REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį apkaltino savo pirmtaką Baracką Obamą šnipinėjus jo telefoną per praėjusių metų rinkimų kampaniją, tačiau nepateikė jokių įrodymų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį apkaltino savo pirmtaką Baracką Obamą šnipinėjus jo telefoną per praėjusių metų rinkimų kampaniją, tačiau nepateikė jokių įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lažinuosi, kad geras advokatas sukurtų gerą bylą dėl fakto, kad prezidentas B.Obama pasiklausė mano telefonų spalį – prieš pat rinkimus!“, – rašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

REKLAMA

„Kaip žemai nusirito prezidentas B.Obama, kad klausėsi mano telefonų per labai šventą rinkimų procesą. Čia kaip (Richardas) Nixonas /„Watergate“. Blogas (arba nesveikas) vyrukas!“, – parašė jis kitame tviterio pranešime.

D.Trumpas tokius kaltinimus B.Obamai metė vos išaušus paleistoje virtinėje tviterio pranešimų. Naujausią prezidento pykčio pliūpsnį išprovokavo šią savaitę pasirodžiusi informacija apie Rusijos pareigūnų ir kai kurių jo patarėjų, įskaitant generalinį prokurorą Jeffą Sessionsą, ryšius.

REKLAMA
REKLAMA

Respublikonas jau ne kartą yra neigęs, kad turi kokių nors asmeninių ryšių Kremliuje, o jo patarėjai irgi neigia ar menkina savo kontaktus su rusų pareigūnais. Tačiau kaltinimai D.Trumpo aplinkai nesiliauja, ir beveik kasdien žiniasklaida praneša apie naujas detales dėl Maskvos ryšių su aukšto rango JAV pareigūnais.

Dienraštis „The Washington Post“ anksčiau šią savaitę pranešė apie J.Sessionso ir Rusijos ambasadoriaus JAV Sergejaus Kisliako susitikimus. Dėl šios informacijos generalinis prokuroras ir buvęs senatorius buvo priverstas nusišalinti nuo bet kokių tyrimų dėl galimų D.Trumpo kampanijos atstovų ir Maskvos ryšių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priesaiką davęs J.Sessionsas Senato komitetui sakė, kad „neturėjau jokių ryšių su rusais“, tačiau žurnalistai išsiaiškino, kad iš tikrųjų, prieš užimdamas generalinio prokuroro postą, su Rusijos ambasadoriumi per kelis mėnesius jis buvo susitikęs dukart.

Dėl pastarojo incidento valstybės vadovas penktadienį tviteryje griežtai užsipuolė Senato demokratų lyderį Chucką Schumerą ir Atstovų Rūmų demokratę Nancy Pelosi. Politiku virtęs verslininkas apkaltino savo politinius priešininkus vykdant „visišką raganų medžioklę“ dėl ryšių su Maskva, kuriuos jis neigia. Šeštadienio rytą jis nukreipė pyktį į savo pirmtaką B.Obamą ir parašė ištisą virtinę žinučių tviteryje.

REKLAMA

„Siaubinga! Ką tik sužinojau, kad B.Obama klausėsi mano telefono „Trump Tower“ prieš pat mano pergalę. Nieko nesužinojo. Tai makartizmas!“ – rašė D.Trumpas, šiuo metu išvykęs į savo privatų kurortą „Mar-a-Lago“ Floridoje. Čia jis ilsisi jau ketvirtą kartą per penkias savaites.

Kai JAV žvalgyba praeitais metais paskelbė precedento neturintį viešą kaltinimą Rusijai mėginus paveikti lapkritį vykusius prezidento rinkimus D.Trumpo naudai, nuolat iškildavo klausimų dėl kai kurių D.Trumpo kampanijos veikėjų ryšių su Maskva.

REKLAMA

Vis dėlto dabar jau aišku, kad ne tik J.Sessionsas, bet ir keli kiti prezidento padėjėjai, įskaitant jau pašalintą iš pareigų nacionalinio saugumo patarėją Michaelą Flynną, buvo susitikęs su S.Kisliaku, kai D.Trumpas dar nebuvo pradėjęs savo kadencijos.

Tokie D.Trumpo aplinkos susitikimai kelia nerimą demokratams. Jie ragina J.Sessionsą atsistatydinti, ir reikalauja, kad būtų įvykdytas tyrimas dėl galimo jo priesaikos sulaužymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų