REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikose užgesta penkiamečio iš Vilkaviškio rajono gyvybė. Jau vakar Kauno klinikų medikas Rimantas Kėvalas teigė, kad vaiko būklė kritinė ir šansai, kad vaikas išgyvens buvo prilyginami nuliui, o jo smegenys jau vakar buvo mirę.

Kauno klinikose užgesta penkiamečio iš Vilkaviškio rajono gyvybė. Jau vakar Kauno klinikų medikas Rimantas Kėvalas teigė, kad vaiko būklė kritinė ir šansai, kad vaikas išgyvens buvo prilyginami nuliui, o jo smegenys jau vakar buvo mirę.

REKLAMA

Prieš metus vaikas į Kauno klinikas buvo atvežtas kritinės būklės, ant jo kūnelio buvo daugybė kraujosruvų. Medikams nekilo abejonių, kad berniukas – smarkiai sumuštas. Tačiau teisėsauga tyrimą tada nutraukė, patikėjusi motinos ir sugyventinio versija, kad berniukas nukrito nuo laiptų. „Iš trečiadienio į ketvirtadienį naktį jam buvo nustatyta biologinė mirtis“, – BNS sakė klinikų atstovė spaudai Eglė Audickaitė.

Vaikų ligų klinikos vadovo Rimanto Kėvalo darytoje nuotraukoje ant kūnelio matėsi daugybė kraujosruvų. Medikai neabejojo, kad vaikas buvo smarkiai sumuštas.

REKLAMA
REKLAMA

Po patirtų traumų berniukas tapo neįgalus. Jis dažnai gulėdavo ligoninėje dėl potrauminių komplikacijų.

Neoficialiais duomenimis, prieš savaitę į Kauno klinikas atvežtas vaikas esą užspringo. Ir tai galėjo sukelti klinikinę mirtį.

REKLAMA

Praeitą savaitę Kauno apygardos prokurorai tyrimą atnaujino.

Trečiadienį portalą tv3.lt pasiekė laiškas, kuriame buvo rašoma apie pareigūnų aplaidumą, domintis šiuo įvykiu. Skaitytojas laiške neslėpė pykčio ir nusivylimo tarnybomis, kurios nekreipė dėmesio ir neapsaugojo vaiko nuo motinos ir jos su sugyventinio. Kurį, esą, vaiko motina slepia savo sugyventinį nuo teisėsaugos, o jis pats irgi nebūna nuolat Lietuvoje – grįžinėja iš Anglijos.

Bene labiausiai laiško autorius piktinasi tuo, kad vaikelis miršta Kauno klinikose, prijungtas prie aparatų, kadangi vėl duso nuo anksčiau patirto mušimo.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo tv3.lt kalbinta vaiko motinos močiutė, gyvenanti tame pačiame kaime kaip ir anūkė, teigė jau girdėjusi kalbas, kad mažylis mirė. Moteris pasakojo, kad mažai bendrauja su anūke ir buvusia marčia, tačiau labai blogai atsiliepti negali.

Tėvai vaiką atvežė komos būsenos

Tyrimas dėl šio vaiko sužalojimo aplinkybių buvo nutrauktas pernai gegužę, jis atnaujintas po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pavedimu atlikto patikrinimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokuratūra nurodė, kad tokiose bylose neturėtų likti jokių abejonių dėl tyrimo išsamumo, objektyvumo bei priimtų sprendimų pagrįstumo, todėl jį atnaujinus renkami papildomi duomenys, prašoma specialistų išvadų, atliekami ir kiti tyrimo veiksmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2015 metų gruodžio 14 dieną motina atvežė į Vilkaviškio ligoninę maždaug 4 metų berniuką. Motina prašė medikų nustatyti, ar jos vaikui nenutiko nieko blogo, ar jis nepatyrė lūžių. Rentgenu lūžių nenustatyta.

Po dviejų savaičių tą patį vaiką motina su patėviu į ligoninę atvežė ištiktą komos. Tėvai aiškino, kad vaikas valgė mėsą su duona ir paspringo.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad ekspertai yra nustatę, kad berniukas iš tikrųjų springo ir jeigu patėvis nebūtų vaiko gaivinęs, jis būtų miręs.

Atnaujinto tyrimo metu bus aiškinamasi, kodėl springo vaikas, ar jis nebuvo patyręs smurto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų