REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Eurovizinis antausis Rusijai: pastarieji žada visišką boikotą (nuotr. SCANPIX)

Nė vienas Rusijos televizijos kanalas šiemet netransliuos Eurovizijos dainų konkurso, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

10

Nė vienas Rusijos televizijos kanalas šiemet netransliuos Eurovizijos dainų konkurso, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

REKLAMA

„Iš Rusijos (į Euroviziją) niekas šiemet nevažiuos, todėl, kad niekas šiemet šio konkurso (Rusijoje) netransliuos“, – paskelbė Rusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos (VGTRK) korespondentas per televizijos „Rossija 24“ reportažą, kuris buvo paskelbtas interneto svetainėje vesti.ru.

Pasak korespondento, kitais metais, nepriklausomai nuo to, kur vyks konkursas, Rusijai atstovaus Julija Samoilova.

Rusų dainininkė J.Samoilova su daina „Flame Is Burning“ buvo išrinkta atstovauti Rusijai šiemetinėje Eurovizijoje Kijeve. Ji gimė 1989 metų balandžio 7 dieną Uchtos mieste, būdama 13 metų tapo 1 grupės invalide – jai diagnozuota Verdingo-Hofmano liga (spinalinė raumenų atrofija), ji yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

Trečiadienį Ukrainos saugumo tarnybos SBU atstovė Olena Hitlianska pranešė, kad tarnyba priėmė sprendimą dėl J.Samoilovos apsilankymų Kryme uždrausti jai trejus metus įvažiuoti į Ukrainos teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) išreiškė didelį nusivylimą Ukrainos valdžios sprendimu dėl J.Samoilovos. Konkurso organizacinis komitetas nurodė ketinantis siekti, kad dalyvautų visi išrinkti į konkursą.

REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija Kijevo sprendimą pavadino politiniu ir pažymėjo, kad juo neatsižvelgiama į paprastų žiūrovų interesus. Be to, Maskva nurodė laukianti Vakarų reakcijos.

Tuo tarpu rusų televizijos „Pervyj kanal“ spaudos tarnyba nurodė, kad J.Samoilova galės atstovauti Rusijai 2018 metų Eurovizijoje, jeigu Ukraina nepakeis savo sprendimo.

Pati dainininkė mano, kad situacija dėl jos dalyvavimo „Eurovizijoje“ gali pasikeisti, ir toliau rengiasi konkursui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų