REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Policijos paviešinta informacija: galima I. Strazdauskaitės maršrutas ir vieta, kur rastas automobilis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje sulaikyti nebe keturi, o šeši įtariamieji, sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Anot jo, mintis nužudyti merginą kilo spontaniškai.

16

Plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje sulaikyti nebe keturi, o šeši įtariamieji, sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Anot jo, mintis nužudyti merginą kilo spontaniškai.

REKLAMA

„Vietoj keturių jau yra šeši sulaikyti asmenys, tai yra sulaikytų asmenų ratas didėja ir ką galiu šiandien jau konstatuoti, kad matomos išorinės smurto žymės ant rastos įvykio vietoje aukos“, - LRT laidoje „Panorama“ penktadienį sakė L.Pernavas.

Jis aiškino, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

„Dabar jau mes matome, kad ta mintis nužudyti Ievą kilo spontaniškai ir dabar aš jau iš tikrųjų galiu konstatuoti, kad mes negalėjome niekuo padėti, negalėjome nieko pakeisti, bet, kaip sako, viltis miršta paskutinė ir iki paskutinio momento visi mes galvojome, kad vis tik pavyks pabaigti tą situaciją, kad ji baigtųsi ne taip tragiškai, kaip dabar“, - teigė generalinis komisaras.

Pasak pareigūno, smurto žymės ant kūno „reiškia, kad ji buvo nužudyta“.

Generalinis komisaras teigė kol kas negalintis atsakyti, ar sulaikytųjų bus daugiau.

„Šiuo metu vyksta tyrimas ir iš tikrųjų negalėčiau pasakyti, kad tai yra visi. Apklausiami asmenys ir tada mes matysime, ar tas ratas gali dar plėstis“, - sakė L.Pernavas. Jis pakartojo, kad, pirminiais duomenimis, įtariamųjų tikslas buvo merginos vairuotas automobilis. Tačiau komisaras tikino negalintis pasakyti, ar automobilis buvo nusižiūrėtas iš anksto. Paklaustas, kas nutiko ne taip, kad įtariamieji nepasiėmė automobilio, L.Pernavas tikino, kad reikia kalbėti apie socialines problemas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt mums reikia kalbėti ne apie tai, kas nutiko ne taip, ne apie tą automobilį, o apskritai apie sistemines problemas mūsų valstybėje, visuomenėje. Pažiūrėkit, turbūt keli dalykai, kuriuos turime išskirti: tai didžiulė socialinė atskirtis, tai karta asmenų, užaugusių po 1990 metų, gimę nepriklausomoje Lietuvoje. (...) Tai žvėrys, tai yra užaugę alkoholikai, užaugę narkomanai“, - sakė L.Pernavas.

REKLAMA

Jis teigė, kad įtariamiesiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Anksčiau penktadienį policijos vadovas pranešė, kad Plungiškė I.Strazdauskaitė buvo nužudyta sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį.

Prieš kelias valandas buvo pranešta apie keturis įtariamuosius – 23-26 metų amžiaus Kauno apskrities gyventojus, anksčiau teistus už vagystes, plėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas pastaruoju metu būtų sulaukę grasinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų