REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai kitą savaitę Vašingtone susitiks su Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu).

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai kitą savaitę Vašingtone susitiks su Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Planuojamas trijų Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas su JAV valstybės sekretoriumi R.Tillersonu“, – BNS pirmadienį sakė Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

REKLAMA

Pasak jos, ministrai kovo 28 dieną aptars kovą su regione ir pasaulyje kylančiomis grėsmėmis, NATO ir transatlantinio bendradarbiavimo stiprinimą bei energetinio saugumo aktualijas.

R.Jakilaitienė taip pat teigė, kad pareigūnai kalbėsis apie Baltijos šalių įsipareigojimus stiprinti nacionalinius gynybos pajėgumus.

Gynybos finansavimas yra ypač svarbus klausimas naujojo prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai.

Ministras Linas Linkevičius Vašingtone taip pat dalyvaus amerikiečių vadovaujamos koalicijos prieš grupuotę „Islamo valstybę“ narių ministrų posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitikimo tikslas – aukščiausiu lygmeniu aptarti koalicijos nuveiktus darbus ir nubrėžti ateities veiklos gaires. Diskusijų metu dalyviai identifikuos ir aptars naujas priemones, kuriomis galima efektyviau kovoti su ISIS“, – sakė R.Jakilaitienė, pavartodama kitą „Islamo valstybės“ akronimą.

„Didžiausias dėmesys bus skiriamas strategijai, kaip tęsti kovą su ISIS Irake ir Sirijoje, humanitarinės situacijos stabilizavimui išvaduotose teritorijose ir konkrečioms globalios koalicijos veikloms Irake ir Sirijoje“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioje koalicijoje dalyvaujanti Lietuva į Iraką yra išsiuntusi šešis instruktorius. Jie apmoko vietos pajėgas.

Lietuvos ministras vizito į JAV išvyksta antradienį. Ten jis susitiks su nevyriausybinių analitinių centrų atstovais, dalyvaus vietos lietuvių bendruomenių renginiuose.

Amerikoje L.Linkevičius lankėsi ir vasario pabaigoje. Tuomet jis susitiko su žemesnio rango naujosios administracijos pareigūnais. Po vizito ministras paskelbė, kad Lietuva siekia nuolatinio Jungtinių Valstijų karių buvimo šalyje ir oro gynybos garantijų.

REKLAMA

Kai kurie Europos pareigūnai nerimauja, kad prieš kelis mėnesius pareigas pradėjęs eiti D.Trumpas gali sumažinti JAV įsipareigojimus Europos gynybai.

Amerikiečiai Lenkijoje yra dislokavę brigadą, apie 4 tūkst. karių. Šiuo metu apie 150 iš šių karių yra rotuojami Lietuvoje.

JAV taip pat vadovauja Lenkijoje dislokuojamam NATO batalionui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų