REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar XVIII a. atsitiktinai iš aliejaus, kiaušinių, acto ir druskos suplaktu padažu esame įpratę gardinti ne tik kiaušinių, bet ir žuvies, mėsos patiekalus, daržovių salotas. Kaskart pasigirsta skirtingų diskusijų pusių, nesutariama, ar majonezo vertėtų vengti, ar valgyti neskaičiuojant.

Dar XVIII a. atsitiktinai iš aliejaus, kiaušinių, acto ir druskos suplaktu padažu esame įpratę gardinti ne tik kiaušinių, bet ir žuvies, mėsos patiekalus, daržovių salotas. Kaskart pasigirsta skirtingų diskusijų pusių, nesutariama, ar majonezo vertėtų vengti, ar valgyti neskaičiuojant.

REKLAMA

Medikas Vitalijus Naumavičius teigia, jog visos majonezo sudedamosios dalys atskirai yra sveiki produktai. Juos sumaišius ir apdorojus išeina virškinimui tinkamas maistas.

„Kai majonezą mes paverčiam technologiniu produktu, kuriame nebelieka aliejaus, nebelieka kiaušinių – tik milteliai, nebelieka citrinos – tik rūgštis, tokiu atveju tą daiktą vadinti majonezu yra majonezo įžeidimas“, - teigia V. Naumavičius.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Kulinariniai triukai“ ištraukoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų