REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Gemma Royle-Williams

Gemma Williams (24 m.) iš Mančesterio atskleidė, kaip, įsigijusi „Nice‘N Easy“ plaukų dažus, kainavusius 5,77 eurus, ją ištiko stipri alerginė reakcija, vėliau virtusi kraujo užkrėtimu, ir moteris vos nemirė.

24

Gemma Williams (24 m.) iš Mančesterio atskleidė, kaip, įsigijusi „Nice‘N Easy“ plaukų dažus, kainavusius 5,77 eurus, ją ištiko stipri alerginė reakcija, vėliau virtusi kraujo užkrėtimu, ir moteris vos nemirė.

REKLAMA

Grožio meistrė ir makiažo specialistė dažus pirko parduotuvėje „Wilkos“, tačiau praėjus daugiau kaip 12-ai valandų po to, kai atnaujino savo plaukų spalvą, moters kūno vietos pradėjo tinti. Galvoje ir ant veido buvo daug raudonų dėmelių, ausys atrodė kaip nudegintos, o akys buvo visiškai užtinusios.

Nuvykus į Mančesteryje esančią nedidelę ligoninę, Gemmai buvo leidžiami steroidai ir antibiotikai, kurie sumažintų jos patinimus ir išbėrimus, atsiradusiu nuo plaukų dažų. Tačiau praėjus savaitei, moteris teigė, jog išrašytos tabletės ir kremai jai nepadėjo ir teko vėl grįžti į gydymo įstaigą, kurioje nustatė kraujo užkrėtimą.

Gydytojai Gemmai pasakė, kad jei ji nebūtų sugrįžusi pas juos, dėl organizme esančių nuodų moteris būtų mirusi.

„Tuos pačius juodus plaukų dažus jau ne kartą naudojau ir niekad dėl to nekilo jokių problemų. Kurį laiką turėjau šviesius plaukus, bet nusprendžiau pakeisti išvaizdą ir nudažius juos juodai, įvyko nemaloni reakcija. Mano ausys ištino, o iš ant odos esančių nudegimų bėgo pūliai. Net pro akis nieko nemačiau. Dėl išberto veido jaučiausi labai nemaloniai ir praradau pasitikėjimą savimi, be to, negalėjau miegoti“, - pasakojo Gemma, kuri ligoninėje praleido 2 savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris sau prisižadėjo daugiau niekada nedažyti plaukų, o kitus, prieš dažais ištepant galvą, skatina juos patikrinti ant mažų odos plotelių.

„Dažniausiai prie dažų pridėtų instrukcijų žmonės neskaito ir iškart jais tepa plaukus. Baisu, nes negali žinoti, kas nutiks ne tik plaukams, bet ir pačiam organizmui. Juk dažuose esantys chemikalai patenka į mūsų kraują ir gali pakenkti net sveikatai“, - sakė Gemma.

REKLAMA

Moters teigimu, plaukus dažantys žmonės turėtų būti dėmesingesni ir susipažinti su visais įmanomais šalutiniais poveikiais.

„Dažus išbandykite ant mažo odos plotelio, nes tai gali išgelbėti jums gyvybę. Visą laiką dažiau savo plaukus ir kiekvienam patariu prieš tai darant pagalvoti 9 kartus“, - pridūrė ji.

„Nice‘N Easy“ kompanijos atstovė spaudai, portalui „The Sun“ sakė: „Mūsų produkcijos pirkėjų saugumas yra pirmas ir pats svarbiausias prioritetas, tad tikrai apgailestaujame, kad būtent taip nutiko poniai Gemmai. Alerginių reakcijų pasitaiko retai, o visi plaukų dažuose esantys priedai yra atidžiai patikrinami. Norėtume, kad Gemma su mumis susisiektų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų