REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Plungės rajono PK Audriaus Bareišio nuotr.

„Ginti. Saugoti. Padėti“ – toks Lietuvos policijos šūkis, regis, turėtų įkvėpti pareigūnus atlikti savo svarbią misiją. Bet ne viskas iš pažiūros yra taip gražu, kaip galėtų pasirodyti.

33

„Ginti. Saugoti. Padėti“ – toks Lietuvos policijos šūkis, regis, turėtų įkvėpti pareigūnus atlikti savo svarbią misiją. Bet ne viskas iš pažiūros yra taip gražu, kaip galėtų pasirodyti.

REKLAMA

Atsakykite į klausimą, kiek jūsų darbo našumui yra svarbi aplinka, kurioje vykdote darbdavių keliamas užduotis? Dauguma, greičiausia, atsakytų, kad tai yra svarbu arba net labai svarbu.

Šis klausimas natūraliai susiformulavo apsilankius Plungės rajono policijos komisariate (PK), kuris tiesiog prašyte prašosi remonto. Vien ko vertos laikino sulaikymo kameros, kurių dalis jau net nebetinkamos atlikti savo paskirtį.

Pasižvalgykite po Plungės rajono PK patalpas – nuotraukų galerijoje:

 

Apie situaciją Lietuvos regionų policijos komisariatuose tv3.lt pasikalbėjo su policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokia yra situacija su pareigūnų darbo sąlygomis regionuose?

- Policijos komisariatai tvarkomi atsižvelgiant į skiriamą finansavimą, išanalizavus esamų pastatų būklę, darbuotojų darbo sąlygas. Šiuo metu policijoje vyksta pokyčiai – kurių esmė – turėti mažiau, bet kokybiškų pastatų, o daugiau laiko praleisti ne kabinetuose, o gatvėje.

REKLAMA

Pernai atsisakėme 70 policijos pastatų ir statinių. Tačiau tikrai neplanuojame uždaryti rajoninių policijos komisariatų. Kalbant apie Plungės policijos komisariatą, svarstomos kelios asmenų priėmimo ir pareigūnų darbo sąlygų gerinimo alternatyvos: patalpų nuoma ir naujo pastato statyba. Jeigu būtų pateiktos mums priimtinos patalpų nuomos sąlygos, dėl kurių dabar vyksta rinkos tyrimas, pirmiausia taikytume šį būdą, kaip pakankamai greitą, tikslui pasiekti. Priešingu atveju, būtų investuojamą į naujo pastato statybą.

- Ar planuojamos lėšos senų komisariatų remontui, o gal labiau apsimoka statyti naujus?

- Policijos įstaigų pastatų statybai ir remontui šiemet planuojame skirti 3,834 mln. eurų. Kai kurie komisariatai bus tvarkomi, kiti – nuomojami. Šiemet planuojama baigti Neringos ir Šilutės policijos komisariatų pastatų kapitalinius remontus.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėti Molėtų, Akmenės, Kauno r. PK pastatų kapitalinius remontus Įgyvendinant Viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimo programą, startavo Kauno ir Panevėžio AVPK pastatų statybos dalyvių atrankos procedūros, o Vilniuje analogišku būdu planuojama nuo liepos 1 d. pradėti statyti 1 PK ir areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų