūlymui nepritarė parlamentas. Už rezoliuciją, kuria neleidžiama traukti M.Adomėno baudžiamojon atsakomybėn, balsavo 15 Seimo nariai, prieš buvo 46 parlamentarai ir 12 susilaikė. Dėl to Seimas sudarė antrą tyrimo komisiją.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Kad būtų panaikintas teisinis Seimo nario imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų