REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Antoine Griezmann ir Radamel Falcao (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai pasiekė paskutinę stadiją. Liko vos dvi rungtynės ir jau žinosime, kas šiais metais Europoje pateko tarp aštuonių stipriausių. Nors Madrido „Atletico“ ir „Manchester City“ ekipos kol kas turi geresnius šansus, bet Lėverkuzeno „Bayer“ ir „Monaco“ ekipų nurašyti dar nereikėtų.

18

UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai pasiekė paskutinę stadiją. Liko vos dvi rungtynės ir jau žinosime, kas šiais metais Europoje pateko tarp aštuonių stipriausių. Nors Madrido „Atletico“ ir „Manchester City“ ekipos kol kas turi geresnius šansus, bet Lėverkuzeno „Bayer“ ir „Monaco“ ekipų nurašyti dar nereikėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madrido „Atletico“ – Lėverkuzeno „Bayer“

REKLAMA

Pirmosios šių ekipų tarpusavio rungtynės Vokietijoje baigėsi „Atletico“ pergale 4:2. Įvarčius nugalėtojams mušė Saulis, Antoine Griezmannas, Kevinas Gameiro ir Fernando Torresas, o vokiečių gretose pasižymėjo Karimas Bellarabi ir Stefanas Savičius. Net keturiskart mušę „raudonai-balti“ nėra linkę praleisti daug įvarčių, todėl „Bayer“ triumfo tikėtis yra gan sunku.

Per paskutines penkias rungtynes „Atletico“ iškovojo 3 pergales (įskaitant prieš „Bayer“), tačiau lygiosiomis sužaidė su La Korunjos „Deportivo“ ir 1:2 pralaimėjo „Barcelona“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA

„Bayer“ forma atrodo kiek prasčiau: jie po pralaimėjimo prieš būsimus varžovus nėra iškovoję nei vienos pergalės. Lėverkuzeno ekipa patyrė dar du pralaimėjimus ir kartą sužaidė lygiosiomis.

„Rojiblancoms“ padėti negalės suspenduoti Gabi ir Filipe Luisas, o traumas patyrę Kevinas gameiro, Tiago ir Augusto Fernandezas. Vokietijos ekipoje suspenduoti yra Hakanas Calhanoglu ir Benjaminas Henrichsas, dėl traumų į aikštę neišbėgs Omeras Toprakas, Stefanas Kiesslingas, Larsas Benderis ir Jonathanas Tahas.

Komentatorius Rytis Vyšniauskas: Man atrodo, kad čia turime panašią porą į „Porto“ su „Juventus“, kai pirmos rungtynės atsakė į pagrindinį klausimą. Nemanau, kad Simeone komanda gali Madride praleisti tris įvarčius. Nematau tokio dalyko ir nemanau, kad tai yra realu. Gal ir patys „Bayer“ futbolininkai atvyksta daugmaž susitaikę, kad Čempionų lyga jiems baigėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad didelių intrigų ir stebuklų nepamatysim. Galvoju, kad prie savų žiūrovų „Atletico“ gali pasiimti ir minimalią pergalę. Kas jau kas, bet Simeone moka motyvuoti žaidėjus rungtynėms, „Atletico“ turėtų tiesiog profesionaliai atidirbti savo darbą ir padaryti tai, ką pridera.

„Monaco“ – „Manchester City“

Pirmosios šių ekipų rungtynės Mančesteryje buvo itin rezultatyvios. Ten pergalę 5:3 iškovojo „mėlynieji“. Įvarčius jiems pelnė Raheemas Sterlingas, Leroy`us Sane, Johnas Stonesas ir du pridėjo Sergio Aguero. „Monaco“ gretose du mušė Radamelis Falcao, vieną pridėjo Kylianas Mbappe.

REKLAMA

Po prieš dvi savaites patirto pralaimėjimo Anglijoje, „Monaco“ iškovojo 4 pergales iš eiles, „Man City“ vienas rungtynes sužaidė lygiosiomis ir laimėjo triskart.

Prancūzijos ekipos gretose suspenduotas yra Kamilis Glikas, o dėl traumų nežais Guido Carrillo ir Gabrielis Boschilia. „Mėlynųjų“ gretose dėl traumos nežais Gabrielis Jesusas, nėra aišku ar rungtyniaus Vincentas Kompany.

Komentatorius Rytis Vyšniauskas: Čia jau yra reikalų. Guardiola prieš rungtynes kalbėjo, kad nepaisant pergalės 5:3, jis nėra treneris, kuris išsiųstų savo komandą gintis ir saugoti rezultatą. Jis nori, kad jo komanda žaistų, atakuotų, bandytų įmušti. Manau, kad taip ir bus, o tai reiškia, kad matysime labai atvirą kovą.

REKLAMA

„Monaco“ irgi yra atakuojanti komanda, rezultatyviausia Prancūzijos čempionate, turi daug talento, žaidžia namuose. Jei 8 įvarčius pamatėme per pirmas tarpusavio rungtynes, tai čia, manau, bent trijų galime tikėtis, nes abi komandos turi aukšto lygio išpildytojus. Su dviejų įvarčių persvara „City“ yra favoritas, bet „Monaco“ nenurašyčiau. Tai – stipri, gera komanda.

Viskas labai priklausys nuo to, kas pirmi įmuš įvartį. Jei „City“ muštų pirmi, tada galbūt jau būtu sunku „Moncao“ atsitiesti, bet jei prancūzai įmuštų, tarkime, per pirmą pusvalandį, jiems reikėtų vieno įvarčio, jau ir ta emocinė persvara būtų jų pusėje ir „Man City“ būtų labai sunkus vakaras, nes žinome, kad jie turi rimtų problemų su gynyba šį sezoną, tai parodė jau pirmosios rungtynės. Otamendi su Stonesu yra trapi ir pažeidžiama vidurio gynėjų pora, Radamelis Falcao maudė juos kaip norėjo. Faktas, kad „City“ labai saugūs jaustis negali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų