REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniuje oficialiai atidarytas didžiausio Europoje nerūdijančio plieno gamintojo „Outokumpu“ globalių paslaugų centras (angl. – Global Business Service center). Jame sutelktos visai kompanijai svarbios funkcijos – finansų valdymas, kreditų kontrolė, pirkimai, IT projektų ir paslaugų valdymas, – kuriomis rūpinasi aukštos kvalifikacijos specialistai, dažnai turintys išskirtines kompetencijas.

Trečiadienį Vilniuje oficialiai atidarytas didžiausio Europoje nerūdijančio plieno gamintojo „Outokumpu“ globalių paslaugų centras (angl. – Global Business Service center). Jame sutelktos visai kompanijai svarbios funkcijos – finansų valdymas, kreditų kontrolė, pirkimai, IT projektų ir paslaugų valdymas, – kuriomis rūpinasi aukštos kvalifikacijos specialistai, dažnai turintys išskirtines kompetencijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Globalių paslaugų centre Vilniuje dirba daugiau kaip 80 skirtingų sričių profesionalų. Darbuotojų skaičius kiekvieną mėnesį auga ir šiais metais turėtų perkopti 100.

REKLAMA

Suomijos kompanijos „Outokumpu“ globalių paslaugų centras yra vienas didžiausių tarp Lietuvoje veikiančių gamybos kompanijų paslaugų centrų. Jis buvo atidarytas simboliškai ekrane pažymint Lietuvą „Outokumpu“ žemėlapyje. Globalių paslaugų centro atidaryme dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Suomijos ambasadorius Christer Michelsson, Ministro Pirmininko patarėjas ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais Lukas Savickas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas, taip pat – „Outokumpu“ vadovai, pristatę tolesnius kompanijos planus Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimą įkurti paslaugų centrą Lietuvoje nulėmė tokie kriterijai kaip palankus investicinis klimatas, egzistuojanti infrastruktūra, galimybė pritraukti specialistų, išmanančių ne tik konkrečią sritį, tačiau ir kalbančių skirtingomis užsienio kalbomis. Be to, darbo kultūra Lietuvoje artima kultūrai Šiaurės šalyse, o čia veikiantys verslai turi patirties dirbant su šių šalių kompanijomis“, – sako „Outokumpu“ grupės finansų vadovas Christopher de la Camp.

„Outokumpu“ atėjimas į Lietuvą rodo šalies patrauklumą

Didžiausios Europoje nerūdijančio plieno gamintojos Suomijos „Outokumpu“ atėjimas į Lietuvą rodo, jog šalis yra patraukli didelių užsienio įmonių investicijoms, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai reiškia didžiausio Skandinavijos plieno verslo atėjimą į Lietuvą. Didelis verslas mato Lietuvoje galimybę kurti aukštos pridėtinės vertės darbo vietas čia. Suomijos verslas ateina su aukšta verslo kultūra ir etika. Tai yra socialiai atsakingas verslas“, - „Outokumpu“ globalių paslaugų centro atidaryme trečiadienį Vilniuje sakė šalies vadovė.

Anot jos, svarbu, jog 90 proc. centro darbuotojų bus lietuviai. Dabar jame dirba 80 įvairių specialistų, o artimiausiu metu bus sukurta dar 100 naujų darbo vietų.

„Outokumpu“ grupės finansų vadovas Christopheris de la Campas  tvirtino, jog aukštos kvalifikacijos darbo jėga, kuri gali kalbėti keliomis kalbomis, ir palanki verslo aplinka paskatino bendrovę kurti paslaugų centrą Lietuvoje.

REKLAMA

„Praėjusiais metais mes nusprendėme pradėti didžiulę kompanijos transformaciją. Mes nusprendėme, kad pagalbines verslo funkcijas, IT ir finansines paslaugas sutelksime vienoje vietoje. Lietuvoje mes matome labai išsilavinusią ir keliomis kalbomis kalbančią darbo jėgą. Tarptautinei įmonei tai yra labai naudinga. Be to, matome labai gerą verslo aplinką, o tai buvo dar viena iš priežasčių, kodėl mes nusprendėme kurtis čia“, - tvirtino C.Campas.

„Outokumpu“ prezidentas bei generalinis direktorius Roelandas Baanas tvirtino, jog centras Vilniuje taps viena iš centrinių bendrovės dalių.

REKLAMA

„Šis centras Vilniuje susietas su mūsų vizija, jis tobulai susietas su mūsų noru būti efektyvesniais. Paslaugų centras taps centrine dalimi kompanijos efektyvinimo procese“, - kalbėjo R.Baanas.

Anot jo, „Outokumpu“ Lietuvoje jau yra palikusi pėdsaką - „Swedbank“ biuro statybose buvo panaudotas būtent „Outokumpu“ gamintas plienas.

„Outokumpu“ paslaugų centras, kuris yra pirmasis ir vienintelis Suomijos paslaugų centras Europoje, bendrovei teiks finansų valdymo, kreditų kontrolės, pirkimų, IT projektų ir paslaugų valdymo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Outokumpu“ būstinė įsikūrusi Helsinkyje, jos gamyklos veikia Suomijoje, Vokietijoje, Meksikoje, Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV. Pernai kompanijos, kurios atstovybėse visame pasaulyje dirba daugiau kaip 10,5 tūkst. darbuotojų, pardavimo pajamos siekė beveik 6 mlrd. eurų.

Centras Vilniuje svarbus visai grupei

„Globalių paslaugų centras Vilniuje padeda „Outokumpu“ grupei optimizuoti vidinius verslo procesus bei svarbias funkcijas, kurti kompanijai pridėtinę vertę koordinuojant verslo procesus tarp „Outokumpu“ gamybos padalinių, tiekėjų, klientų, bei išorinių finansinės informacijos naudotojų. Mums iškelti labai ambicingi tikslai, tačiau centro specialistai per gana trumpą laikotarpį įrodė, kad galime juos pasiekti. Įgauname vis daugiau pasitikėjimo organizacijos viduje ir taip vis labiau prisidedame prie kompanijos strategijos įgyvendinimo“, – sako Daiva Sereikienė, Vilniuje įkurto „Outokumpu“ globalių paslaugų centro vadovė.

REKLAMA

Darbas „Outokumpu“ Globalių paslaugų centre reikalauja išskirtinių kompetencijų ir patirties. Vilniuje suburta specialistų komanda turi galimybę būti globalios organizacijos dalimi ir kartu su kolegomis iš įvairių pasaulio šalių dalintis atsakomybe už tarptautinius projektus. Jie ne tik susipažįsta su realiais metalų gamybos ir unikaliais verslo procesais, bet ir prisideda siekiant ambicingų tikslų, iškeltų 2020 metams ir nukreiptų į tolesnį pelningą kompanijos augimą.

Apie „Outokumpu“

„Outokumpu“ yra pasaulyje lyderiaujantis ir didžiausias Europoje nerūdijančio plieno gamintojas, kuriantis pažangias medžiagas, tinkamas ilgalaikiam naudojimui ir perdirbimui. Prieš šimtmetį išrastas nerūdijantis plienas yra ideali medžiaga, padedanti kurti ilgalaikius sprendimus ir naudojama įvairiose srityse nuo stalo įrankių gamybos iki tiltų statybos, nuo energetikos sektoriaus iki medicininės įrangos. Nerūdijantis plienas yra 100 proc. perdirbama, atspari korozijai, nereikalaujanti priežiūros, tvirta ir higieniška medžiaga.

„Outokumpu“ turi apie 11 tūkst. darbuotojų daugiau kaip 30 šalių. Kompanijos būstinė įsikūrusi Helsinkyje, Suomijoje, o akcijos listinguojamos „Nasdaq Helsinki“ biržoje. 2016 m. „Outokumpu“ pardavimų pajamos siekė 5,690 mlrd. eurų. Praėjusiais metais bendrovės pelnas prieš pelno mokestį (EBIT) sudarė 45 mln. eurų;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų