REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija svarstė klausimą, ar Seimo narės Dangutės Mikutienės veiksmai nesukėlė viešųjų ir privačių interesų konflikto.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarę interesų konfliktu apkaltino bendrovė „Angolita“, mokyklose prekiaujanti užkandžiais ir gėrimais iš automatinių įrenginių. Bendrovės atstovai teigia, kad parlamentarė savo pareiškimais neva kenkia jų verslui.

REKLAMA

Seimo narė kategoriškai neigia „Angolitos“ išsakytus kaltinimus ir teigia kovojusi prieš tai, kad maisto automatiniuose įrenginiuose nebūtų prekiaujama vaikams žalingais maisto produktais. Pasak jos, koks čia gali būti interesų konfliktas? Pačiai „Angolitai“ derėtų susirūpinti savo įvaizdžiu visuomenėje. Pelnytis vaikų sveikatos sąskaita yra amoralu.

„Gėrimų ir užkandžių automatiniuose įrenginiuose galima prekiauti tik su visuomenės sveikatos centrais suderintu asortimentu. Tačiau patikrinus mokyklas paaiškėjo, kad jose piktybiškai prekiaujama ir neleistinais produktais: bulvių traškučiais, kokakola, sūdytais riešutais ir spragėsiais. Kai kurių kitų miestų ir rajonų mokyklų automatinių įrenginių prekių asortimentas net nebuvo suderintas su visuomenės sveikatos specialistais. Kaip žinia, tokiame maiste yra daug druskos, cukraus, sintetinių priedų, dėl to dažnas jų vartojimas kenkia vaikų sveikatai, skatina nutukimą, o šios problemos tampa vis opesnės visame pasaulyje. Siūlyčiau verčiau švietimo įstaigose statyti šviežių vaisių sulčių ir daržovių aparatus, o ne moksleivius nuodyti sintetiniu maistu”, – sako Seimo narė D. Mikutienė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Mikutienė teigia, kad ji ir toliau dirbs dėl šio klausimo, nes jai rūpi moksleivių sveikata. „Kadangi Sveikatos apsaugos ministerija, Maisto ir veterinarijos tarnyba bei Visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba ir jai pavaldžios institucijos nesiima kardinalių žingsnių, kad vaikai nebūtų maitinami sintetiniu maistu, neatsižvelgia į objektyvių tyrimų rezultatus dėl blogėjančios vaikų ir jaunimo sveikatos, inicijuosiu sveikatos apsaugos ministro įsakymo pakeitimą, reglamentuojantį maitinimo organizavimą švietimo įstaigose”, – tvirtina Seimo narė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija šiandien nutarė, kad Seimo narė D. Mikutienė dėl minėtos bendrovės veiklos pasisakyti galėjo ir jos veiksmai nesukėlė viešųjų ir privačių interesų konflikto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų