REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Lukas Spalvis (nuotr. Twitter)

Trūkę kryžminiai kelio raiščiai ir plyšęs meniskas. Tokią diagnozę Lukas Spalvis sužinojo 2016-ųjų liepos mėnesį. Rimtą traumą patyręs futbolininkas nuo tada dar nebuvo pasirodęs aikštėje, tačiau šis momentas, kaip sako pats puolėjas, artėja.

24

Trūkę kryžminiai kelio raiščiai ir plyšęs meniskas. Tokią diagnozę Lukas Spalvis sužinojo 2016-ųjų liepos mėnesį. Rimtą traumą patyręs futbolininkas nuo tada dar nebuvo pasirodęs aikštėje, tačiau šis momentas, kaip sako pats puolėjas, artėja.

REKLAMA

Iš Danijos klubo „Aalborg“ jis po 2015-16 metų sezono persikėlė į galingąjį Lisabonos „Sporting“, tačiau ten dėl per draugišką mačą gautos traumos nesužaidė nei vienų oficialių rungtynių.

Geriausią sezoną kol kas L. Spalvis sužaidė būtent Danijoje, kur per sezoną mušė 18 įvarčių ir tapo rezultatyviausiu pirmenybių futbolininku.

Nepavykusių mainų priežastys

Vėliau, jau praėjus kiek laiko po gautos traumos, buvo pasirodę kalbos, kad L. Spalvis yra išnuomotas „Belenenses“ klubui, tačiau į jį taip ir nepersikėlė. Nors anksčiau kalbėta, kad lietuvis neperėjo medicininio patikrinimo, tačiau portalui tv3.lt pats futbolininkas sakė, kad jokio patikrinimo net nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo tokia situacija, kad į vieną klubą negalima išnuomoti daugiau nei trijų žaidėjų, bet vienas žaidėjas buvo grįžęs ir galvojome, kad man galima pereiti. Aš būčiau buvęs ketvirtas. Klubo prezidentas iki galo neišsiaiškino, kaip ten kas ir nenorėjo rizikuoti, kad negautų jokių sankcijų“, – situaciją aiškino futbolininkas.

REKLAMA

Vėliau L. Spalvį buvo bandoma išnuomoti į Norvegijos klubą „Rosenborg“, tačiau ir ten jis galiausiai neužsibuvo. „Jis dar nėra pasirengęs rungtyniauti, reabilitacija užtruks. Nėra prasmės skolintis traumuotą žaidėją. Būtų kas kita, jei kalbėtume apie nuolatinį persikėlimą“, – tada kalbėjo „Rosenborg“ klubo sporto direktorius Stigas Inge Bjornebye.

Tačiau portalui tv3.lt futbolininkas atskleidė, kad toje istorijoje buvo daug nesutarimų, o sveikatos būklė tebuvo viena iš daugelio nutrūkusio sandėrio priežasčių. Atskleisti visų detalių žaidėjas nepanoro.

REKLAMA
REKLAMA

Traumos – neatsiejama karjeros dalis

Dabar lietuvis yra Portugalijoje, kur bando kuo greičiau sugrįžti į aikštę. Duodamas interviu L. Spalvis vylėsi, kad jau šią savaitę pradės treniruotis.

Kada išvysime vieną geriausių šalies futbolininkų aikštėje, jis pats pasakyti nenorėjo. Tiksliau, nedrįso prognozuoti. „Gal už kokių dviejų-trijų savaičių už antrą komandą sužaisiu porą minučių. Sezono liko tik pora mėnesių, nėra daug laiko“, – kalbėjo žaidėjas.

Paklaustas, ar apie ateities pozicijas „Sporting“ klube nekalbėjo su treneriais, L. Spalvis atsakė neigiamai: „Aš manau, kad ateity ir pažiūrėsim. Nėra reikalo kalbėti, kaip čia bus, jei dar nesu pilnai pasiruošęs ir atsigavęs. Bandysiu pritapti prie ritmo, grįžti į vėžes, o vasarą žiūrėsime toliau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie Lisabonos klubą, Lukas Spalvis net neturėjo, ką išskirti, tik pasakė, kad tai yra labai didelis klubas, o ironiškai paklaustas, ar sąlygos yra geresnės nei Lietuvoje, sakė: „Ne šiek tiek: bazės, stadionai, treniruočių aikštės. Viskas, ką galima įsivaizduoti, čia yra. Viskas, ko reikia. Yra net ir to, ko nereikia.“

„Wembley“ – per televizorių

Jei nebūtų traumuotas, būtų 99% tikimybė, kad Luką Spalvį matytume Lietuvos rinktinėje. Deja, bet nei 2015-siais, nei šių metų kovo 26-ąją futbolininkas neišbėgo ant „Wembley“ stadiono vejos Londone.

Puolėjas praeito savaitgalio rungtynes stebėjo per televizorių, o paklaustas, kaip vertina tautiečių pasirodymą, sakė: „Manau, kad Anglija nėra ta komanda, prieš kurią mes grupėje turime rinkti taškus.“

REKLAMA

L. Spalvis tikina, kad per kelerius metus rinktinėje įvyko daugybė pasikeitimų. „Matėt rungtynes prieš slovėnus ar škotus. Prieš dvejus metus tikrai nebūtume taip sužaidę. Gal tokiu rezultatu ir būtume, bet ne pagal žaidimą. Prieš abi komandas paskutinę minutę prasileidom.

Galėjom ir aukščiau lentelėje stovėti, bet nieko, liko dar penkios rungtynės, kur prieš visus bus įdomu žaisti ir manau, kad taškų dar surinksime.“, – pasakojo 22-jų futbolininkas.

Puolėjas tikino, kad labai laukia momento, kada vėl apsivilks nacionalinės komandos aprangą. „Prieš dvejus metus nesugebėjau į „Wembley“ nuvažiuoti, dabar vėl. Yra, kaip yra. Nežinau, ar dabar vasarą eisiu žaisti, reikia žiūrėti, ar treneriai pakvies“, – svarstė paskutines rungtynes Lietuvos rinktinėje dar praeitą vasarą sužaidęs futbolininkas.

REKLAMA

Žaidėjų ateitis – šviesi

Dabar Lukas Spalvis nesiryžta savęs su „Sporting“ sieti viso gyvenimo ryšiais ir sako, kad futbole nieko žinoti negali. Nenori jis įvardinti ir klubo, kuriame svajoja rungtyniauti.

„Nemanau, kad esu tokioj situacijoj, kad galėčiau galvoti, ką norėčiau. Amžius – jaunas, bet esu turėjęs nemažai problemų dėl traumų, tai reikia iš pradžių atsargiau žaisti. Reikės pasisaugoti, o tada žiūrėsim“, – atsargiai ateitį vertino ir kitame laido gale į stalą kumščių barbeno „Sporting“ atstovas.

Tačiau jis pakalbėjo apie keletą kitų lietuvių. Štai geriausiu praėjusių metų Lietuvos futbolininku išrinktas ir Lenkijoje žibantis Fiodoras Černychas, pasak L. Spalvio, neturėtų užsibūti Balstogėje. „Fiodroas žaidžia Lenkijoje, bet kitais metais jo ten nebus, ne toks jo lygis, aš tuo net neabejoju. Jam laikas kelti sparnus į aukštesnę lygą“, – įsitikinęs Portugalijoje sugrįžimui į aikštę besirengiantis lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrai apie šalies futbolo lygį kalbėti L. Spalvis nenorėjo, mat jau seniai nebuvo rinktinės stovykloje, nematė komandos draugų nacionalinėje ekipoje. „Reikia, kad žaidėjai išvažiuotų į europinio lygio klubus ir pamatysit, pati rinktinė tobulės. Kai pažiūrim, kur anglai visi žaidžia, tai nėra ką sakyti. Kas Lietuvoj rungtyniauja, turi norėti į Daniją išvažiuoti, kas Danijoje – į Vokietiją. Visada reikia žiūrėti į priekį. Jei visi vyrai taip dirbs, ateity bus rezultatai“, – optimistiškai pokalbį užbaigė Lukas Spalvis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų