REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo moterys reikalauja, kad seksualiniu priekabiavimu kaltinamas „tvarkietis“ Kęstutis Pūkas atsistatydintų. Priešingu atveju Parlamentinė moterų komisija žada siekti atstatydinti jį per apkaltą. Pats K. Pūkas sako net nežadantis galvoti apie atsistatydinimą.

Seimo moterys reikalauja, kad seksualiniu priekabiavimu kaltinamas „tvarkietis“ Kęstutis Pūkas atsistatydintų. Priešingu atveju Parlamentinė moterų komisija žada siekti atstatydinti jį per apkaltą. Pats K. Pūkas sako net nežadantis galvoti apie atsistatydinimą.

REKLAMA

Atsistatydinti ar atsiprašyti nežada

Žiniasklaidoje pasirodžius kaltinimams, kad K. Pūkas darbo pokalbio merginą vedėsi į Seimo viešbutį, vėl susidomėta šio naujai iškepto parlamentaro reputacija.

Pats K. Pūkas savo veiksmuose neįžvelgia nieko blogo, nei atsistatydinti, nei atsiprašyti nežada. Jis sako tapęs provokacijos auka. „Nematau už ką atsiprašyti. Realybėje aš nieko nepažeminau. Čia tyčinė provokacija. Dėl to, kad visą gyvenimą kovoju prieš korupciją. Kodėl turiu atsistatydinti? Tegul atsistatydina tie, kurie Lietuvą nuskurdino“, – sako K. Pūkas.

Paklaustas, ar moterys, jau dešimtmetį internete besiskundžiančios jo priekabiavimu, taip pat yra provokacija, parlamentaras tikina, kad būtent taip ir yra. „Trylika metų kovoju prieš korupciją. Žinoma, kad čia provokacijos. Ko tik man neteko patirti“, – guodžiasi parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Per darbo pokalbį kalbėjosi apie merginos krūtis

K. Pūkas pateikė savo versiją, kaip įvyko dabar žiniasklaidoje linksniuojamas darbo pokalbis. Esą mergina pati leidosi į subtilias temas. „Aš žinau, kuri ten kalba. Ji čia pas mane verkė, kaip sunkiai gyvena šeimoje. Sakau, čia juk dirbti reikia, vaikeli. Tai ji klausia manęs, o kokio įvaizdžio čia reikia, kad jums tikčiau? Sakau, turi biškį pasistengt, išsitiest, nes tokia gunktelėjusi. Aš jai kaip tėvas dukrai aiškinu. O ji guostis ėmė – tai va, čia mano krūtys mažos. Sakau, nu kas čia tokio, kokias turi, tokios gražios“, – pokalbio detales dėsto K. Pūkas.

REKLAMA

Politikas aiškina, jog mergina pati pasiprašė, kad jis aprodytų savo kambarius. „Ji čia pas mane pabuvo, palikau jai raktą nuo kabineto. Paskui pasakiau, kad turiu važiuoti namo pasiimt tašę. Tai ji paklausė, uoj, ar galiu pažiūrėti, kaip čia jūs gyvenat? Nu einam, tai einam. Ką, aš bijau žmogų atsivest? Nuėjau, pasiėmiau tašę, koridoriuje pastovėjo, pasidairė. Paskui nuvežiau ją prie parduotuvės ir paleidau namo“, – aiškina K. Pūkas.

Pasidalino nuomone apie ištekėjusias moteris

Politikas neneigia, kad domėjosi, ar potenciali darbuotoja turi vaikų ir šeimą. Mat šeimą turinčios moterys darbui skiria mažiau laiko ir, politiko nuomone, Parlamente darbuotis neturėtų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš jai aiškiai pasakiau, kad nenoriu diskomforto tavo gyvenime. Jei turi tą galimybę, bandykim. Neturi, tai kam tu čia lendi? Paskui konfliktai namie atsiras. Šeimos ir taip silpnos dabar. Jei turi šeimą, tai ir darbą prisitaikyk pagal galimybes ir čia neik“, – nuomonę apie ištekėjusių moterų karjerą dėsto politikas.

Šimtai skundų – kaip į vandenį

Kaltinimai K. Pūkui seksualiniu priekabiavimu mirga visame internete jau ne vienerius metus. Portale skundai.lt dešimtys ar net šimtai moterų praneša, kad prie jų buvo priekabiauta darbo pokalbio ar darbo pas verslininką K. Pūką metu. Dar 2006 metais patalpintas anoniminis moters skundas skelbia: „jau vien nuėjus į darbo pokalbį galima suprasti, kad šnekama ne vien apie darbą“. Tokių ir kur kas atviresnių pareiškimų – daugybė. Tiesa, pats portalas šiandien mistiškai nebepasiekiamas. „Šiame portale nieko netalpinama“ – skelbia užrašas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, internete toliau sklando moterų pasakojimai apie karčią patirtį pas verslininką. „Ta jo "tvirtovė" kai vedasi pasikalbėti į kabinetą ir tu sėdėdama jame suvoki, kad net nebeprisimeni kelio kaip atėjai... <...> ir štai ponas pūkas, kuris per pokalbį bent 5 kartus tau pasako, kad tu "durna", nes mokaisi universitete, juk protingi žmonės, tokie kaip jis, pabaigia 9 klases ir prašau, puikiai gyvena ir yra labai protingi“, – socialiniame tinkle įspūdžiais iš darbo pokalbio pas K. Pūką dalijasi Eglė.

Seimo moterys netoleruos pažeminimo

Parlamentinė moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši įvertintų K. Pūko tinkamumą eiti Seimo nario pareigas. Liberalė Aušrinė Armonaitė sako, kad K. Pūko veiksmai žemina moteris. Įrodymų tam – į valias.

REKLAMA

„Kiekvienoje normalioje valstybėje tokiems kaltinimams iškilus į viešumą politikas privalo atsistatydinti. Įrodymų prieš jį yra tikrai pakankamai. Daugybė moterų internete papasakojo savo įspūdžius bandant pas jį įsidarbinti. Nenormalu, kad parlamentaras būsimai darbuotojai nori aprodyti Seimo viešbučio kambarius. Tai žemina visas moteris ir negali būti toleruojama“, – piktinasi A. Armonaitė.

Premjeras: tai turi tirti teisėsauga

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad kaltinimai K. Pūkui yra labai rimti. Net jei nei viena iš nukentėjusių moterų neišdrįs kreiptis į policiją, atvejį vis tiek turi tirti teisėsauga.

„Yra labai rimti kaltinimai ir tikrai turėtų teisėsauga sureaguoti. Aš manau, tai yra viena iš tų veikų, kurios turėtų būti vertinamos ir vertinamos teisėsaugos savo iniciatyva“, – sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė taip pat pasisako už tai, kad K. Pūko veiksmai būtų ištirti. „Čia ne šiaip sau teiginiai, kurie nuskambėjo viešojoje erdvėje. Tai turi būti paaiškinta, o gal ir tiriama teisėsaugos. Manau, dešimčių moterų liudijimai viešojoje erdvėje yra pakankama priežastis suabejoti parlamentaro reputacija“, – sako R. Baškienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų