REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
84
Ingrida Kazlauskaitė (nuotr. Loretos Kondratės)

Trys naujos pakreiptos formos, neįprastos spalvos, dar daugiau žėrėjimo ir unikalių savybių – tokia yra 2018 – ųjų Swarovski kristalų kolekcija „Naujos perspektyvos“, su kurios tendencijomis galėjo susipažinti ne tik būrelis išrinktųjų profesionalų, bet ir keletas pramogų pasaulio atstovų.

84

Trys naujos pakreiptos formos, neįprastos spalvos, dar daugiau žėrėjimo ir unikalių savybių – tokia yra 2018 – ųjų Swarovski kristalų kolekcija „Naujos perspektyvos“, su kurios tendencijomis galėjo susipažinti ne tik būrelis išrinktųjų profesionalų, bet ir keletas pramogų pasaulio atstovų.

REKLAMA

„Vasarai kuriame kaklo papuošalus iš džinso, kurių dalis bus dekoruota šiais daugeliui patinkančių akmenukų, - sakė dainininkė, prekinio ženklo „Ingrid Style Secret“ kūrėja Ingrida Kazlauskaitė, - Pasitikrinau – Swarovski puikiai dera prie mano mėgstamo audinio!“.

Jos idėjas ir savąsias įžvalgas naujojoje kolekcijoje padės perteikti medalių kūrėja Irina My My.

I.Kazlauskaitė patikino – kristalus ji yra atradusi seniai, todėl jų madomis domisi nuolat. Pirmą kartą drabužį žėrinčiais akmenukais ji išdabino mokykloje. Tuomet, po abitūros egzaminų, net mėnesį laiko ji skyrė džinsiniam švarkeliui, kurio nugara buvo pagyvinta ir siuviniais, ir piešiniu.

REKLAMA
REKLAMA

„Ant drabužio kelių technikų pagalba „nutupdžiau“ povą. Ir jį dekoravau šimtais kristalų. Tam, kad viziją paversčiau realybe, kasdien rankdarbiui skirdavau ne mažiau nei po keturias valandas“, - prisiminė atlikėja.

REKLAMA

Vėliau ji Swarovski kristalais dekoravo šokių batelius, piniginę, dar keletą asmeninių aksesuarų.

I.Kazlauskaitė patikino – specialiais klijais prie daikto priklijuoti brangieji akmenėliai ant jo tvirčiausiai laikosi. 

„Mes Swarovski kristalais puošiame daug šokių profesionalams skirtų suknelių. Nors nerekomenduojama, bet merginos jas įsigudrina netgi skalbti skalbimo mašina ir nieko neatsitinka!”, - pridūrė kartu su pasaulio čempionais Lina Chatkevičiūte ir Donatu Vėželiu mados namus „DLK United desing“ įkūrusi Kristina Valiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalių šokėjų suknelių kūrėja su šypsena sakė, jog, matyt, turėdamos kitų metų Swarovski kolekcijos kristalais puoštus drabužius jos galės dar drąsiau elgtis, nes pakreipto žetono, smaigo ir kauliuko formos akmenukai ne tik dar labiau spindi, bet ir yra atsparesni braižymui, prakaitui bei kvepalams.

„Swarovski kristalai būna ne tik žėrintys! Įvairiausių spalvų, formų, blizgumo jie puikiai dera ir prie solidžių ar prie istorinio stiliaus drabužių. Manau, į kitų metų kolekciją įtrauktas barokinio veidrodžio ar karoliuko formos akmenėlis sulauks dėmesio“, - sakė dizainerė Diana Rūta Stankevičienė, „Ciklantos“ inicijuotame kristalų madų pristatymo renginyje pademonstravusi būtent savąsias išsakytas mintis perteikiantį įvaizdį jaunai merginai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ją, kaip ir daugelį kitų kūrėjų, sužavėjo galimybė skirtingas medžiagas – nuo audinio iki gipso – dekoruoti Swarovski kristalais preso pagalba. Kaip naudotis Lietuvoje nematytu įrankiu pademonstravo „Swarovski“ kristalų tvirtinimo galimybių ekspertas Clemensas Erlacher.

„Įtaisai“ kristalus ant audinio, kad akmenukai būtų tiksliai toje vietoje, kur juos padėjai, uždengi juos plėvele, uždarai keletui sekundžių presą ir... papuošalas pagamintas!“, - sakė sužadėtinei Raimondai Balsytei vienetinę apyrankę pagaminęs mentalistas Nicholas Kin. Išskirtine galimybe išmėginti ypatingąjį aparatą ir išgirsti C. Erlacher patarimų pasinaudojo ir dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino. Paklaustas, ar yra turėjęs nors vieną daiktą, puoštą kristalais, jis tik papurtė galvą.

REKLAMA

„Bet pagalvojau, kad jeigu yra kas Swarovski dekoruoja mikrofonus, kodėl jie negalėtų blizgėti ant mano koncertams skirtų kolonėlių?“, - juokdamasis sakė Mino.

Po pokalbio su Lietuvoje viešėjusiais aukščiausio lygio Swarovski vadovais jis sakė supratęs, kad kristalais žmonės puošia daugybę dalykų – drabužius, avalynę, aksesuarus, paveikslus, namų sienas, automobilius, baldus ir net vonias ar muzikos instrumentus.

„Fantazijai ribų nėra! Todėl kasmet ir išleidžiamos kelios naujos kolekcijos, kuriose dominuoja vis kitokios kristalų formos ar atspalviai. Mane, pavyzdžiui, sudomino akmenukas, sukuriantis 3 D efektą“, - patikino Mino.

Jis sužavėtas liko ir vieno garsiausių bei tituluočiausių Lietuvos floristų Marijaus Gvildžio kurta puokšte, puošta masyviais specialiai gėlėms skirtais dekoruoti Swarovski kristalais.

„Kaip ji tiktų manajai nuotakai... Kitokia, neįprasta, spindinti...“, - svajingai kalbėjo dainininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų