REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Rusijos sirgalių viešnagė Prancūzijoje (nuotr. SCANPIX)

Rusijos parlamento narys Igoris Lebedevas pasiūlė išeitį, kaip išspręsti futbolo chuliganizmo problemą prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

31

Rusijos parlamento narys Igoris Lebedevas pasiūlė išeitį, kaip išspręsti futbolo chuliganizmo problemą prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

REKLAMA

Siūlymas – išties netradicinis. Politiko manymu, chuliganų kautynes reikėtų legalizuoti ir paversti tai sporto šaka. Organizuotos Rusijos fanų grupuotės Europos čempionato metu žiauriai susidorojo su Anglijos fanais Marselio gatvėse.

„Drakės“, kaip tai vadina pats I. Lebedevas, turėtų vykti 20 prieš 20, dalyviai negalėtų naudoti jokių ginklų, o veiksmas vyktų arenoje.

Pranešime, pasirodžiusiame liberaldemokratų partijos svetainėje, I. Lebedevas sako, kad organizuotą chuliganizmą būtų galima nukreipti taikia linkme.

Jis taip pat mano, kad tai būtų puikus pavyzdys Anglijos fanams, kuriuos jis vadina nedisciplinuotais stačiokais ir prastais kovotojais.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusija būtų naujos sporto šakos pionierius“, – mano I. Lebedevas, kuris pridūrė, kad tokios masinės sirgalių muštynės galėtų pritraukti ir daugybę žiūrovų.

REKLAMA

„Anglijos fanai atvažiuoja, jų iššūkis muštis – priimtas. Susitikimas stadione, sutartu laiku“, – savo viziją toliau pasakojo politikas.

I. Lebedevas buvo pagarsėjęs ir dėl kitų įdomių pareiškimų apie futbolo chuliganizmą. Po to, kai Rusijos fanai Marselyje užpuolė anglus, jis sakė: „Šaunuoliai, vyrukai. Taip ir toliau!“

Nepaisant savo parlamentaro karjeros, I. Lebedevas yra Rusijos futbolo sąjungos narys. Jis taip pat yra siejamas su šalies fanų lyderiu Alexanderiu Shpryginu, kuris dėl smurto protrūkių vasarą buvo deportuotas iš Prancūzijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant savo entuziazmo dėl futbolo sirgalių smurto, politikas mano, kad užsienio sirgaliams Rusijoje vyksiančio pasaulio čempionato metu nekils jokio pavojaus.

„Mes ėmėmės visų saugumo priemonių. Nei vienas užsienio turistas neturi jokios priežasties, kad neatvyktų į Rusiją 2018-ųjų vasarą“, – mano I. Lebedevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų