REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Martynas Echodas, Vaidas Pauliukėnas ir Donatas Sabeckis (tv3.lt fotomontažas)

Iki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono pabaigos kiekvienai komandai liko sužaisti po 10 rungtynių, o turnyro lentelėje jau galima pradėti braižyti atkrintamųjų varžybų scenarijų. Tačiau jame net ir labai norint neina įpaišyti „Šiaulių“ komandos.

58

Iki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono pabaigos kiekvienai komandai liko sužaisti po 10 rungtynių, o turnyro lentelėje jau galima pradėti braižyti atkrintamųjų varžybų scenarijų. Tačiau jame net ir labai norint neina įpaišyti „Šiaulių“ komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt kviečiai panagrinėti „Šiaulių“ sezono statistiką.

REKLAMA

Niekam nėra paslaptis, kad „Šiauliai“ šį sezoną turi labai rimtų problemų: komanda prarado rėmėją, neteko dalies finansų, iškovojo tik 3 pergalės, patyrė 23 pralaimėjimus, o paskutinė vieta lentelėje visa tai puikiai iliustruoja. Nuo sezono pradžios iš komandos išvyko net 9 žaidėjai.

Daugiausiai taškų šiame sezone krito būtent į šiauliečių krepšį. Klaipėdos „Neptūnas“ lapkričio 6-ąją suvertė net 110. Mažiausiai taškų taip pat pelnė „Šiauliai“. Jie rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ sukrapštė vos 45-kis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, saulės miesto komandos rungtynės su Kėdainių „Nevėžiu“ buvo kol kas rezultatyviausios. Abi komandos pelnė net 191 tašką, o „Šiauliai“ šventė pergalę 99:92.

Tačiau tada vėl matome statistiką, kurios ši komanda nenorėtų prisiminti. Didžiausiu skirtumu namų rungtynėse „Vytautas“ prieš Šiaulių ekipą laimėjo net 52 taškais (109:57), o didžiausią pergalę išvykos rungtynėse iškovojęs „Žalgiris“ šiauliečius jų pačių tvirtovėje nukalė net 53 taškų skirtumu (45:98).

„Šiauliai“ yra komanda, į kurios krepšį per vieną kėlinį yra pelnytas rekordinis taškų skaičius. 36 taškus nieko nebelėmusiame ketvirtajame kėlinyje sumetė Prienų-Birštono „Vytautas“. Mažiausiai taškų per ketvirtį taip pat yra pelnę šiauliečiai. Jie namų arenoje į „Žalgirio“ krepšį įmetė vos 4 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvitaškius už „Šiaulius“ (45,3%) prasčiau meta tik Alytaus „Dzūkija“ (44,8%), o pagal tritaškių pataikymą šiauliečiai yra paskutiniai (vos 28,5% taiklumas).

Komanda visame LKL pelno mažiausiai taškų (68,8), o varžovams leidžia įmesti daugiausiai (89,5).

Nemaloni pirma vieta saulės miesto klubui atitenka ir pagal klaidas. Vidutiniškai per rungtynes „Šiauliai“ varžovams dovanoja po 16,27 kamuolio. Tiesa, lygiai tiek pat klysta ir Kėdainių „Nevėžis“.

Skrajojantiems varžovams šiauliečiai yra geriausias taikinys. Oponentai per rungtynes vidutiniškai blokuoja net po 4,54 metimo.

REKLAMA

Nekeista ir tai, kad „Šiauliai“ yra pati neefektyviausia komanda čempionate. Vidutiniškai komandos naudingumo koeficientas siekia 62,4 balo, o 9-oje vietoje esanti „Dzūkija“ renka po 73 naudingumo balus.

Kai žiūrime į rezultatyviausių pirmenybių žaidėjų sąrašą, pirmąjį šiaulietį sutinkame vos 26-oje vietoje. Martynas Echodas vidutiniškai pelno po 9,9 taško. Antras komandoje – Tomas Lekūnas, bendroje rikiuotėje jis yra vos 40-tas (vid. 8,67 tšk.).

Tiesa, Vladyslavas Koreniukas renka po 14,4 taško, tačiau komandoje yra tik nuo gruodžio mėnesio. Į pasiekimų sąrašus yra įtraukiami žaidėjai, sužaidę bent pusę čempionato rungtynių.

REKLAMA

Donatas Sabeckis su rezultatyvių perdavimų vidurkiu (5,15) yra ketvirtas visame čempionate, jis atlieka lygiai trečdalį visos komandos perdavimų, tačiau užima trečiąją vietą pagal klaidas (vid. 2,62). Taip pat gynėjas yra penktas pagal perimtus kamuolius (vid. 1,42).

Martynas Echodas pagal atkovotus kamuolius LKL pirmenybėse yra šeštas, jis nusiima po 6,12 kamuolio, taip pat jis yra lyderis pagal išprovokuotas pražangas (vid. 4,36).

Nepaisant, atrodo, košmariškų rezultatų, žiūrovai nuo komandos nenusisuko. Pagal lankomumą „Šiauliai“ yra septinti, o jų rungtynes vidutiniškai stebi 1470 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų