REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija elektroninėje deklaravimo sistemoje paskelbė preliminarias deklaracijas – pirmieji gyventojai jau deklaruoja pajamas.

Valstybinė mokesčių inspekcija elektroninėje deklaravimo sistemoje paskelbė preliminarias deklaracijas – pirmieji gyventojai jau deklaruoja pajamas.

REKLAMA

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) atnaujinus ir supaprastinus elektroninio deklaravimo sistemą, 2016 metų pajamų deklaravimas šiemet turėtų būti lengvesnis, sako VMI atstovė.

„Tikėtina, kad visos 1,1 mln deklaracijų bus pateiktos vos keletos mygtukų paspaudimu. Atsižvelgdami į klientų poreikius, šiemet atnaujinome elektroninio deklaravimo sistemą. Gyventojas lengvai ras susistemintą jam reikalingą informaciją, pranešimus apie taisytinas klaidas, paprasčiau bus pateikti deklaraciją ir pridėti reikalingus dokumentus“, - ketvirtadienį, kai prasidėjo 2016 metų pajamų ir turto deklaravimas, spaudos konferencijoje sakė VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Anot jos, sistemoje bus galima pasinaudoti neapmokestinamųjų pajamų dydžio skaičiuokle 2012-2016 metams. Ji aktuali tiems, kurie dirbo ne visus metus ir gali susigrąžinti dalį pajamų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak S.Aliukonytės-Šnirienės, už 2016 metus gyventojams bus grąžinta apie 60 mln. eurų permokų, o valstybei jie sumokės apie 90 mln. eurų mokesčių - šie rodikliai yra tokie pat, kaip ir pernai.

REKLAMA

„Deklaravimas jau vyksta. Kadangi sistemos vartai buvo atverti vidurnaktį, tai šį rytą jau turėjome keletą tūkstančių deklaracijų. Dabar deklaracijas skaičiuojame dešimtimis tūkstančių“, - tvirtino S.Aliukonytė-Šnirienė.

Valstybinė mokesčių inspekcija yra paruošusi 1,5 mln. preliminariųjų pajamų deklaracijų, kurias galima pateikti internetu. Inspekcija teigia, kad pernai 84 proc. individualią veiklą registravusių gyventojų deklaracijas pateikė laiku.

Praėjusiais metais deklaracijas pateikė apie 1,19 mln. gyventojų (99,4 proc. tai padarė elektroniniu būdu). Gyventojai, kaip ir kasmet, pajamas turi deklaruoti iki gegužės 2 dienos.

Išsamiau žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų