REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Fotografas Lukas Gricius pamokė, kaip telefonu nufotografuoti tobulą portretą (nuotr. Organizatorių)

Išmanusis telefonas vietoje profesionalaus fotoaparato – tokį iššūkį priėmė fotografas Lukas Gricius ir aktorė, televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė. Naujausiu bendru jų projektu tapo fotografijų paroda „Tobulumas kiekviename kadre“.

27

Išmanusis telefonas vietoje profesionalaus fotoaparato – tokį iššūkį priėmė fotografas Lukas Gricius ir aktorė, televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė. Naujausiu bendru jų projektu tapo fotografijų paroda „Tobulumas kiekviename kadre“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėgstantys fotografuoti ir filmuoti labai laukia naujausio „Huawei P10“ pasirodymo Lietuvoje, į fotografijų parodos pristatymą susirinko būrys žinomų žmonių – Ieva Stasiulevičiūtė, Saugirdas Vaitulionis, Simona Burbaitė, Marija Grabštaitė ir kiti.

REKLAMA

Tobulo portreto paslaptis

Kuriant fotografijų parodą „Tobulumas kiekviename kadre“ į profesionalaus fotografo Luko Griciaus „Huawei P10“ kameros objektyvus papuolė Ieva Daugirdaitė, Vytenis Drungilas, Rokas Gricius, Austėja Jablonskytė, Ieva Stasiulevičiūtė. Aktorė, televizijos laidų vedėja portretams pasirinko savo vaikus – Ceciliją Stonkutę ir Pranciškų Stonkų.

Indrė Stonkuvienė, kalbėdama apie nuotraukas, darytas naujuoju „Huawei P10“ telefonu, vienu iš svarbiausių aspektų, leidžiančiu sukurti tobulą portretą, įvardija natūralumą: „Norit, jog nuotrauka kalbėtų pati už save, reikia perteiktos emocijos. Tobuliausiai įamžintos akimirkos gaunasi tuomet, kai nuotrauka fotografuojama netikėtai, kai žmogus yra komforto zonoje, o telefono mygtukas yra nuspaudžiamas intuityviai.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Stonkuvienės, būtent natūralumas leidžia perteikti gyvą momentą, o su „Huawei P10“ kamera tai padaryti tampa itin paprasta – fotografuojant šiuo telefonu nereikia ieškoti papildomų funkcijų bei filtrų, nes nuotraukų kokybė bei spalvos ir taip prilygsta profesionaliai kamerai.

Tuo tarpu fotografas Lukas Gricius pateikė keturis patarimus, kaip užfiksuoti meistriškai atrodantį portretą:

1. Natūralus apšvietimas. Tai yra vienas svarbiausių aspektų, norint išgauti profesionaliai ir kokybiškai atrodančią nuotrauką. Geriausia fotografuoti dienos šviesoje po atviru dangumi. Jei nėra kitos išeities ir fotografuosite viduje – ieškokite šviesos šaltinio, eikite artyn lango. Visi kameroje esantys jutikliai veikia geriausiai, kai yra fotografuojama natūralioje šviesoje, tai nuotraukoms suteikia papildomo ryškumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Atsipalaidavimas veide. Fotografuojant portretą yra labai svarbu, jog nuotraukoje žmogaus veidas nebūtų įsitempęs ar nenatūralus. Šios problemos leidžia išvengti šiek tiek praverta burna, kai paliekamas mažas tarpas tarp lūpų – tuomet veidas atrodo daug natūraliau, o ir užfiksuotose nuotraukose modelis atrodo gražiau.

3. Kilstelėta kamera. Nuotraukose, darytose kamerą laikant aukščiau nei įprasta, atrodome liesesni, optiškai prailginame veido kontūrus, taip pat galime paslėpti veido nelygumus. Taigi, kamerą iškelkite aukščiau – taip fotografuojamas žmogus atrodys kur kas patraukliau.

REKLAMA

4. Nespalvota fotografija. Geriausiai žmogaus emocijos perteikiamos juodai baltoje fotografijoje. Pasirinkus tokį fotografavimo būdą nuotraukose atsispindi tikrasis, spalvų neužgožtas vaizdas.

Tai klasika išliekanti nuotrauka, kuri leidžia sutelkti dėmesį į emociją, o ne į konkrečią plaukų spalvą, tarpusavyje nederančių spalvų rūbus. Todėl būtent juodai baltos nuotraukos kiekvieną kadrą paverčia išskirtinai tobulu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų