REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas (ŠMK) trečiadienį pritarė nutarimo projektui, kuriuo Seimas paremtų Vytauto Didžiojo ir Lietuvos edukologijos universitetų susijungimą, nors Vyriausybė prašo palaukti, kol darbo grupė parengs aukštojo mokslo tinklo pertvarkos planą.

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas (ŠMK) trečiadienį pritarė nutarimo projektui, kuriuo Seimas paremtų Vytauto Didžiojo ir Lietuvos edukologijos universitetų susijungimą, nors Vyriausybė prašo palaukti, kol darbo grupė parengs aukštojo mokslo tinklo pertvarkos planą.

REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis žada prašyti Seimo etikos sargų įvertinti Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko valstiečio veiksmus, ar išreikšdamas pritarimą savo buvusios darbovietės išsaugojimui jis nepainioja interesų.

Supykdė per greitas sprendimas

Taip premjeras sureagavo į trečiadienį Seimo Švietimo ir mokslo komiteto sprendimą pritarti nutarimo projektui, kuriuo Seimas paremtų Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) susijungimui.

Vyriausybė prašė parlamentarų palaukti, kol darbo grupė parengs aukštojo mokslo tinklo pertvarkos planą. E.Jovaiša prieš ateidamas į Seimą buvo Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakulteto dekanas.

REKLAMA
REKLAMA

„Man nesuvokiama, kodėl reikėjo galvotrūkčiais laiminti šį susijungimą. Nesuvokiama, kodėl ignoruojama ministro pirmininko įsakymu sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta iki balandžio 28 dienos išanalizuoti ir pateikti sisteminius švietimo sistemos pertvarkos sprendimus. Darau išvadą, kad balsavusiems už LEU ir VDU susijungimą sisteminė pertvarka ir valstybės interesai nerūpi“, - savo „Facebook“ paskyroje rašo S.Skvernelis.

REKLAMA

„Aš, kaip Seimo narys, rengiu kreipimąsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją. Prašysiu įvertini Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos, kuris buldozeriu stumia savo buvusios darbovietės išlikimo klausimą, elgesį. Lauksiu komisijos atsakymo, ar tai nėra akivaizdus interesų konfliktas“, - teigia jis.

Patį Seimo komiteto sprendimą S.Skvernelis įvertino kaip „despreratišką bandymą išgelbėti universitetą, kuris save esme jau seniai diskreditavo tiek mokytojo profesiją, tiek ir visą mūsų valstybės švietimo sistemą“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas požiūris ir palaikymas?

Jis taip pat kelia klausimą, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos prieš deklaruota pokyčių idėja nebuvo „tik gražus ir viliojantis rinkiminis šūkis“ bei tolesnių reformų įgyvendinimo.

„Man taip pat kyla rimtų abejonių dėl to, ar pavyks įgyvendinti kitas esmines valstybei reikalingas reformas. Ir taip, kaip bebūtų keista, aš visiškai pritariu šiandien Gabrieliaus Landsbergio išsakytam vertinimui dėl Švietimo ir mokslo komiteto sprendimo“, - įraše socialiniame tinkle rašo premjeras.

Komiteto posėdyje konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pabrėžė būtinumą vadovautis premjero sudaryta darbo grupe ir neveikti atskirai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš principo, kas buvo padaryta. Ir premjerui, ir jo suburtai ekspertų komandai, švelniai tariant, buvo pasiųsti po velnių“, - iškart po pritarimo nevyniodamas į vatą rėžė konservatorių lyderis.

Portalui tv3.lt Gabrielius Landsbergis tvirtino, kad su šiuo sprendimu reikėjo palaukti tik vieną mėnesį, kad būtų bendras veikimas su premjeru.

„Aš manau, kad tai akivaizdžiai parodė, kiek Seime reiškia premjeras. Visiškai nerūpi jo nuomonė, nei ministerijos. Juolab, ministrė šiame posėdyje pasakė, kad su projektu buvo supažindinta tik šiandien ryte. Į Vyriausybės nuomonę nebuvo visiškai atsižvelgta. Ir juokingiausia, kad šiame posėdyje opozicija palaikė šį sprendimą“, - kalbėjo G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų