REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Merginos nuotrauka atskleidė mažai žinomą baisios ligos simptomą (nuotr. indy100)

Aktorei ir prodiuserei Lornai Nickson Brown skydliaukės vėžys buvo diagnozuotas dar 2015 m. pradžioje, pastebėjus vieną gumbelį ant priekinės gerklės dalies.

6

Aktorei ir prodiuserei Lornai Nickson Brown skydliaukės vėžys buvo diagnozuotas dar 2015 m. pradžioje, pastebėjus vieną gumbelį ant priekinės gerklės dalies.

REKLAMA

Kalbėdama su portalu indy100.com, ji pasakojo: „Mano mama pirmoji pastebėjo, kad kairėje mano kaklo pusėje atsirado gumbelis. Ji taip pat pastebėjo, kad praradau šiek tiek svorio, bet kai po trijų mėnesių apsilankiau pas specialistus, išgirdau, kad tai tiesiog skydliaukės mazgelis“, – prisiminė Lorna.

Skydliaukės mazgeliai gali padidėti ir nebūtinai būti kenksmingi. Nepaisant to, vienas Lornos mazgelis buvo neįprastai didelis ir lengvai apčiuopiamas, matomas, todėl jie akylai stebėjo jį.

Visgi, po keturių mėnesių, jai buvo atlikta biopsija – paimtas mėginys ir tiriamas mazgelio pavyzdys, rezultatai parodė, kad tai vėžinis darinys.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tiesiog sustingau. Negalėjau patikėti, nes jaučiausi gerai. Tuo metu aš dirbau su TV serialu, nominuotu Auksiniam gaubliui. Aš visiškai ne taip įsivaizdavau vėžį. Kaip paaiškinti žmonėms, kad vėžys yra ant veido. Juolab, aš tikrai net nesijaučiau blogai“, – tvirtino moteris.

REKLAMA

Jos brolis padarė nuotrauką ir apibrėžė nuotraukoje jau aiškiai matomą, tačiau įtarimų nekeliantį, mazgelį.

Iškart po diagnozės, ji susitiko su Birmingemo labdaros ir paramos organizacijos „Get A-Head“ atstovais. Nes turėjo daug klausimų, jautėsi pažeidžiama, išsigandusi ir pasiklydusi nežinomybėje.

„Jaučiausi kitokia ir visiškai kitaip, kai žinojau, kad turiu šią ligą savyje. Ieškodama informacijos internete supratau, kaip viskas yra baisu, dar labiau išsigandau po įvairios informacijos. Aš turėjau tiek daug klausimų ir gausybę informacijos, ištisas naktis ieškojau paaiškinimų ir atsakymų“, – pasakojo Lorna.

REKLAMA
REKLAMA

Po pokalbio su onkologu Johnu Watkinsonu iš Karalienės Elžbietos ligoninės Birmingeme, jie nusprendė, kad bus šalinama dalis skydliaukės. Atlikus operaciją, jai buvo pašalinta vėžinių ląstelių turinti skydliaukės dalis.

Lorna vėžį išsigydė per metus laiko. Be to, balandį ji dalyvaus bėgimo maratone, kad padėtų surinkti daugiau pinigų Birmingemo labdaros ir paramos organizacijai „Get A-Head“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų