REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad jam pavyko įtikinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakciją Seime palaikyti Aplinkos ministerijos inicijuojamą urėdijų pertvarką, kai ją svarstys Seimas.

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad jam pavyko įtikinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakciją Seime palaikyti Aplinkos ministerijos inicijuojamą urėdijų pertvarką, kai ją svarstys Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad taip“, – sakė premjeras trečiadienį žurnalistų paklaustas, ar pavyko įtikinti frakciją, kodėl reikalinga urėdijų reforma.

REKLAMA

„Argumentai, kad jos nereikia, silpni ir neįtikinantys. Taip toliau elgtis su valstybės turtu – neracionaliai naudoti, neskaidriai – negalima“, – pridūrė S.Skvernelis.

Paklaustas, kodėl per posėdį kartais pakeltu tonu reikalavo, kad frakcija palaikytų pertvarką, S.Skvernelis teigė visada garsiai kalbantis. Paskui pridūrė, kad nekomentuoja „savo intonacijų“.

Per frakcijos posėdį S.Skvernelis vienu metu pakeltu tonu pareikalavo, kad frakcijos nariai, balsuodami už įstatymus, prisimintų, kokiomis aplinkybėmis pateko į Seimą. Tuo S.Skvernelis tarsi leido jiems suprasti, kad daug prie to prisidėjo jo populiarumas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras taip pat piktinosi, kad kelias valandas turi įtikinėti savus. Jis paragino frakcijos narius apsispręsti ir, jeigu nėra valios paremti urėdijų reformą, tai aiškiai pasakyti. Trečiadienį „valstiečiams“ pristatyti urėdijų reformos atvyko ne tik premjeras, bet ir aplinkos ministras Kęstutis Navickas. Jis žurnalistams tvirtino, kad iš viso nereikėjo per daug Seimo narių įtikinėti.

„Nereikėjo per daug įtikinėti, apsikeitėme nuomonėmis, pritarimas yra“, – po maždaug trijų valandų posėdžio teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis žurnalistams taip pat sakė, kad kovo 16 dieną Seimas imsis pataisų, įteisinančių urėdijų reformą.

Valstiečių frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad frakcija reformą numatančius įstatymų pateikimui pritars.

„Pateikimui tikrai frakcija palaikymą padarys ir tikimės, kad į visus klausimus bus atsakyta. Galima nuraminti tą visuomenę, kuri labai suabejojusi, kad... tai nebus latviškas variantas, toks, kad būtų panaikintos girininkijos, bus lietuviškas variantas“, – teigė jis.

Pasak R.Karbauskio, per pataisų, įteisinsiančių urėdijų pertvarką, svarstymą Seime dar bus pateikti argumentuoti atsakymai į Seimo nariams kylančius klausimus.

REKLAMA

„Tas svarstymo periodas bus būtent labai naudingas tam, kad ir Seime nekiltų abejonių ir visuomenei būtų išaiškinta. Girininkų ir miškininkų visuomenei svarbiausiai, kad iš ten neitų jokio protestų. Tikiuosi, kad šitie sprendimai, nors dabar dar sukelia vienas ar kitas abejones, būtų padaryti tam, kad turėtume skaidresnę sistemą, kad būtų efektyvesnė, nes šiandien grąža, kaip nebūtų keista, iš miškų valstybei yra nedidelė, labai nedidelė“, – teigė frakcijos vadovas.

Paklaustas, ar tikrai dalis valstiečių skeptiškai vertina reformą, R.Karbauskis tikino, kad dalis frakcijos narių mano, jog priimami sprendimai, turi būti gerai apgalvoti.

REKLAMA

„Ir šiandien dalis frakcijos įsitikino, kad jie yra labai gerai apgalvojami (...) Manau, kad mūsų frakcijos posėdžiai, ministerijos nuomonė ir teikiami argumentai, bus pakankami, kad jau priėmimo stadijoje (Seimui balsuojant dėl urėdijų reformos – BNS) mes, visas Seimas, balsuotume 100 procentų“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Vyriausybė trečiadienį galutinai pritarė urėdijų pertvarkai, numatančiai, kad vietoj dabar veikiančių 42 urėdijų bus įsteigta viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“.

Ministrų kabinetui sprendžiant dėl urėdijų reformos, šalia Vyriausybės rūmų protestavo nedaug visuomeninės organizacijos Lietuvos žaliųjų judėjimas suburtų žmonių, jie prieštaravo reformai teigdami, kad dabartinė sistema yra efektyvi ir gera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministerija teigia, kad urėdijų sujungimas į vieną įmonę leis efektyviau naudoti valstybinių miškų turtą.

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 miškų urėdijos. 2018 metais Lietuva siekia tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare, tam, pasak Vyriausybės, būtina pertvarkyti urėdijas.

Praėjusi Vyriausybė planavo sustambinti urėdijas, tačiau tam pasipriešino Seimas ir įstatymu įtvirtino, kad šalyje privalo būti 42 urėdijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų