REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Bastys stabdo narystę socialdemokratų partijoje

Atnaujinta 16.08

Seimo narys Mindaugas Bastys suspenduoja savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, kol bus ištirta paskelbta informacija dėl galimo jo pažeidžiamumo.

Seimo narys Mindaugas Bastys suspenduoja savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, kol bus ištirta paskelbta informacija dėl galimo jo pažeidžiamumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jokios įtakos man, kaip Seimo nariui, niekas nedarė, bet paskleista informacija meta šešėlį ir man, ir partijai. Todėl ne tik atsistatydinau iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų, bet ir gavęs partijos bičiulių pritarimą suspenduoju savo narystę LSDP, kol bus ištirta viešai paskelbta informacija apie mane,“ – sako Mindaugas Bastys.

REKLAMA

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius palaiko Mindaugo Basčio sprendimą suspenduoti narystę partijoje, kol bus išaiškinta ir įvertinta visa informacija, paskelbta VSD pažymoje ir viešojoje erdvėje. „Norime kad neliktų jokių insinuacijų ir neaiškumų. Objektyvus tyrimas turėtų sudėti visus taškus šioje istorijoje“.– sako A. Butkevičius.

Konservatoriai sieks inicijuoti komisiją dėl grėsmių nacionaliniam saugumui

Didžiausia opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Seime inicijuoja laikinąją tyrimo komisiją grėsmėms nacionaliniam saugumui tirti.

REKLAMA
REKLAMA

„Nutarėme kreiptis į Seimo kolegas, į Seimą siūlydami nutarimą, kuriuo būtų sukurta laikinoji komisija, tirsianti grėsmes nacionaliniam saugumui pagal paviešintą informaciją“, – pirmadienį BNS sakė TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, tyrimas turėtų būti pradėtas remiantis vieša Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija apie Seimo nario Mindaugo Basčio galimus neskaidrius ryšius su Rusijos energetikos kompanijų, nusikalstamo pasaulio atstovais.

Anksčiau konservatoriai ketino pradėti rengti apkaltą M.Basčiui remdamiesi minėta VSD išvada, tačiau pirmadienį nutarė, kad situacija turėtų būti ištirta giliau. Juoba, kad ir premjeras Saulius Skvernelis, ir VSD direktorius Darius Jauniškis patvirtino, jog žvalgyba turi daugiau duomenų apie M.Basčio ryšius. „Tai yra pirmas žingsnis į apkaltą, nes tos komisijos išvadų pasekmė ir papildoma informacija gali padėti aprėpti platesnį spektrą ir platesnę formuluotę apkaltai. Ir gal net ne vienam Seimo nariui“, – tvirtino G.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų