REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiežirbos dėl urėdijų pertvarkos tarp valdančiųjų įskėlė tikrą ugnį. Valstiečiai ir žalieji nebėra tikri, ar nori būti koalicijoje su socialdemokratais.

Žiežirbos dėl urėdijų pertvarkos tarp valdančiųjų įskėlė tikrą ugnį. Valstiečiai ir žalieji nebėra tikri, ar nori būti koalicijoje su socialdemokratais.

REKLAMA

Valstiečiai savo frakcijoje dėl to net surengė apklausą. Socdemai bando tvirtinti, kad dauguma valstiečių – tiesiog politikos naujokai ir labai karščiuojasi. Visgi ekspertai perspėja, kad padėtis rimta. Socdemai esą užsimiršo, kad nebe jie valdžioje groja pirmu smuiku ir jei nekeis elgesio, koalicija iš tiesų gali subyrėti.

Premjeras neslepia: susibėgę į frakciją valstiečiai surengė apklausą

Valstiečių kantrybė, regis, trūko. Ir ne dėl ko kito, o Miškų įstatymo ir urėdijų reformos. Vakar posėdyje dėl to užvirė tikra „pekla". Už urėdijų pertvarką nebalsavo nė vienas socialdemokratas. Įstatymai iš vietos pajudėjo valstiečius parėmus opozicijai.

Premjeras neslepia: susibėgę į frakciją valstiečiai surengė apklausą, ar nori likti koalicijoje su socdemais. Neoficialiomis žiniomis, už skyrybas pasisakė dauguma.

REKLAMA
REKLAMA

Pastangų reikėjo ir prieš tris mėnesius, pasirašant koalicijos sutartį. Visgi tada naujokai valstiečiai išbrokavo konservatorius ir į valdžią pasiėmė socdemus. O šiems iš karto prasidėjo neramios dienos – išvaikyta socdemams artima „Lietuvos geležinkelių“ vadovybė, imtasi ir urėdų.

REKLAMA

Konservatoriai jau giriasi

Socdemai labiau patyrę, kaip Seime blokuoti įstatymus. Valstiečių pyktį dėl pagalių į ratus jie vadina nepatyrimu.

Konservatoriai jau giriasi, kad valstiečiai Seime įstatymus priiminėja tik su jų pagalba. Ar gali būti, kad koalicija grius ir kairiųjų vietą užims dešinieji?

Dalis valstiečių puse lūpų kalba, jog partija jau tariasi ne tik su konservatoriais, bet ir liberalais. Abi opozicinės jėgos tokias kalbas neigia, tačiau bent dalis konservatorių būtų ne prieš dirbti su valstiečiais.

Visgi su konservatoriais labiau draugauja premjeras Skvernelis, o ne partijos lyderis Ramūnas Karbauskis. Šis tikina, kad partijų skyrybomis nekvepia. Premjeras neslepia, kad gali būti atvirkščiai.

Ekspertai aiškina, kad seni vilkai socialdemokratai tiesiog bando maustyti politikos naujokus ir užsimiršta, kad nebe jie groja pirmuoju smuiku.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų