REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Kauno „Žalgiris“ – Milano „Emporio Armani“ (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atsisveikino su savo sirgaliais Eurolygoje. „Žalgirio arenoje“ jie šiame sezone daugiau nežais europinio krepšinio, nes jau nebeturi šansų žengti į kitą etapą, todėl rungtynės su Milano „Emporio Armani“ buvo paskutinės. Deja, tačiau po įnirtingos kovos „Žalgiris“ pralaimėjo 84:88.

34

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atsisveikino su savo sirgaliais Eurolygoje. „Žalgirio arenoje“ jie šiame sezone daugiau nežais europinio krepšinio, nes jau nebeturi šansų žengti į kitą etapą, todėl rungtynės su Milano „Emporio Armani“ buvo paskutinės. Deja, tačiau po įnirtingos kovos „Žalgiris“ pralaimėjo 84:88.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes sėkmingiau pradėjo „žalgiriečiai“, kurie gana greitai susikrovė devynių taškų pranašumą. Puikiai mačą pradėjo Robertas Javtokas, kuris per pirmąjį ketvirtį pelnė net 6 taškus, iš jų du – dėjimu iš viršaus.

REKLAMA

Nors po pirmųjų 10-ties minučių „Žalgiris“ pirmavo 27:18, „Emporio Armani“ neleido kauniečiams pabėgti ir aptirpdė skirtumą, tai padaryti jiems padėjo keletas puolime atkovotų kamuolių.

Dar vėliau po Davide`o Pascolo olimo metimo „dizaineriai“ ir išsiveržė į priekį. Tačiau neilgam. „Žalgiris“ vėl truktelėjo, nesportinę pražangą užsidirbo Awudu Abassas ir prieš ilgąją pertrauką kauniečiai pirmavo 41:39.

Trečiajame kėlinyje priekyje buvo tai vieni, tai kiti, o R. Hickmano tritaškis su sirena prieš lemiamą ketvirtį svarstykles išlygino 63:63.

REKLAMA
REKLAMA

Lemiamame ketvirtyje žaidimas vėl vyko „taškas į tašką“ ir nei viena komanda nesugebėjo truktelti į priekį. „Žalgirio“ dalią palengvino penktoji Ricky Hickmano pražanga. Vėliau penktąją nuobaudą gavo ir Leo Westermannas.

Rungtynių pabaiga buvo itin karšta, tačiau sėkmingiau ją sužaidė „Emporio Armani“. Italai nutraukė savo pralaimėjimų seriją ir išsiveržė pergalę iš Kauno.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Susitikimą taikliu tritaškiu paskutinę atakos laiko sekundę pradėjo Kevinas Pangosas. Du taškus pelnė ir startiniame penkete rungtynes pradėjęs Robertas Javtokas (7:2).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po keturių žaidimo minučių tas pats Robertas Javtokas po Leo Westermanno perdavimo sugrūdo kamuolį iš viršaus ir padidino „Žalgirio“ persvarą jau iki devynių taškų (11:2).

Robertas „on fire“ Javotkas įvertė dar du taškus ir lydimas griausmingų ovacijų atsisėdo ant suolo (15:9). Nors varžovai buvo kiek priartėję, po K. Pangoso tritaškių skirtumas vėl padidėjo (18:9).

Per likusį kėlinio laiką Edgaras Ulanovas įkrovė iš viršaus, Brockas Motumas įsmeigė tritaškį, tačiau taškų pelnė ir „Emporio Armani“. Po pirmųjų 10-ties minučių kauniečiai pirmavo 27:18.

REKLAMA

Antras kėlinys

Antrąjį ketvirtį kauniečiai pradėjo neatsikovodami kamuolių puolime, o Milano ekipa tai pavertė taškais. Šarūnas Jasikevičius iš karto prašė minutės pertraukėlės (29:23).

„Emporio Armani“ buvo „Žalgirio“ pranašumą nukirpę iki trijų taškų, tačiau Lukas Lekavičius pataikė iš toli ir vėl truktelėjo aikštės šeimininkus pirmyn (34:28).

„Žalgiriečių“ metimai skriejo pro šalį, o prastai rungtynes pradėję „dizaineriai“ sugrįžo ir sugebėjo įsiveržt į priekį po Davide`o Pascolo tritaškio (34:35).

REKLAMA

Lukas Lekavičius įskraidino tritaškį, o kitoje atakoje perėmė kamuolį, prieš jį prasižengęs Awudu Abassas gavo nesportinę pražangą. 

Pirmąją pusę dėjimu iš viršaus užbaigė Awudu Abassas, tačiau „Žalgiris“ vis dar pirmavo 41:39.

Trečias kėlinys

Į aikštę sugrįžęs Robertas Javtokas atidarė trečiojo kėlinio taškų sąskaitą, tačiau rezultatyvia ataka atsakė ir varžovai.

Kauniečiai puikiai ištampė varžovų gynybą, o visiškai laisvas likęs Kevinas Pangosas pataikė iš toli ir pelnė jau 11-ąjį savo tašką (48:43).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet „dizaineriai“ vėl timptelėjo į priekį ir išlygino rezultatą (53:53), o vėliau Ricky Hickmanas jį persvėrė (56:58).

Artūras Milaknis įkalė tritaškį, Brockas Motumas pridėjo du su pražanga ir „žaliai-balti“ vėl išsiveržė į priekį (62:58).

Trečiąjį kėlinį tritaškiu su sirena užbaigė R. Hickmanas. Prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo lygus 63:63.

Ketvirtas kėlinys

Pradžia nebuvo labai sėkminga: nors Lukas Lekavičius pataikė dvitaškį ir tritaškį, varžovai taip pat rengė rezultatyvias atakas ir po kiek daugiau nei dviejų minučių rezultatas buvo lygus 70:70.

REKLAMA

Leo Westermannas iškišo įspūdingą perdavimą Augusto Limai, kuris dviem rankomis įdėjo iš viršaus ir pakėlė areną ant kojų (72:72).

Vėliau A. Lima nuostabiai blokavo varžovo metimą, o kitoje aikštės pusėje pelnė dar du taškus (74:74).

Ricky Hickmanas prasižengė prieš Brocką Motumą ir užsidirbo penktąją asmeninę pražangą bei iškeliavo ant atsarginių žaidėjų suolo (75:74).

Likus žaisti dvi minutes, Paulius Jankūnas vėl išvedė „žalgiriečius“ į priekį (77:76), o kitoje atakoje penktąją pražangą užsidirbo Leo Westermannas (77:78).

REKLAMA

Andrea Cinciarini pataikė iš tolimos distancijos ir atitolino savo komandą per daugiau nei vieną taiklų metimą (77:81).

Kauniečiai surengė sėkmingą ataką, o vėliau prasižengė. Andrea Cinciarini nepataikė baudų metimų, kitoje aikštės pusėje Paulius Jankūnas pataikė vieną baudą (80:81).

Tas pats A. Cinciarini pataikė abu baudos metimus (80:83), kauniečiai prarado kamuolį, o Šarūnas Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės, iškart po to tą patį padarė ir Jasminas Repesa.

A. Abassas realizavo baudas, Jamelis McLeanas prasižengė penktąjį kartą, o K. Pangosas realizavo du baudos metimus iš trijų (82:85).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abejoiną pražangą teisėjai skyrė Pauliui Jankūnui, A. Cinciarini prametė vieną baudą (82:86), o po minutės pertraukėlės Paulius Jankūnas pelnė du taškus (84:86).

Prieš rungtynes

„Žaliai-balti“ dar žais vienas rungtynes išvykoje su „Baskonia“. Jos bus ir viso sezono Eurolygoje uždarymas.

Nors Milano ekipos lietuvis Mantas Kalnietis su komanda atskrido į gimtąją šalį, aikštėje jo nebus, nes įžaidėjas yra susižeidęs.

„Emporio Armani“ yra patyrusi net 7 pralaimėjimus iš eilės, rikiuojasi paskutinėje turnyro lentelės vietoje ir, žinoma, taip pat neturi jokių šansų žengti į kitą etapą.

REKLAMA

Tačiau, nors didelės svarbos turnyrinėje lentelėje susitikimas neturės, Šarūnas Jasikevičius prieš mačą Kaune tikino, kad komanda sieks tik pergalės.

„Pergalę visada reikia iškovoti. Jie turi savų problemų. Kiekvienais metais, kiekvieną sykį stengiamės žiūrėti į save. Net nežinome su kokia sudėtimi jie atvažiuoja, nežinome dėl kai kurių žaidėjų. Reikės žiūrėti šį vakarą, kai žinosime daugiau apie jų sudėtį“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jis pabrėžė, kad nežinant varžovų sudėties, ruoštis yra sunku. Neaišku, kokią taktiką „Emporio Armani“ pasirinks: ginsis zona, bandys žaisti aukštesniu penketu ar sugalvos dar kokių taktinių niuansų.

REKLAMA

„Žalgirio“ sirgaliai taip pat gausiai rinksis į paskutines namų rungtynes Eurolygoje. Prognozuojama, kad arena bus sausakimša.

„Žinom, kad tiek fanų šį sezoną ateis tik vėliau, galbūt per atkrintamąsias (LKL), todėl žaidėjams tai yra galimybė pajusti tą nerealią atmosferą. Šiais metais tikrai antroj sezono pusėj atmosfera aplink „Žalgirį“ padidėjo, kilo ažiotažas, todėl žaidėjams yra malonu ir jie turi tuo pasinaudoti ir mėgautis, – sakė Šarūnas Jasikevičius ir pridūrė, kad nors sezono metu ir turėjo priekaištų sirgaliams, jie jį išgirdo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų