REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Įtariamasis Ievos Strazdauskaitės žudikas nuotr. Broniaus Jablonsko

Pastaruoju metu visuomenę sudrebina įvairūs smurto proveržiai. Marijos radijo laidoje diskutuojama apie smurto realybę, jos priežastis bei kiekvieno žmogaus atsakomybę, laidos žodžiais kalbant, kuri remiasi į taikos siekimą ir atleidimą.

29

Pastaruoju metu visuomenę sudrebina įvairūs smurto proveržiai. Marijos radijo laidoje diskutuojama apie smurto realybę, jos priežastis bei kiekvieno žmogaus atsakomybę, laidos žodžiais kalbant, kuri remiasi į taikos siekimą ir atleidimą.

REKLAMA

Laidoje dalyvavo vyskupas Kęstutis Kėvalas, kun. Povilas Narijauskas, politologas Dovilas Petkus ir nužudytosios Ievos Strazdauskaitės pusseserė Živilė. 

„Aš pritarčiau kunigui, kuris sako, kad žiniasklaida bando atkreipti dėmesį į pačias nemaloniausias detales, nes nuo pat praėjusios savaitės pradžios, kai tik aš sužinojau, aš gi irgi sužinojau tik iš žiniasklaidos, kad dingo mums artimas žmogus. Kai mes kreipėmės pagalbos, buvo labai sunku. Mes ir per socialinę erdvę pasidalinome pagalbos prašymais. Buvo labai keista, nes labai daug žmonių puolė skambinti, dalintis. Po keletos valandų jau net radau straipsnį su mano citatomis, mano vardu. Nors su manimi net nebuvo susisiekta. <..> Atrodo, kad buvo ieškota detalių, nuo kurių viskas darydavosi tik dar neaiškiau. Man buvo truputėlį liūdna. <..> Buvo labai daug dviprasmiškumo“, - laidoje sakė mergina.

„Aš visą laiką labai daug galvojau apie šį nusikaltimą. Ir kai galiausiai penktadienį sužinojome, kas vis tik įvyko, žiniasklaidoje matėme labai daug pasiūlymų grąžinti mirties bausmę ir pan. Tuomet aš pati savęs klausiau, koks mano, kaip tikinčio žmogaus, požiūris. Aš labai ilgai blaškiausi. Sekmadienį, per mišias, man atėjo atsakymas. Vienas kunigas sakė, kad labai liūdna, kad žmonės šiais laikais yra labai susikoncentravę į daiktus, materialius dalykus. Mes iškeliame į aukščiausią poziciją daiktą. Ir ši situacija parodė, kad mašina buvo aukščiau merginos gyvybę. Bet man neatėjo noras kaltinti tų žmonių. Greičiausiai žmonės, kurie darė tą nusikaltimą, niekada neišgirdo tos frazės... Galbūt jeigu jie būtų girdėję tą nuo mažens, galbūt jie būtų apie tai pagalvoję tą sekundę“, - sakė Živilė.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudyta sekmadienio vakarą

Penktadienį policijos vadovas pranešė, kad plungiškė I.Strazdauskaitė buvo nužudyta sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį.

REKLAMA

Buvo pranešta apie keturis įtariamuosius – 23-26 metų amžiaus Kauno apskrities gyventojus, anksčiau teistus už vagystes, plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas pastaruoju metu būtų sulaukę grasinimų.

Svarbiausių įvykių chronologija:

2017-03-07. Kovo 6 dieną apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė, kuri, pravažiavusi Kauną, dingo;

REKLAMA
REKLAMA

2017-03-07 iki 2017-03-10. Merginos paieškos tęsėsi beveik savaitę;

2017-03-10. Penktadienį per spaudos konferenciją patvirtinta, kad mergina rasta negyva dar sekmadienio vakarą;

2017-03-12. Buvo sulaikyti šeši įtariamieji;

2017-03-12.Pasak pareigūnų, smurto žymės ant kūno „reiškia, kad ji buvo nužudyta“;

2017-03-12.Vilniaus miesto apylinkės teismas sekmadienį patenkino prokurorų prašymus suimti keturis iš šešių įtariamųjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų