REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Čekijos kariuomenės rotacinės pajėgos baigė misiją Lietuvoje (nuotr. KAM)

Nuo sausio Lietuvoje bendrose pratybose dalyvavę Čekijos kariuomenės kariai baigė savo misiją.

10

Nuo sausio Lietuvoje bendrose pratybose dalyvavę Čekijos kariuomenės kariai baigė savo misiją.

REKLAMA

Penktadienį jie apdovanoti Lietuvos kariuomenės medaliais „Už tarpusavio paramą“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Čekų kuopą Lietuvoje sudarė lengvųjų pėstininkų ir desantinis būriai. Kariai pratybose treniravosi naudodami pistoletus ČZ, automatinius šautuvus CZ805, kulkosvaidžius FN-Minimi, snaiperinius šautuvus SVD. Rotaciniam laikotarpiui čekai taip pat buvo atsigabenę lengvai šarvuotus daugiafunkcinius IVECO transporterius su 12,77 mm kulkosvaidžiais M2HB „Browning“, kitą logistinę techniką.

REKLAMA

„Čekijos karių veikla Lietuvoje vyko trimis etapais, kurie apėmė pasirengimą, karių integraciją ir bendras pratybas. Abiejų šalių kariai treniravosi, vykdė kovinio šaudymo pratybas Kairių ir Pabradės poligonuose, taip pat treniruočių komplekse „Mūšis mieste“, – sakė Kęstučio bataliono vadas majoras Andrius Jagminas.

Tai buvo pirmas kartas, kai apie 150 Čekijos karių, kaip NATO rotacinės pajėgos, buvo atsiųstos į Lietuvą įgyvendinant Aljanso saugumo užtikrinimo priemones Baltijos šalyse.

Nuo 2014 metų pavasario stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione Lietuvoje dislokuojami rotuojamos JAV sausumos pajėgų kuopos kariai, taip pat po kelis mėnesius mūsų šalyje treniravosi Belgijos, Danijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Portugalijos, Vengrijos ir Vokietijos karių kuopos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų