REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo etikos sargai siūlo sudaryti naują parlamentaro Kęstučio Pūko apkaltos komisiją, kad į ją būtų paskirti savo išankstinio vertinimo dėl šio Seimo nario elgesio neišsakę parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį priėmė reaguodama į K.Pūko raštą Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir apkaltos komisijos pirmininkei Dovilei Šakalienei.

REKLAMA

 

Dėl seksualinio priekabiavimo apkaltos sulaukęs K.Pūkas kreipėsi į V.Pranckietį ir D.Šakalienę, prašydamas nušalinti keturis apkaltos komisijos narius: liberalę Aušrinę Armonaitę, „valstiečius Tomą Tomiliną, Mindaugą Puidoką ir Robertą Šarknicką. Anot K.Pūko, jie visi dar neatlikę tyrimo teigė, kad turi būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, pašalinti iš Seimo.

„Gerbdamas komisijos narių teisę į asmeninę nuomonę, vis dėlto pabrėžiu, kad aukščiau išvardyti komisijos nariai savo teisinį ir politinį vertinimą viešai paskelbė nesusipažinę nei su originaliais garso ir vaizdo įrašais, nei su komisijai pateikta ir dar būsinčia pateikta medžiaga, įskaitant mano, Kęstučio Pūko, paaiškinimus“, – rašo K.Pūkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu įsitikinęs, kad aš, kaip bet kuris Lietuvos pilietis, turiu neginčijamą teisę į tai, kad man mestus kaltinimus objektyviai išnagrinėtų ir sprendimą priimtų nešališki asmenys, o toks sprendimas būtų pagrįstas visapusišku įrodymu ištyrimu“, – teigia Seimo narys.

Nors K.Pūkas prašė nušalinti tik keturis parlamentarus, Etikos ir procedūrų komisija nutarė, kad turi būti performuota visa komisija. Mat kilo abejonių, ar daugiau apkaltos komisijos narių nėra išreiškę išankstinių vertinimų dėl K.Pūko.

„Vargu, ar rasime žmogų, kuris neišsakė savo nuomonės“, – abejojo konservatorius Antanas Matulas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, K.Pūko raštas yra bandymas vilkinti apkaltos procesą.

Socialdemokratas Andrius Palionis pabrėžė, kad šališkais turėtų būti laikomi tik tie Seimo nariai, kurie pateikė vertinimą, jog K.Pūkas turi būti pašalintas iš Seimo. Anot jo, paprastas nuomonės išsakymas ar kalbėjimas ta tema nieko nereiškia.

„Vienas dalykas pasisakyti, pasakyti nuomonę, kad turime išmesti iš Seimo, bet galiu pasisakyti apie moralės pažeidimus, etikos pažeidimus. (...) Reikia žiūrėti turinį“, – sakė jis.

Seimas užpraėjusią savaitę K.Pūko apkaltos komisiją iš dvylikos narių. Trečiadienį popiet ji ketina rinktis į posėdį. Planuojama išklausyti Generalinės prokuratūros atstovo informaciją dėl atliekamų ikiteisminių tyrimų šio Seimo nario atžvilgiu. Taip pat į posėdį kviestas advokatas Karolis Rugys, atstovaujantis galbūt nuo K.Pūko nukentėjusioms moterims.

REKLAMA

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Prokurorai taip pat yra pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo ginklo laikymo taisyklių pažeidimo, kai K.Pūkas į Seimą atsinešė pistoletą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų