REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Alba Parejo (nuotr. Instagram)

Mokinė, turinti daugiau nei 500 apgamų ir pravardžiuojama dalmatinu, tapo modeliu.

32

Mokinė, turinti daugiau nei 500 apgamų ir pravardžiuojama dalmatinu, tapo modeliu.

REKLAMA

Alba Parejo (16 m.) nuo gimimo turi melanocitinius apgamus, kurie visą jos kūną padengė apgamais ir didelėmis tamsiomis plaukuotomis dėmėmis.

Būdama 5-ių, ji jau apturėjo 30 operacijų. Jai buvo pašalintos pažeistos odos vietos, kurių joks gydymas jau nebebūtų išgelbėjęs.

Augdama Alba jautėsi lyg monstras ir dėl savo kitokios odos buvo skaudinama aplinkinių žmonių.

Mergina, gyvenanti Barselonoje, Ispanijoje pasakojo: „Daugiausia žalos padaryta ant klubų, užpakalio ir šlaunų, o ant viso likusio kūno turiu daugiau nei 500 apgamų. Žmonės į mane spoksodavo, kartais netgi juokdavosi ar dalydavo skaudžias replikas, pavyzdžiui, ne kartą buvau pavadinta dalmatinu. Vienas asmuo netgi paklausė, ar save taip numarginau pati. Tačiau skaudžiausia buvo tada, kai kažkas pasakė, kad niekada nerodyčiau savo nugaros, nes nei vienas vaikinas nenori turėti deformuotos merginos“, - sakė Alba.

Pernai nusprendusi nebeslėpti savo kūno ir jo nuotraukomis pasidalinusi internete, mergina sulaukė 1000 pasidalinimų ir 1500 paspaudimų „patinka“.

REKLAMA
REKLAMA

Toks teigiamas dėmesys suteikė jai drąsos sudalyvauti konkurse ir tapti žmones drąsinančios kampanijos veidu. Merginos nuotraukos taip pat buvo iškabintos ant reklaminių stendų, pavaizduotos ant autobusų ir išspausdintos laikraščiuose.

REKLAMA

„Su manimi susisiekė žmonės iš viso pasaulio ir pasakojo, kad aš juos įkvėpiau ryžtis įvairiems dalykams. Tai taip pat padėjo man dar labiau save pamilti“, - sakė Alba.

„Po netikėtai užklupusios sėkmės nusprendžiau dalyvauti kitame konkurse, kuriame vėl tapau nugalėtoja, o mano nuotraukos kabėjo ne tik mieste, kuriame gyvenu, bet buvau paskelbtos ir vieno prekybos centro simboliu. Jaučiuosi labai laiminga, visiems demonstruoju savo odą ir mėgstu, kai į ją reaguojama teigiamai. Žmonės mano, kad mano kūnas yra nuostabus, o menininkai dievina mano odą ir laiko ją meno kūriniu.“

REKLAMA
REKLAMA

Paauglystėje merginai buvo sunku susitaikyti su savo išvaizda ir randais, paliktais po vaikystėje atliktų operacijų. Tačiau sulaukusi šeimos, draugų ir psichologų palaikymo, ji pagaliau išmoko save priimti tokią, kokia yra.

„Trylikos metų norėjau atrodyti normali. Kasdien liedavau ašaras. Gėdijausi savo apgamų ir randų, nes taip pat bijojau sulaukti neigiamų atsiliepimų. Laikui bėgant supratau, kad mano kūno išskirtinumas yra dalis manęs. Šios ligos dėka sutikau tiek daug naujų ir nuostabių žmonių“, - džiaugėsi Alba.

Mergina taip pat dalyvavo konkurse, skirtame skatinti džiaugtis turimu kūnu, ir tapo jo prizininke.

„Tik dabar supratau, kad mano oda graži ir išskirtinė. Džiaugiuosi savo kūnu ir tuo pačiu bandau skleisti žinią apie šią ligą“, - pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dirbdama modeliu Alba nori geriau supažindinti visuomenę su melanocitiniais apgamais, kurie pasireiškia vienam iš 20 tūkst. žmonių, ir paskatinti juos jų neslėpti.

„Smagu girdėti, kai žmonės man rašo apie tai, jog pakeičiau jų gyvenimus į gerą. Štai dėl ko ir toliau noriu tai daryti. Tikiu, kad visuomenė kada nors supras, jog esame skirtingi ir nesame tobuli, tačiau kiekvienas - savaip nuostabus“, - sakė Alba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų