REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Tomas Pačėsas ir Rimas Kurtinaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Nuo tos dienos, kai Tomas Pačėsas paliko „Lietuvos ryto“ trenerio postą, praėjo pusantro mėnesio. Tokį jo sprendimą tada lėmė nepatekimas tarp aštuonių stipriausių Europos taurės turnyro komandų. Savo noru išėjęs alytiškis dabar buksuojančiai komandai linki bent jau sugrįžti į tokį lygį, kokiame ji buvo seniau.

22

Nuo tos dienos, kai Tomas Pačėsas paliko „Lietuvos ryto“ trenerio postą, praėjo pusantro mėnesio. Tokį jo sprendimą tada lėmė nepatekimas tarp aštuonių stipriausių Europos taurės turnyro komandų. Savo noru išėjęs alytiškis dabar buksuojančiai komandai linki bent jau sugrįžti į tokį lygį, kokiame ji buvo seniau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėse antrojo pagal pajėgumą Europos turnyro rungtynėse vilniečiai turėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus nugalėti bent 9 taškais, nes tokiu skirtumu nusileido Rusijos klubui išvykoje. Nors „Lietuvos rytas“ laimėjo 86:84, bilietą į ketvirtfinalį gavo „Zenit“.

REKLAMA

Komandos vairą iš Tomo Pačėso perėmė Rimas Kurtinaitis. Taip, laikas tam buvo nepalankus. Sezono vidurys, ant nosies – Karaliaus Mindaugo taurė, bet tokio nuosmukio fanai nesitikėjo: vos iškrapštyta pergalė prieš visiškus LKL autsaiderius „Šiaulius“, KMT ketvirtfinalyje patirtas pralaimėjimas „Juventus“ ir nei vienų rungtynių su ramia pabaiga. Net ir prieš „Dzūkiją“ pergalė išstenėta tik ketvirtajame kėlinyje.

„Kai kuriems žaidėjams reikėtų pagalvoti, ar jiems toliau sportuoti. Gal jau reikėtų baigti krepšinį“, – po pergalės prieš dzūkus kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien vilniečius jų pačių arenoje vėl egzaminuos paskutinėje vietoje žengiantys „Šiauliai“.

Žaidimas buksuoja

„Aš stebiu komandą, matau, kad labai daug pasikeitimų yra įvykę, – iš pradžių atsargiai vertino Tomas Pačėsas. – palinkėčiau grįžti į tą lygį, kokiame mes žaidėme.“

Treneris prisiminė, kad jo auklėtiniai nugalėjo Maskvos srities „Chimki“, dukart laimėjo prieš „Bilbao Basket“, pergalė buvo iškovota ir prieš tą patį „Zenit“. Tiesa, ne tokiu skirtumu, kokiu reikėjo.

„Per tas prizmes žiūrint, mes tikrai neblogai žaidėme. Aš labai džiaugiuosi, kad pas mane Gudaitis, Gordonas ir Loganas buvo dešimtuke geriausių Europos taurėje. Sakau, tikiuosi, kad ta komanda vėl rodys deramą lygį ir krepšinį“, – kalbėjo buvęs komandos treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tomas Pačėsas prisiminė ir naujojo trenerio Rimo Kurtinaičio žodžius, kad Jimmy Barono lygis ir krepšinio IQ yra didesnis už Davido Logano, kuris visuose frontuose buvo „Lietuvos ryto“ lyderis. Tiesa, kai komanda pasitraukė iš Europos taurės, amerikietis labai norėjo išvykti į Italiją, klubas jį galų gale paleido.

Vasario 9-ąją alytiškis paliko „Lietuvos rytą“. Nors, kaip pats sako, jau praėjo pusantro mėnesio, bet galbūt žaidėjai prie naujojo stratego dar nėra pripratę: „Tikimės, kad tie pasikeitimai bus matomi labiau.“

REKLAMA

T. Pačėsas pripažįsta, kad komanda kiek buksuoja, tačiau pelno daug taškų. „Aš laikau kumščius už komandą, nes ir pats pasikviečiau keletą žaidėjų. Nors pusantro mėnesio praėjo, bet dar galima ruoštis finaliniam sezono etapui, kas, tikimės, duos didesnį rezultatą ir bus galima tikėtis kokybiškesnio žaidimo“, – savo buvusių auklėtinių formą vertino T. Pačėsas.

Klubo ieškotis neskuba

Po pasibaigusio etapo „Lietuvos ryto“ klube treneris neskuba ieškotis naujo klubo: „Žinot, dabar būtų banalu, jei kaip visi treneriai sakyčiau, kad turiu pasiūlymų ir dar nepriėmiau sprendimo. Ne. Aš kol kas neieškau, nelaukiu pasiūlymų.“

REKLAMA

Alytiškis sako, kad ramiai sulauks sezono pabaigos, tačiau gali būti, kad net ir tada nepamatysime Tomo Pačėso prie šoninės linijos.

„Kai baigsis sezonas, tada spręsiu, ar man reikia to darbo, ar aš noriu. Čia priklauso nuo labai daug dalykų. Trenerio darbas turi teikti malonumą, turi būti daug papildomų faktorių: klubas, organizacija. Tai yra veiksniai, kurie daro įtaką. Dabar ne. Tikrai ne“, – klaustukų pažėrė krepšinį per televizorių žiūrintis T. Pačėsas.

Jis užsiminė, kad trenerio darbas turi teikti malonumą. Paklaustas, ar „Lietuvos ryte“ nejautė malonumo, atsakė: „Ne, aš jaučiau malonumą, kitaip būčiau nedirbęs, bet yra atsakomybės klausimas. Man tai teikė „žiaurų“ malonumą, „žiaurus“ emocinis fonas buvo, bet galų gale kažkas turi prisiimti atsakomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš į save žiūriu labai kritiškai ir toks yra mano požiūris. Jei mes būtume praėję toliau, aš tikrai būčiau vadovavęs komandai. Kaip už darbą biznyje ar firmose atsako vadovai, taip šiuo atveju buvo ir man. Jaučiu malonumą, jaučiau milžinišką sirgalių palaikymą, buvo geras etapas. Kai pavyksta, džiaugiamės visi, kai nepavyksta, tada treneris turi būti kaltas. Jis ir yra kaltas“, – interviu užbaigė Tomas Pačėsas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų