REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Praėjo penkeri metai, bet dar dabar prieš akis stovi jis išsiskėtęs savo krėsle su treningais ir auksine grandinėle ant kaklo“, – pasakojimą apie nepamirštamą darbo pokalbį pas verslininką, parlamentarą Kęstutį Pūką pradeda kaunietė Eglė.

„Praėjo penkeri metai, bet dar dabar prieš akis stovi jis išsiskėtęs savo krėsle su treningais ir auksine grandinėle ant kaklo“, – pasakojimą apie nepamirštamą darbo pokalbį pas verslininką, parlamentarą Kęstutį Pūką pradeda kaunietė Eglė.

REKLAMA

Eglė (redakcijai pavardė žinoma) šiuo metu yra laimingai ištekėjusi moteris. Ji gyvena Kaune, visai netoli K. Pūko rezidencijos. Todėl savo pavardės skelbti nepanoro. „Jis atrodo neprognozuojamas. Esu sutikusį jį Kaune. Nenorėčiau turėti paskui nemalonaus kontakto“, – sako moteris.

Savo istorija Eglė panoro pasidalinti kilus visuomenės pasipiktinimui dėl gašlaus dabartinio parlamentaro elgesio su moterimis. „Kuo daugiau žmonių žinos, kas jis per tipas – tuo geriau“, – įsitikinusi pašnekovė.

Prieš penkerius metus 22 metų meno vadybos studentė rado darbo skelbimą – K. Pūkas ieško administratorės. Darbą su studijomis norėjusi suderinti mergina nieko blogo neįtardama nuėjo į darbo pokalbį. Tris valandas trukęs košmaras iki dabar stovi jai akyse su visomis detalėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Į pokalbį vedė labirintais

Eglė pasakoja, kad jau pakeliui į K. Pūko „rūmus“ apėmė nemalonus jausmas. Ant kalno stūksančios, tvora aptvertos pilies vaizdas žadėjo, kad darbo pokalbis bus įdomus. Ne gerąja prasme.

REKLAMA

„Pastatas atrodo labai įdomiai. Lyg namai, lyg administracinės patalpos. Visiškai neaišku, kur tu ten papuolei. Įeini į atskirą pastato dalį, kur pasitinka administratorė. Mergina kalba įdomiomis užuominomis. Maždaug, nežinome, ar jūs čia tiksite, nes mūsų vadovas išrankus ir panašiai. Bet jos atranką aš praėjau ir ji nusprendė nuvesti mane pas patį Pūką. Kai pradėjome eiti, išsigandau pačioje pradžioje, nes vedė tokiais klystkeliais, kad vargu ar pati būčiau radusi kelią atgal. Visur prietema, šviesos išjunginėtos. Įpusėjus kelią link Pūko kabineto aš jau buvau pamiršusi nuo kur pradėjome eiti. Galiausiai patekau į kabinetą. Ten – didžiulės krūvos dokumentų, kaip pas ypač svarbų žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentų krūvos ant stalų, po stalais, ant spintų – visur. O dideliame odiniame valdovo krėsle sėdi Pūkas. Apsirengęs mėlynu treningu su raudona sportine palaidine, ant kaklo – stora auksinė grandinėlė. Toks visas atsilošęs ir klausia administratorės „na, tai ką man turi?“. Stoviu tokia pasimetusi. Buvau labai jauna, darbo pokalbių daug neturėjusi, nežinojau net kaip reaguoti“, – pasakoja Eglė.

„Mokosi tik durniai, o pas mane tau nieko netrūks“

Verslininkas visų pirma pabrėžė, kiek pas jį daug dokumentų ir kad darbas laukia didis. Tuomet mestelėjo kelis klausimus apie merginos patirtį. Sužinojęs, kad Eglė studijuoja ir siekia magistro laipsnio, vyras puolė šaipytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradėjo laidyti labai įdomius komentarus: „Ką, tu čia manai, kad būsi protingesnė už visus, jei universitetą baigsi? Tai daro tik durniai“. Būtent tokiu žargonu. Nežinojau, net ką atsakyti. Bandžiau kultūringai nuglaistyti. Bet jis kalbėjo toliau: „Gal tu neturi, ką veikti, kad mokaisi? Pažiūrėk, kaip aš gyvenu – man nieko netrūksta. Tiems, kas su manimi gyvena, taip pat nieko netrūksta. O jei tu pas mane būsi, ir tau nieko netrūks ir mokytis nereikės. Galėsi naudotis visais mano turimais privalumais, baseinu, sporto inventorium“. Čia jau pamačiau, kad čia nieko gero nebus“, – prisimena pokalbį Eglė.

Pasiūlė stoti į politinį judėjimą

Kai kalba pagaliau pasisuko link darbo, K. Pūkas pareiškė merginai, kad ji privalo stoti į jo politinį judėjimą. Kitaip dirbti pas jį negalės.

REKLAMA

„Jis paklausė, ar priklausau kokiai nors politinei partijai. Pasakiau, kad ne. Tuomet jis pareiškė, kad tai vienas iš mano privalumų, mat galėsiu stoti į jo politinį judėjimą. Tai – pagrindinė sąlyga, kitaip dirbti pas jį negalima. Pradėjo pasakoti, kad visi aplink vagys ir apgavikai, o jis kovoja prieš korupciją ir siekia išmesti vagis iš politikos. Aš jam atsakiau, kad politika nesidomiu ir neplanuoju stoti į jokį judėjimą. Bet jis pasakė, kad privalėčiau ir net galėčiau dirbti jo sekretore, kuri dokumentuotų to judėjimo veiklą. Pradėjo rodyti kažkokius dokumentus, pasakoti, ką jie ten daro“, – pasakoja moteris.

Administratorės vakarais valo kilimus ir maudosi kartu baseine

Kai Eglė dar kartą patikino, kad su jokiu politiniu judėjimu nenori turėti reikalų ir atėjo darbintis administratore, K. Pūkas paaiškino merginai dar negirdėtas administratorės darbo subtilybes.

REKLAMA

„Jis pareiškė, kad aš turėčiau dirbti, kada tik jis užsigeis – 24/7. O pareigos apimtų visus jo poreikius. Pavyzdžiui, pasiurbliuoti jo kambarį vakare. Atsakiau, kad čia nelabai panašu į administratorės pareigas. Jis pradėjo juoktis ir sako: „Kai yra darbo, nesvarbu, koks tai darbas. Sutvarkyti kambarį, pakloti lovą. Ir tu turi tai padaryti. Jei darbo nėra ir turi laisvesnį laiką, gali pramogauti pas mane. Galime išsimaudyti kartu baseine, galim nueiti pasportuoti, gali naudotis visomis patalpomis“. Tada jis man parodė už lango esantį baseiną ir paklausė, ar turiu su savimi bikinį. Tada jau man pasidarė karštą ir galvoju, pro kur aš čia atėjau ir ar spėsiu pabėgti“, – prisimena Eglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasigedo nuogų kojų ir makiažo

Į darbo pokalbį studentė ėjo apsirengusi kelnes, uždarus marškinėlius ir švarkelį. K. Pūkas, kaip jau skelbta, itin tėviškai besirūpinantis savo darbuotojomis, suskubo pakomentuoti, kad su tokia išvaizda mergina toli neis.

„Pasakė, jog dirbant pas jį reikėtų šiek tiek kitaip rengtis. Mat jam labiau patinka, kai jaunos merginos rengiasi sijonais. Anot jo, kol mes jaunos, reikia rodyti, ką turi gražiausio. Tada jau tik tylėjau ir galvojau, kaip kuo greičiau nutraukti pokalbį. O jis paklausė, gal norėčiau išbandyti savo jėgas kaip žurnalistė ir vesti laidas. Pradžioje pokalbio minėjau, kad mane domintų. Nuėjome į studiją. Pakeliui jis man aiškino, kokie jo darbe teikiami privalumai jaunoms gražioms merginoms. Pabrėžė, kad visuomet gali duoti man pinigų, jei prireiks. Pasiūlė pabendrauti su jo jauna žmona, kuri gali papasakoti, jog jis suteikia jaunoms moterims, ko tik jos nori. Papasakojo, kad prigalvoja visokių pramogų, jo darbuotojos leidžia su juo ir laisvalaikį“, – sako moteris.

REKLAMA

Televizijos studijoje K. Pūkas davė merginai paskaityti tekstą apie orus. Verslininkui nepatiko suvalkietiškas akcentas, todėl jis nusprendė, kad geriausiai Eglė tiks administratorės pareigose. Tačiau, kad gerai atliktų savo darbą, pirma merginai reikėtų išmokti dažytis.

„Jis pabrėžė, kad išvaizda mano gera, amžius geras, nieko man netrūksta. Tik aprangą reikėtų pakeisti. Nesidomėjo mano patirtimi, mokslais. Tik akcentavo išvaizdą. Pareiškė, kad į darbo pokalbį negražių net nesikviečia. O aš anot jo pakankamai graži, kad galėčiau pas jį dirbt. Tik siūlė man pradėti dažytis“, – sako Eglė.

Pamelavo, kad ištrūktų iš pokalbio

Mergina darbo pokalbyje užtruko apie 3 valandas. Ir ištrūko tik pamelavusi. „Sėdėjau ten kaip užhipnotizuota ir viskas plaukė pro šalį. Būčiau užsibuvusi ten dar ilgiau, bet tiesiog pamelavau, kad ištrūkčiau. Pasakiau, kad palikau automobilį ant gatvės prastoje vietoje ir turiu jį patraukti. Melavau, kad tik kuo greičiau iš ten galėčiau dingti. Ieškojau pasiteisinimo, nes esu mandagus žmogus, nenorėjau nekultūringai išeiti. Atsisveikinusi su juo tiesiog bėgte išbėgau. Net dabar kiekvieną kartą pravažiuodama tuos rūmus prisimenu tą pokalbį ir nukrečia šiurpas. Tik grįžusi namo suvokiau, kad kitą kartą einant į darbo pokalbį reikia pasiskaityti skundai.lt. Kiek ten visko prirašyta... Ir visų merginų patirtis tokia pati“, – sako Eglė.

REKLAMA

Po šiurpą keliančio darbo pokalbio Eglei K. Pūko administratorė skambino net kelis kartus. Kvietė į darbą. Su sąlyga, kad mergina pakeis „aprangos kodą“. Eglė sako dar ilgai po to bijojusi atsiliepti nežinomam numeriui, kad tik netektų kalbėtis su ponu Pūku.

Šiuo metu istorija apie viešnagę K. Pūko rūmuose Eglei kelia juoką, tačiau tuomet mergina ne juokais išsigando. Moteris sako turinti vilties, kad taip su moterimis besielgiantis senstelėjęs gašlūnas bus išdeleguotas iš Seimo nario kėdės ir sulauks sankcijų už savo elgesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų