REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Šlapias kelias (nuotr. Fotolia.com)

Visi laukiame nuostabaus ir šilto savaitgalio, tačiau per daug neužsisvajokite, nes artimiausios dvi dienos, o tiksliau naktys, sudarys nepatogumų vairuotojams. Numatoma šlapdriba, lijundra, lietus.

30

Visi laukiame nuostabaus ir šilto savaitgalio, tačiau per daug neužsisvajokite, nes artimiausios dvi dienos, o tiksliau naktys, sudarys nepatogumų vairuotojams. Numatoma šlapdriba, lijundra, lietus.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje debesuota. Daug kur nedideli, vietomis vidutinio intensyvumo, krituliai. Vėjas rytų, šiaurės rytų, 4–9 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–8, pietiniame šalies pakraštyje iki 10 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktis itin nemaloni

Ketvirtadienio naktį Lietuvoje vyraus neigiama temperatūra. Klaipėdoje bus -1 laipsnis šalčio, Vilniuje -2 laipsniai, Kaune -2 laipsniai, Šiauliuose ir Panevėžyje taip pat apie -2 laipsnius. Vilniuje lis, Kaune susidarys lijundra, Klaipėdoje numatoma šlapdriba, kitur debesuota. Tai reiškia, kad vairavimo sąlygos beveik visoje Lietuvoje bus nepalankios. Matomumas bus prastas, kelio danga slidi ar šlapia, tad būkite atidūs.

Dieną šilumos sprogimo taip pat nesulauksime, bet džiugins saulė. Giedra bus rytų bei vidurio Lietuvoje, kitur debesuota su pragiedruliais, kritulių nenumatoma, vėjas nežymus. Vilniuje bus +5 laipsniai, Kaune +5, pajūryje + 6 laipsniai, Šiauliuose +6 laipsniai, Panevėžyje + 6 laipsniai. 

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio naktį koją kiš lijundra

Penktadienio nakties vaizdas bus panašus į ketvirtadienio, naktį toliau karaliaus lijundra, o pajūryje lietus, tik laipsnių šią dieną bus kiek daugiau. Vilniuje numatoma apie 0 laipsnių, pajūryje +5 laipsniai, o likusioje Lietuvos dalyje +1 -2 laipsniai.

REKLAMA

Dieną laipsnių bus daugiau, nei ketvirtadienio dieną, bet saulės mažiau, tiksliau, jos visai nebus, na gal pajūrio gyventojai prasisklaidžius lietaus debesims kažką ir pamatys. Lietus numatomas beveik visur, tiesa, nelabai stiprus.

Temperatūra kils iki +9 -10 laipsnių, pajūryje bus +8 laipsniai.

Savaitgalį džiugios permainos

Šį savaitgalį tikrai galėsite nusimesti žiemines striukes, jeigu vis dar jas nešiojate, nes bus labai šilta.

Dienomis rytų ir vidurio Lietuvoje šils iki +14 - 18 laipsnių, bus saulėta ir gražu, pajūryje šils iki +12 - 14 laipsnių, šiaurės Lietuvoje bus +15 - 18 laipsnių. 

REKLAMA
REKLAMA

Naktys taip pat bus šiltesnės už pastarąsias. Galime tikėtis +5 -7 laipsnių šilumos.

Įspėjame – būti ant ledo šiuo metu yra nesaugu

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ežerai jau beveik atitrpę ir dar esantis ledas yra labai pavojingas, tikrai nepatartina ant jo lipti. Tauragno ežere susidariusi 7 cm ledo danga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų