REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio jaunių iki 18-os metų ledo ritulio čempionato IIA divizione pirma diena pažėrė staigmenų.

Pasaulio jaunių iki 18-os metų ledo ritulio čempionato IIA divizione pirma diena pažėrė staigmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei Lietuvos jaunių rinktinei pergalė prieš Korėją nebuvo jokia naujiena, komanda tam ruošėsi, tai varžovams tokia baigtis buvo šaltas dušas.

REKLAMA

Korėjiečiai smarkiai apsunkino savo kelią į pirmą divizioną, mat iš ten iškritę pernai, kitos šio turnyro baigties jie neįsivaizdavo.

Galingai sužaidė Rumunija, kuri 7:1 (2:0, 3:1, 2:0) sudorojo tik dieną prieš į čempionatą atvykusius kroatus, žaidusius labai chaotiškai.

Staigmeną pateikė Estija, kuri be šešių pagrindinių žaidėjų atvykusi į čempionatą pirmą dieną 6:5 (2:3, 3:0, 0:2, 0:0, 1:0) po baudinių serijos patiesė Didžiąją Britaniją, kurios atstovai tvirtino, jog į čempionatą atvyko labai stipri rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

Tad po pirmosios čempionato dienos pirmauja rumunai ir lietuviai, kurie ir aiškinsis santykius antrąją žaidimo dieną, antradienį, 10.30 val. Lietuvos laiku.

Antradienį čempionatas iš esmės gali baigtis Korėjai, kuri susitiks su Didžiąja Britanija paskutinėse dienos rungtynėse 15 val. Lietuvos laiku. Diena prasidės estų ir kroatų mūšiu 6 val. ryto.

Apskritai šis čempionatas netipiškas šios amžiaus grupės renginiams. Kadangi jis vyksta olimpinio Pjongčango kaimynystėje įsikūrusiame ir kitų metų olimpiadą imituojančiame Kangnunge (taip lietuviškai turi būti tariamas angliškas „Gangneung“ miesto pavadinimas), renginio lygis gerokai lenkia iki šiol buvusius čempionatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportininkai gal ir galėtų prašyti geresnių sąlygų, mat kai kurie gyvena po tris apartamentuose, tačiau kiti organizaciniai reikalai aukščiausio lygio. Maistas, transportas, arenos verti dešimties balų iš dešimt. Ledo ritulininkai maitinami įvairiu maistu, jis sotus, pasirinkimas labai didelis. Vyrauja europietiški patiekalai, tačiau lietuvių labai laukiama vakarienės metu patiekiama saldžiarūgštė vištiena, labai panaši į mūsuose kinų restoranuose gaminamą patiekalą.

Autobusas, kuris veža komandą į varžybas su odinėmis sėdynėmis, gale keturi krėslai, kuriuos ištiesęs gali vos ne atsigulti. Autobuse veikia bevielis ryšys, tad prieš rungtynes visada galima peržiūrėti paskutines naujienas.

REKLAMA

Arenos naujutėlės, rūbinės aukščiausio lygio, su atskiromis žaidėjų sekcijomis, pakabomis pačiūžoms, lentynomis šalmams, pirštinėms. Treneriai, komandos gydytojas turi atskiras patalpas, rūbinės viduryje pastatytas, žinoma, „Samsung“ televizorius.

Šiandien čempionate laisva diena. Lietuvos rinktinė, kuri gyvena vos 100 metrų atstumu nuo Japonijos jūros, po pusryčių iškeliavo pėstute prie jos pasilepinti saule, kuri galų gale atkeliavo iš Lietuvos ir nutraukė nuo pat atvykimo pliaupusį lietų.

Vienintelis Tomašas Krukovskis su komandos gydytoju ir asistentu korėjiečiu Yongilu Yolu iškeliavo į ligoninę, kur bus apžiūrėtas rimtai pirmose rungtynėse sumuštas rankos pirštas.

REKLAMA

Gyvenimas teka įprasta Korėjai vaga. Saulė kol kas šviečia iš Japonijos pusės, komandos ruošiasi treniruotėms, o čempionato viešbutis ir toliau akylai saugomas milžiniškų saugumo pajėgų, baiminantis provokacijų prieš čia gyvenančias Šiaurės Korėjos ledo ritulininkes, kurias teko matyti vos kartą per pusryčius.

Būtent šių moterų ir jų kolegių iš Korėjos ledo ritulio rinktinės (korėjiečiai patikslino, jog jų šalis vadinama Korėja arba Korėjos Respublikos, nes plačiai paplitęs Pietų Korėjos pavadinimas sugalvotas tik tam, kad lengviau atskirti nuo Š .Korėjos) mačas yra laukiamiausias abiejuose kartu vykstančiuose čempionatuose. Net IIHF atstovai prieš čempionatą perspėjo, jog prieš dvikovą bus didžiulis ažiotažas ir reikia visų supratimo dėl galimų nepatogumų.

Pirmadienį lietuviai 14 val. vietos laiku treniruojasi, vėliau komandos susirinkimas ir vakarienė. Antradienį ir trečiadienį laukia du sunkūs mačai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų