REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Vilniaus miesto paplūdimio futbolo pirmenybės (nuotr. Organizatorių)

Iki Vilniaus miesto paplūdimio pirmenybių KIA taurei laimėti reguliaraus etapo pabaigos likus sužaisti po vienas rungtynes, aiškios dvi komandos, kurios tęs kovą stipriausiųjų ekipų grupėje. Prie šią teisę užsitikrinusio „Nerealo“ prisidėjo ir „Igol“ klubas, kurio sudėtyje yra ne vienas Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės žaidėjas.

5

Iki Vilniaus miesto paplūdimio pirmenybių KIA taurei laimėti reguliaraus etapo pabaigos likus sužaisti po vienas rungtynes, aiškios dvi komandos, kurios tęs kovą stipriausiųjų ekipų grupėje. Prie šią teisę užsitikrinusio „Nerealo“ prisidėjo ir „Igol“ klubas, kurio sudėtyje yra ne vienas Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent abi šios komandos aiškinosi santykius centrinėje šeštojo turo dvikovoje. Ilgą laiką turnyre pirmavęs ir iki tol pralaimėjimo nepatyręs „Nerealas“ neslėpė ambicijų įkąsti paplūdimio futbolo grandui, todėl savo gretas sustiprino legionieriumi iš Nigerijos Ayowale Omoniyi.

REKLAMA

Nuo pirmųjų mačo minučių aikštėje dominavo „Igol“, po keturių minučių išsiveržęs į priekį, o vėliau padidinęs savo pranašumą iki dviejų įvarčių. Į aikštę mestas A.Omoniyi netruko pasižymėti ir sušvelninti rezultatą. „Igol“ komandai pirmaujant 5:3, jos trenerių štabas nusprendė prispausti varžovus ir vartininką pakeisti aikštės žaidėju, siekiant įgauti kiekybinę persvarą atakose, bet šis taktikos pokytis naudos nedavė, „Nerealas“ netrukus dar sykį sumažino atsilikimą iki minimumo.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik pokerį pelniusio V.Novičkovo vedama „Igol“ įrodė, kad šiuo metu turnyre demonstruoja bene geriausią futbolą. Nugalėjusi varžovus 7:5, ši komanda tapo pirmenybių lydere, nustumdama „Nerealą“ laipteliu žemiau.

Emocijų, gražių epizodų ir kovos netrūko į trečiąją vietą nusitaikiusių „Rings“ ir „Audros“ akistatoje. Mačo pradžioje „Rings“ ekipai daugiausiai problemų gynyboje kėlė vienas rezultatyviausių turnyro žaidėjų N. Budraitis. Porą sykių paliktas be priežiūros jis šias varžovų dovanas pavertė dviem įvarčiais. Nuo pirmojo kėlinio vidurio stebuklus ėmė rodyti abiejų ekipų vartininkai, fantastiškai atrėmę ne vieną pavojingą smūgį. Būtent patikimas jų žaidimas lėmė tai, kad įvarčių teko laukti iki mačo pabaigos. Daugiau jėgų išsaugojusi „Rings“ ekipa, kurios gretose pasižymėjo R. Radavičius ir E. Beršta, sugebėjo išplėšti tašką (2:2) bei neatiduoti „Audrai“ trečiosios vietos turnyro lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiomis lygiosiomis netruko pasinaudoti dėl teisės patekti tarp į stipriausiųjų ketvertą kovojanti „Alfos“ ekipa. Laimėjusi savo rungtynes ji vėl pasivijo „Audrą“ ir dėl geresnio įvarčių santykio sugrįžo į lyderių ketvertuką. Tiesa, šiai komandai mačas prieš vieną turnyro autsaiderių „Politechnikumą“ nebuvo toks lengvas. Išsiveržti į priekį „Alfai“ sugebėjo tik pirmojo kėlinio pabaigoje. Vis tik, varžovų pasipriešinimą pavyko palaužti. Antrajame kėlinyje pasipylė įvarčiai, po kurių trečiasis kėlinukas tapo formalumu. Jame „Politechnikai“ pavyko atsakyti pora tikslių smūgių – 9:2.

REKLAMA

Pirmąją pergalę turnyre į savo sąskaitą įsirašė taškų neturėjęs „Imperialas“. Nors dvikovą labai sėkmingai pradėjo „Granitas“, pelnęs du greitus įvarčius, A. Mikailos vedami imperiališkiai ne tik persvėrė rezultatą, bet ir atitolo saugiu atstumu. Nepaisant visų „Granito“ pastangų, jiems pavyko sumažinti atsilikimą, tačiau pergalės „Imperialas“ iš rankų nepaleido – 4:3.

Prieš kiekvieną pirmenybių turą „Smėlio arenoje“ treniruojasi ir Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė, į kurią peržiūrai nuolat kviečiami nauji žaidėjai. Balandžio mėnesį numatytoms draugiškoms rungtynėms prieš Baltarusijos ir Latvijos ekipas besiruošiančioje rinktinėje šiuo metu treniruojasi 16 žaidėjų, taip pat planuojama pakviesti geriausius kitų Lietuvos miestų žaidėjus.

REKLAMA

Pirmenybių pagrindiniame etape liko sužaisti paskutinį turą. Po jo keturios pajėgiausios komandos A pogrupyje tęs kovą dėl aukso, tuo tarpu į B pogrupį patekusios ekipos išsidalins 5–8 vietas.

Vilniaus miesto Paplūdimio futbolo pirmenybių KIA taurei laimėti turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. „Igol“ 6 5 1 0 44:20 16

2. „Nerealas“ 6 5 0 1 40:29 15

3. „Rings“ 6 3 3 0 32:15 12

4. „Alfa“ 6 3 1 2 40:20 10

5. „Audra“ 6 3 1 2 37:30 10

6. „Imperialas“ 6 1 0 5 17:45 3

7. „Granitas“ 6 0 1 5 27:34 1

8. „Politechnikumas“ 6 0 1 5 15:50 1

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai: V. Šaveiko („Alfa“) – 17, N. Budraitis („Audra“) – 15, R. Radavičius („Rings“) – 14, A. Streckis („Nerealas“), V. Novičkovas („Igol“) – po 13 įvarčių.

Septintasis pirmenybių turas „Smėlio arenoje“ įvyks kovo 24 d., penktadienį, nuo 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų