REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Mergina stebi dangų (nuotr. Fotolia.com)

Kovo mėnuo ne tik užbaigia jau įgrisusią žiemą, tačiau dovanoja puikių dangaus vaizdų, kaip praneša weatherchanel. Štai, ką galite pamatyti:

6

Kovo mėnuo ne tik užbaigia jau įgrisusią žiemą, tačiau dovanoja puikių dangaus vaizdų, kaip praneša weatherchanel. Štai, ką galite pamatyti:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zodiako Šviesa

Per dvi pirmąsias kovo savaites galėsime džiaugtis zodiako šviesa, kuri kyla dėl Saulės spindulių sklaidos dulkėse, esančiose tarpplanetinėje erdvėje.Šis reiškinys,kuris beveik primena šviesos taršą, trunka, iki rudenes.

REKLAMA

Zodiako šviesa atrodo kaip neįprastas trikampis arba piramidė, šviečiantis virš horizonto netrukus po saulėlydžio. Švytėjimas eina per Zodiako žvaigždynus ir platėja Saulės link.

Tarpplanetinės dulkių dalelės atspindinčios saulę atkeliauja iš kometų, asteroidų ir net planetų susikūrimas mūsų saulės sistemoje.

Pirmasis ir Paskutinis Mėnulio ketvirtis

Kovo 5 dieną, Žemė, Saulė ir Mėnulis išsirikiuos taip, kad mes matysime tik pusę saulės apšviesto Mėnulio.

REKLAMA
REKLAMA

Nors jis labiau primena pusmėnulio formą, jis vadinamas ketvirčiu dėl to, kad palydovas baigus pirmąjį ketvirtį savo kelionę aplink mūsų gimtąją planetą. Kovo 20 dieną, pasirodys paskutinis mėnulio ketvirtis.

Pilnatis

Kovo 12 dieną pasirodysianti pilnatis vadinama įvairiai: Varnų mėnuliu, Gavėnios Mėnuliu, o Lietuvoje tiesiog kovo pilnatimi.

Tai vienintelė naktis šį mėnesį, kuomet mėnulis danguje bus matomas ištisą naktį. Taip pat ji praleis šiek tiek laiko dienos metu danguje likusį mėnesį.

SpaceX paleis EchoStar23 palydovą

Kovo 12 dieną iš Kenedžio kosminio centro pakils Falcon 9 raketa, ji paleis EchoStar ryšių palydovą į kosmosą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palydovas teiks televizijos transliacijų paslaugas virš Brazilijos. Jo apskaičiuotas tarnavimo laikas siekia 15 metų.

Vasaros laikas sujauks miego tvarkaraščius

Paskutinįjį kovo sekmadienį viena valanda paskubinsime laikrodžius. Nors mes prarasime brangią miego laiko valandą, dienos taps ilgesnės ir šviesesnės.

Pavasario lygiadienis

Šią kovo 20 dieną Saulė atsidurs dangaus pusiaujo ir ekliptikos susikirtimo taškuose. Tuo metu diena ir naktis susilygina visose žemės platumose.

Šio reginio metu, Saulė keliauja į šiaurę ir kerta dangaus pusiaują.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų